SKAAL Matbar: Noe godt og gøy i glasset

Hos Skaal Matbar på Grünerløkka kan du både nyte vin og mat, med det lille ekstra!

Tekst & foto: Maren Mjelstad/Kathrine Skjærum

Ingen meny på nett, og ikke mulighet for reservasjoner. Vi har sjekket ut det lille og mystiske stedet på Grünerløkka, med utsikt over Olaf Ryes Plass.

Dette området er populært, og særlig på sommeren! Gode solforhold og flere uteserveringer slår sjeldent feil. En av disse er SKAAL Matbar, som kan friste med alt fra småretter og brunsj til vin og drinker.

Psst! Har du sett videoen vi har lagt ut om SKAAL matbar på TikTok?



Både vin og cocktails

Det første du møter når du går inn, er den kvadratiske baren, hvor to og to sitter tett og prater. I midten av baren står en av de ansatte og rister godt på shakeren.

Her finner du litt av hvert å slukke tørsten med. Det er øl fra 98 - 112 kroner og cocktails fra 136 - 148 kroner

På en av veggene står det vinflaske på vinflaske bortover hyllene. Alle har prisen skrevet på, som varierer fra rundt 700 kroner til opp mot et par tusenlapper. Dette, sammen med tavlene til venstre for baren, er det det nærmeste en drikkemeny vi kommer.

På en av tavlene står det klassiske og "uklassiske" cocktails. Under har de skrevet "We got you covered", så her legger de opp for at de skal ha noe for alle. Vi har tidligere smakt deres Espresso martini (146 kr), som smaket akkurat slik den skal i våre øyne.

Over høyttalerne er stemningen avslappet, men med en god vibe. En av sangene som spilles, minner undertegnede om en blanding av Kaizers Orchestra og Arctic Monkeys.

Liten og god lunsj

Når “matbar” er en del av navnet, er det ikke overraskende at det også serveres retter her.

Vi spiste litt fra lunsjmenyen som er mellom klokken 12 - 15. Menyen byr på østers, toast, speketallerken, thaisalat og brisket bun.Vi bestilte oss thaisalat (185 kr) og toast med røkt svineknoke (165 kr).

Sistnevnte var utrolig god på smak og ble servert med deilig chilimajo ved siden av.Hvis du skal hit og virkelig fylle magen, kan lommeboka bli litt varm da rettene er veldig små og koster 155 - 195 kroner. På søndager har de "All-day brunch", noe som frister å prøve i løpet av sommeren.

Åpningstider er tirsdag til torsdag 12 - 00, fredag og lørdag 12 - 00.30, og søndag 12 - 19..

📍Olaf Ryes Plass 12