Brune puber og sportsbarer i Oslo

Tekst & foto: Kjersti Lien

Bli med oss fra bar til bar! Vi har besøkt tre favoritter som står høyt på lista hos oss. 

Oslo bugner av innbydende barer med herlig stemning. Undertegnedes favoritter er de tradisjonelle, brune pubene, som du finner mange av i byen.



Den Gamle Major

Den Gamle Major er en tradisjonell, engelsk pub i gotisk stil, med masse historie i veggene. Gastropuben er en av Majorstuens eldste og går helt tilbake til 1921. Puben har stort fokus på øl og mat, og har hele 130 ølsorter på fat og flaske. Stedet serverer europeisk-inspirert mat fra bunnen av og har fokus på sesongens råvarer. Blant rettene det er mulig å bestille Fish and Chips, Steak and Fries og Majoren Burger. 2. november starter julemenyen, så snart blir det mulig å få klassikere som ribbe og pinnekjøtt. 

Stedet har en lun og varm stemning, og plass til mange gjester. De har både enkle bord for to og fire, og større sittegrupper om man er flere. På anlegget spilles alt fra klassiske 80-talls-ballader til latinske rytmer. 

Med jevne mellomrom arrangeres det “Tap Take Over” her. Det vil si at andre bryggerier tar over stedets tappetårn og introduserer gjestene for sine nyheter. Her er det også mulig å booke privat øl- og/eller whiskeysmaking. Ved større arrangementer sender de sport på storskjerm, og i helgene er det fast DJ. Den Gamle Major er en hyggelig plass for folk i alle aldre, som undertegnede personlig kan anbefale på det varmeste. 

📍 Bogstadveien 66


Eilefs Landhandleri

Eilefs ligger sentralt i hovedstaden og er en nabolagspub med historie tilbake til 1989. Her står baren sentralt i rommet, med gode sittemuligheter rundt. I tillegg til store sittegrupper er det god gulvplass, så her er det absolutt rom for en svingom. Baren bærer preg av et klassisk, eldre interiør, som jo er sjarmen med brune puber. På høyttalerne spilles varierende musikk, som The Beatles og nyere populærmusikk. 

I baren kan du bestille fra en variert meny, både når det kommer til mat og drikke. Av mat serverer de blant annet forskjellige typer Hamburger med diverse tilbehør, Kylling Quesedilla med Guacamole og Salsa, Spareribs med Bakt potet og Coleslaw, og Biff ytrefilet med Bakt potet og Bearnaise, samt et utvalg snacks. Kanskje kan noe friste til ukas toppoppgjør. Her vises nemlig Premier League. De har også quiz en gang i uka, og forskjellige arrangementer, som oktoberfest.

Eilefs er en plass for folk i aldre, som både nyter godt av sine stamgjester, men også inviterer nye inn. Her er det god stemning, selv på ukedager, som da vi tok turen. 

📍 Kristian IVs gate 1 

Queens Pub

Queens ligger i hjertet av Oslo, på Grønland, bare noen minutter fra sentrum. Puben er en live musikk- og sportsbar. Det er Oslos eneste pub med gratis livesmusikk 364 dager i året. I tillegg vises alltid sport på skjermene. Her kan du blant annet se både Premier og Champions League. Det er mange flinke artister som gjester puben og skaper god stemning. Da vi tok turen fikk vi oppleve ordentlig reggae. Vi kan også anbefale pianokveld, som arrangeres hver fredag og lørdag. Da er det god kok i lokalene, nydelig stemning og allsang på høyt nivå! 

Lokalet er slitt og gammelt, men absolutt sjarmerende. For en som har reist mye til både England og Irland kan standaren minne litt om det man ofte møter der, men for undertegnede vekker det bare gode assosiasjoner. Stedet er intimt og uformelt, og har god akustik. Du kan også spille dart her, helt gratis. 

Vi kan virkelig anbefale Queens, spesielt i helger. På ukedager er det som regel rolig, men av erfaring er det veldig gøy på pianokveld. 

📍 Brugata 14 

Andre steder vi kan anbefale: 

Andy’s piano- og sportsbar 

Andy’s er undertegnedes go to pub, spesielt for å se fotball. Kanskje fordi det er Liverpools offisielle supporterklubb. Baren er også Oslos eldste sportsbar, og har holdt til midt i smørøyet av byen i mer enn 40 år. Flygelet er pubens naturlige samlingspunkt, med pianist sju dager i uka. Her er det som regel høy stemning ut i de sene nattetimer, og med byens hyggeligste betjening kan vi anbefale å ta turen. 

📍 Stortingsgata 8

Bohemen

Bohemen er en av Vålerengas supporterpuber og er en rekke ganger kåret til Norges feteste fotballpub. I tillegg til å servere gjestene sine alt av fotball, kjører de også fredagsquiz hver uke, en tradisjon de har holdt på siden oppstarten i 1998. Gjennom vinterhalvåret ruller de også ut sportsquiz på onsdager. Som regel kan de også tilby egne dartturneringer, som så smått er i gang etter nedstengingen. På bohemen er det høyt under taket og plass til alle! 

📍 Arbeidergata 2 

Fru Burums 

Fru Burums er en tradisjonsrik, engelsk pub som serverer deg det du kan forvente av en slik plass - god stemning og hyggelig miljø. Interiøret er klassisk, og baren tilbyr alt du måtte ønske deg av drikkevarer. Hver mandag er det duket for quiz, det perfekte samlingspunktet for vennegjengen. Har du ikke sjekka ut Fru Burums tidligere, så anbefaler vi deg det. 

📍 Skovveien 3