Jakten på Oslos beste iskrem

Tekst: Karoline Paasche / Foto: Marcus Grünwald / Video: Gabriel Viola

Fem av oss tok en aldri så liten runde til fire iskremsteder vi har blitt anbefalt eller var nysgjerrige på, for å finne kanskje Oslos aller beste. Om vi har klart det får være opp til hver enkelt å vurdere, men vi er i alle fall storfornøyde med flere av de nye smaksopplevelsene vi fikk.

17. mai blir ikke som vi kjenner den i år heller, men tradisjonen med å spise is til man har vondt i magen består. Og nei, kroneisen skal man ikke kimse av, men det finnes andre gode alternativer, som tross alt topper den klassiske nasjonaldags-isen i Oslo.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Oslos beste iskrem på Tiktok?



Pascal: Makronluksus

Hos franske Pascal ved Slottsparken kjøpte vi en softis med karamellsaus og makronstrø. Prikken over i-en er makronen som man selv velger smak på og som settes på toppen. Disken bugner av ferske og fargerike makroner i en rekke ulike smaker. 

Vi valgte solbær, salt karamell og sitron. Softisen hadde en ordentlig tydelig vaniljesmak, og var såpass “kompakt” at én holder lenge. Passer fint til festdager som 17. mai, men du kan jo alltids “luxe” deg med denne drømmen av en softis når som helst. Vi gir dem terningkast fem.

📍Henrik Ibsens gate 36

Gioia: Lett, frisk og fruktig

I underetasjen på Valkyrien kjøpesenter ligger Gioia Gelato & Crêpes. Vi var på utkikk etter noe lett etter den mektige softisen fra Pascal, og det fikk vi her! Vi tok både en mascarponeis med pistasjkrem og en melonsorbet.

Mascarpone er laget på crème fraîche og fløte, og er rund i smaken. Pistasjkremen var pikant og uvanlig god. Kombinasjonen med disse to gjorde seg utrolig godt. Terningkast fem, så denne kommer vi snart tilbake til!

Er du i sorbethumør? Gioia byr på flere sommerlige og fruktige smaker smaker som sitron og pasjonsfrukt, bringebær og mango. Melonsorbeten var lett og frisk og overgikk våre forventninger. Denne gir vi full pott på, terningskast seks!

📍Valkyriegata 3

Ice Crime: Rart på en god måte

På Ice Crime som er en del av Haralds Vaffel ved Olaf Ryes plass, selges de mest spesielle iskremene vi har vært borti.

Her falt valget først på Cornflakes-crust deep-fried pistachio, mest for nysgjerrighetens skyld. Vi er glade for at vi prøvde, men det holder nok med denne ene gangen foreløpig. Man slår gjennom den friterte deigen med en skje for å komme til isen. Det er absolutt en morsom vri på iskrem og vi liker denne originale løsningen. Vi gir full pott for kreativitet, men smaksmessig slo den dessverre ikke like godt an for vår del. Terningkast fem allikevel.

Vi hadde heller ikke prøvd brunostis før, så den ble et åpenbart valg. Her ble flere av oss positivt overrasket. Kjeksen minnet litt om julekake, med en søt kanel- og vaniljesmak. Rar på en god måte, ble vi enige om. Man kjenner unektelig smaken av brunost, og den oppleves ikke kvalmende, selv etter all isen vi hadde spist hittil.

De mer spennende variantene koster litt ekstra, men du får en morsom opplevelse med på kjøpet, så det kan rettferdiggjøres. Vi liker konseptet og smakene, og brunostisen får terningkast fire.

📍Olaf Ryes Plass 3

Kulinaris: Endelig banansmak

På iskiosken, også på Olaf Ryes plass ved inngangen til parken rett ved trikkestoppet, selger de spennende smaker og god is til en grei pris. Vi lot oss friste av matcha-is og bananis med sjokolade. Det viste seg å være gode valg!

Matcha er en te som fremstilles av pulveriserte grønne teblader. Isen var absolutt god og fyldig, men den distinkte matchasmaken ble overdøvet av andre ingredienser. Dette førte til at vi ikke kunne sagt hva isen egentlig smakte ved en blindtest. Men det er ikke så viktig for alle heller. 

Bananisen ble vinneren herfra. God og tydelig banansmak, dog ikke ‘naturlig’. Det er vi like glade for. I fjor smakte vi på en banansorbet, ved en feiltagelse vel og merke, men da er faktisk den kunstige smaken å foretrekke. Vi ha spanderbuksene på i dag og gir både matcha- og bananisen terningkast 5!

En annen god bananis kan du kjøpe på Aker Brygge fra Hennig Olsens iskiosk. Den har til og med apehode-formede sjokoladepletter i seg. Dessverre var den stengt da vi var innom tidligere på dagen.

📍Olaf Ryes Plass

Vi i Mer av Oslo ønsker deg og dine en riktig fin 17. mai feiring! 🇳🇴

Psst! I god tro tok vi turen innom Monky’s Bubble Waffles nye stand på Youngstorget også, ettersom det tidligere ble klart at forrige eier måtte selge og trekke seg etter deres famøse markedsstrategi med lettkledde yngre jenter, og oppførsel. Derimot ser det ut til at samme eier kun har endret forretningsadresse til Hamar, som også står bak årets stand i på Youngstorget i følge deres instagramprofil. Derfor valgte vi å utelate disse fra vår artikkel og video.