Guide til Oslos gode uteliv

Telegrafen i Oslo sentrum har fem ulike barer, alle med forskjellige tema.

Av Maren Mjelstad / Redaksjonen

Har helga nærmet seg og du lurer på hva du kan finne på alene eller med vennegjengen? Vi har laget en liten guide til hjelp!

Selv om det finnes et hav av muligheter til en god kveld i hovedstaden. kan det noen ganger kan være litt vanskelig å sortere alternativene. Du vil danse, men vet ikke hvor. Hvilke vinbarer finnes egentlig? Og hvor kan man nyte en billig øl eller spille shuffleboard?

Nedenfor har vi listet opp en rekke tips til en gøyal kveld ute på byen!



Billig øl i Oslo

Uavhengig av om du er student eller ei, så liker de aller fleste av oss å spare inn noen kroner på denne alkoholholdige lesken. Til forbrukernes glede, går det stor sport i å opprettholde de snilleste prisene på øl blant utestedene i byen. Visste du at flere steder har øl til under 50-lappen?

Den billigste vi fant var en 0,4 Hansa til 39 kroner (!!) hos Los Tacos på onsdager. HVis du vil ha litt mer eller skal dele, har Mistermind ei mugge på 1,5 liter til 195 kroner. Dette blir altså 65 kroner per halvliter. Sjekk ut listen vi lagde over steder med rimelige ølslurker i Oslo.

Vinbarer i Oslo

Barene meden ekstra interesse for druedrikken har blitt mer og mer populært. Både på hverdager og i helgene har vinbarene blitt et samlingssted for venner og kollegaer. Det å unne seg et glass vin etter jobb ved nærmeste vinbar har blitt en del av den urbane livsstilen. Den siste vi besøkte var Skaal Matbar, men vi har også besøkt den lokale vinbaren Rett i Gapet på St. Hanshaugen og veganske Esperanto.

Trenger du flere tips har vi samlet Oslos fineste vinbarer, som er verdt et besøk!

Brune puber i Oslo

Oslo bugner av innbydende barer med herlig stemning. Noen har over hundre ølsorter, åpning på starten av 1900-tallet, og spiller The Beatles over høytalerne. En i vår redaksjon er ekstra glad i de tradisjonelle, brune pubene, og har funnet sine tre favoritter i byen. Disse er gastropuben Den Gamle Major på Majorstuen, Eilefs Landhandleri i sentrum og Queens Pub på Grønland.

Kanskje du også finnes en stamsted hvor du kan nyte mange minnerike og stemningsfulle stunder?

Klubber å danse på i Oslo

Forhåpentligvis er tiden for å danse seg gjennom natten tett i tett, rett rundt hjørnet. Mange kjenner kanskje på trangen, fordi muligheten har vært mer eller mindre borte de siste årene. Men sammen med våren, ser ting lysere ut! Vi har derfor samlet stedene der du kan få i gang hoftene, og tatt i bruk både gamle og nye dansetrinn. Stedene på listen er anbefalt av våre flotte følgere, med innspill fra oss i Mer av Oslo. Dette er tips fra danseglade osloborgere rett til dere! 

Kanskje en svingom på det lysende gulvet på Storgata 26? For som de sier selv: «Ja, det er vi som har DET dansegulvet». Hos Bjørungs kan du danse til techno under en skinnende discokule. Les mer om disse og mange fler på vår artikkel om klubber å danse på i Oslo.

Aktiviteter med godt i glasset

Om du ikke er en danseløve, men heller vil få opp konkurranseinstinktet, har vi også noen forslag her. Ikke overraskende har byen flere plasser som stiller med ulike aktiviteter. Shuffleboard har blitt en populær sport, så vi har samlet et knippe steder som har spillet. Om ikke det skulle friste eller du vil prøve noe litt mindre kjent, har vi besøkt Grønland Boulebar og “minibowling”-stedet Duckpin.

I fjor sjekket vi også ut det nye og store utelivslokalet Telegrafen, som har 800 m² med spill, mat og drikke. Her er det blant annet både shuffleboard og dart.

Cocktails og mocktails

Fargerike, søte, sure, bitre, og kanskje til og med et lite kunstverk. Cocktails er en egen sjanger av en grunn. Som om det ikke er nok variasjon blant drinktyper vi kan velge i, har også noen tatt steget videre med et unikt lokale og tema.

Et sted som virkelig har tatt dette på kornet er tikibaren Aku Aku på Grünerløkka. Her har de 126 forskjellige typer rom, tradisjonelle tikidrinker, hjemmelagde siruper og utallige tikistatuer. Andre steder vi har besøkt og vil anbefale er den relativt nye plassen Hippo og Shanghai-inspirerte Hai Pai. Hos sistnevnte er det sjeldent fullt, selv om vi mener at flere burde ta turen!

Hvis du vil ta en kveld uten alkohol, men noe godt i glasset, kan du sjekke ut vår artikkel om mocktail-crawl i Oslo.

Psst! Om ikke lenge kommer det en artikkel med de fem mest spennende cocktailbarene i Oslo for tiden. Så følg på vår Instagram eller meravoslo.no.