Klubber å danse på i Oslo

Storgata 26 er kjent for sitt dansegulv! Foto: Kevin Lunde

Storgata 26 er kjent for sitt dansegulv! Foto: Kevin Lunde

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Nå har endelig tiden kommet for å danse seg gjennom natten tett i tett. Vi har derfor samlet stedene der du kan få i gang hoftene, og tatt i bruk både gamle og nye dansetrinn. 

Stedene på listen er anbefalt av våre flotte følgere, med innspill fra oss i Mer av Oslo. Dette er tips fra danseglade Oslofolk rett til dere! 

Psst! Har du sett videoen vi har lagt ut om tre steder med bra dansegulv i Oslo på TikTok?



Storgata 26

Du har kanskje sett bildene fra det lysende dansegulvet deres? Storgata 26 sier selv: «Ja, det er vi som har DET dansegulvet». Det er utrolig gøy med dansegulv med lys, så de har gjort noe veldig riktig!

Stedet er forholdsvis stort og delt opp i flere soner. De har en romslig underetasje der det er masse plass til å danse og slappe av, med det levende lysfylte dansegulvet og et par barer. Herfra kan du komme opp igjen til den fargerike bakgården. De spiller mye technomusikk og har ofte DJ’s. 

Sammen med det unlike dansegulvet, gjør også den sentrale plasseringen klubben veldig populær. Det kan være lurt å møte opp i god tid om du vil slippe lang kø. Følg med på Storgata 26 sin instagram for å se hvem som spiller denne uken.

Aldersgrense: 20 år på onsdag, torsdag og søndag, 23 år på fredager og lørdager 

📍Storgata 26 

Bjørungs

[Stengt permanent]

Dette utestedet ligger nederst i Hegdehaugsveien rett bak slottet. Her kan du få fart på dansefoten i et sjarmerende lokale, som også spiller teknomusikk. Stedet ønsker at alle skal føle seg velkomne her. De holder faktisk åpent til klokken 03 fra tirsdag til lørdag! Det er nok likevel mest fest og dans her i helgene.

Bjørungs er en populær tekno bar med discokule, fet kunst og et koselig lokale. Du finner egne kriker og kroker for de som bare vil slappe av med en øl. Når mørket har senket seg fjerner de stolene ved baren og det blir et stort dansegulv foran baren. 

Her er det ofte mye folk, så det kan være lurt å komme i god tid. De har DJ’s og egne konsepter, og forteller at det som regel er techno, deep house og house på anlegget. Arrangementene og DJ’s finner du på Facebook

Aldersgrense: 20 år

📍Parkveien 25

Dattera til Hagen

I tillegg til å ha en flott bakgård er det gode muligheter for å svinge seg på dansegulvet hos Dattera til Hagen. De har to etasjer med bar og kafé, og har som regel DJ’s i helgene. I andre etasje er det en egen avdeling med dansegulv.  Flere discokuler lyser opp gulvet og en lang bar. Her er det også litt sitteplasser om du må hvile beina innimellom. I første etasje er det litt mer avslappa, med sittegrupper og bar.

Her spiller de et stort utvalg av musikk, og nevner selv at de har en god del elektronika i ulike former, reggae, disco, funk, pop, jazz, folk og soul. 

Aldersgrense: 20 år

📍Grønland 10

ANDRE DANSESTEDER VERDT Å MERKE SEg

Rett ved Youngstorget ligger populære Justisen. Her finner du en fet bakgård, to etasjer med utested og flere avdelinger. I bakgården blir bordene fjernet utpå kvelden og forvandles til et stort dansegulv. Stedet er veldig populært og har hele seks barer på huset. Justisen ligger i en gammel bygård, så det er et veldig sjarmerende sted. 

Aldersgrense: 23 år på onsdag og torsdag, 25 år på fredag og lørdag.
📍Møllergata 15

Jaeger er et mer alternativt utested, med mye spennende musikk. Stedet har noen spesielle ting de andre ikke har, som en roterende DJ booth og et intimt dansegulv med hytte-karakteristikker. 

Her spiller de forskjellige musikk fra kveld til kveld, alt fra tekno til afrobeat. De har ofte DJ’s og klubbkvelder, og selve programmet finner du på Jaegers webside. Dette er et sted som tar imot mennesker i alle farger, fasonger og legninger, og fremmer musikk fra hele verden. Stedet er på mange måter en “woke” klubb, som vil gi Oslofolk et fristed der de kan danse og kose seg.

Aldersgrense: 20 år mandag til torsdag, 23 år på fredag og lørdag.
📍Grensen 9

Rett ut mot Akerselva ligger Ingensteds. Lokalet er stort, åpent og moderne. Med stor plass til å danse er stedet perfekt om du vil få fart på hoftene. Stedet brukes til mye forskjellig, men de har faste klubb-dager på fredag og lørdag! I tillegg har de en super sjarmerende uteservering ut mot elva.

Aldersgrense: 20 år
📍Brenneriveien 9

Elsker er nok den mest kjente nattklubben i Oslo for skeive! Selv skriver de at de er det ultimate stedet for «gays, dykes, trans, bisexuals & queers» - i alle former, fasonger og størrelser. Dette er altså et sted for alle, her kan man ha det sykt gøy, danse og bare være seg selv.

Aldersgrense: 20 år
📍Kristian IVs gate 12