Hai Pai: Cocktailbaren der øst møter vest

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Er du på utkikk etter spennende nye drinker og en unik opplevelse? Da må du ta turen til den helt nye cocktailbaren på Frogner. 

Gjengen bak den allerede velkjente baren Torggata Botaniske har nå åpnet en søsterbar, denne gangen på andre siden av byen. De har åpnet en cocktailbar og lounge hvor øst møter vest, inspirert av Shanghai på 1930-tallet. Her blir du tatt med til det fjerne østen uten å fly en eneste mil. 


Unike cocktails

Menyen er cocktailfokusert med mye nytt og spennende, og utenom det vanlige. Disse folk kan virkelig sin cocktail. De har lenge laget noen av byens beste drinker på Torggata Botaniske, og her på Hai Pai levere de selvsagt på samme nivå. De har en meny med cocktailer de selv har utviklet, hvor møtet mellom øst og vest er den røde tråden. Drinkene består ofte av ulik brennevin fra vesten, kombinert med mer spennende og alternativer smaker fra østen. I tillegg har de en meny med mer klassiske drinker, øl og vin, og et utvalg spennende brennevin.

Hai Pais signaturcocktail heter Gong Phu Punch. Den måtte vi selvsagt prøve! Det er en cocktail med gin og sort te, med smak av mango, kokos og sitron. Det er en av de mest unike drinkopplevelsene undertegnede har hatt. Drinken serveres i en liten tekanne, og du får en tekopp av glass plassert på hodet. Denne koppen er fylt med røyk, som ser ut som dampen fra varm te. Det får meg til å tenke på «ånden i lampen» fra Aladdin, men her er det ånden i tekoppen. Når du snur koppen siver det opp en deilig duft av røkt te. Og det er en stilig visuell opplevelse å se røyken stige opp fra koppen. Så heller du drinken fra tekannen opp i koppen. Den er kald, og ikke varm, som man kanskje man hadde gjettet basert på assosiasjonene til te. Den er lys grønn og helt klar. 

De ansatte forklarer at drinken er klarifisert med økologisk melk for å få den så klar og «myk» som mulig. Det er en prosess der man blander drinken med melk, og lar det skille seg, for så å fjerne laget med melk som har koagulert. Denne prosessen gjør også at væsken blir fløyelsmyk, og at du ikke kjenner den bitre smaken av alkohol. Drinken er fruktig og søt, men blir fint balansert med den litt tyngre aromaen fra røyken.

Noe for alle

Andre drinker vi prøvde oss på var blant annet K-pop og Green Gang. Den første minner om en margarita, men med vodka i stedet for tequila, og koreansk pepper. Den andre er deres versjon av en whiskey sour, med bourbon, matcha te og sitron, toppet med skum av kokos- og mandelmelk. Den var utrolig god! Vi lot oss ikke stoppe der, og avsluttet med en Stinger og en Remnin Road. Sistnevnte er det man kan kalle en litt mer voksen drink. Det er en  konjakk- og appelsindrink, hvor konjakken er «vasket» i kokosolje, litt på samme måte som klarifisering med melk. Dette runder av smaken, og gir et hint av kokos, som går veldig fint sammen med den nydelige aromaen fra søt appelsin. Stinger befant seg på den friskere siden av skalaen, og var passe søt og frisk, med et hint av urter. 

Av klassiske drinker kan du få blant annet Whisky Sour, Gin Fizz, Moscow Mule og Negroni. Drikker du ikke alkohol er det fortsatt mange gode grunner til å besøke Hai Pai! De har et godt utvalg av spennende mocktails. Her er det altså noe for alle! De skal også fremover toppe det hele med å servere dumplings, en vegetarvariant, og en med kjøtt. Vi gleder oss til å ta turen tilbake for å smake! 

Alle cocktailene vi testet kostet 144 kr. Med regningen får du forresten en klassisk «fortune cookie»,  som spår fremtiden din. Dette er et fint ekstra «touch», som løfter opplevelsen og gjør konseptet enda mer gjennomført. 

Perfekt for date

Inngangen til Hai Pai er diskre, bestående av et vindu med mørkerøde velurgardiner. Bak disse kan du såvidt skimte det røde lyset fra de mange kinesiske lanternene, akkurat nok til å pirre nysgjerrigheten. De har tatt over det gamle lokalet til Vertshuset Havfruen og skapt en helt egen verden under bakkenivå.

Når du går inn døren og beveger deg ned trappen befinner du deg ikke lenger på Frogner i Oslo, men i et eget mystisk univers. Baren er ganske mørk, men taket er fylt med røde kinesiske lanterner, som gir hele stedet et unikt uttrykk, og det varme lyset skaper en deilig atmosfære. De har et tydelig og gjennomført tema uten at det blir en gimmick. Lokalet har mange fine kriker og kroker, hvor det passer perfekt å ta med en date, for å skape en mer intim og privat stemning. Vi har tidligere skrevet om andre steder som passer til første date, om du trenger flere tips.

Konseptet er inspirert av Shanghai på 20- og 30-tallet. Det er representert både i smakene, estetikken og musikken. På den tiden blomstret en hybridform av kinesisk jazz blandet med storbandmusikken fra USA og folkemelodier fra Kina, i nattklubbene i Shanghai, Asias største moderne by på dette tidspunktet. Det gjenskapes gjennom musikken som fyller lokalet. Fremover vil det kanskje også være mulig å oppleve live jazzmusikk her et par ganger i uka.

Psst! Det finnes flere skjulte asiatiske perler i Oslo by, blant annet kan vi anbefale den unike japanske baren og spisestedet Izakaya.

📍Oscars gate 81