Rett i Gapet: Vinbar på St. Hanshaugen

Vinbaren Gapet har gått for en retro stil med mange grønne planter. Det liker vi!

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Vi måtte sjekke ut den lille vinbaren som ligger på haugen, bare et lite stykke unna Oslo sentrum. 

Gapet dukket opp på St. Hanshaugen for rundt to år siden. I løpet av den tiden har baren rukket å bli en lokal favoritt hos mange. Vi tok turen for å smake på noe av det du kan fylle i glasset.



Oransjevin, cocktails og snacks

Øynene våre går raskt igjennom drikkemenyen. Til vår overraskelse er det ikke en egen del med vinutvalget, det står bare "Spør" som utdypning her. Vi gjør som vi får beskjed om, og går bort til den hvite og lille baren. For det er forresten ikke bestilling ved bordet.

Vi kjøper et glass rødvin, hvitvin og en cocktail. Prisen på et glass vin varierer fra 125 til 195 kroner, og de to vi kjøpte kostet 145 kroner. Hvitvinen er av typen Enderle & Moll Weiss & Grau 2020. Om dette ikke sier deg så mye, har denne en frisk oransje farge og en mild smak. 

Daiquiri er cocktailen vi går for. Dette er den klassiske cocktailen, og ikke versjonen med jordbær som mange kjenner til. Daiquirien består av rom, lime og sukkerlake, og falt i smak hos oss. Prisen på alle cocktail er 135 kroner og her finner du flere spennende varianter som blant annet Negroni, Margarita og Dark Russian.

Om du er sulten eller bare har lyst på litt snacks, kan du gape over litt forskjellig her. På noen av bordene rundt oss står det små skåler med grønne oliven. Dette er en del av snacksmenyen torsdag til lørdag kan du kjøpe mat som Hummerrull (199 kr) og Røkt villaks (120 kr). De har også Légumes du jour (89 kr), som betyr dagens grønnsaker.

Grønt og retro

Noe av det første man legger merke til er alle de grønne plantene som er plassert rundt i lokalet. Du kan nesten ikke se de grønne barkrakkene gjennom bladene. Stoler og bord er i en retro industriell stil, og nesten alle har god utsikt ut mot gaten gjennom de store vinduene. 

Belysningen er dempet, og vi syns stedet har en god atmosfære. Selv med det industrielle preget, er det en varm og koselig stemning.

Musikken vil vi beskrive som en slags mild tekno med et hint av funk. Volumet er perfekt til å ha samtaler, men ikke så lav at andre hører samtalene dine. Her er det derfor ikke feil å ta med venner for å bytte litt sladder, eller dele en flaske med tinderdaten. 

Psst! Er du glad i vinbarer? Vi har skrevet om flere andre hyggelige steder for en trivelig kveld.


📍Wessels gate 2 (inngang Ullevålsveien)