Vinbarer i Oslo

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen og Amber Sophia Rupani 

Vinbarer blir stadig mer populært, med god grunn. Vi har samlet Oslos fineste vinbarer, som er verdt et besøk!

Det har blitt et samlingssted for venner og kollegaer til å treffes både på hverdager og i helger. Det å unne seg et glass vin etter jobb ved nærmeste vinbar har blitt en del av den urbane livsstilen. 



Radegast

Radegast vinbar ligger litt gjemt ‘in plain sight’ på det mange bare kjenner som Nedre Foss Gård ved Akerselva. Vinbaren har en egen del her, og har inngang i bakgården. Vin, ost, spekemat og østers sier de selv.

Denne vinbaren har et utrolig gjennomført lokale. De har store glasskap med vinflasker i alle vegger og en flott bar i midten. Du er omringet av det store utvalget av vin og det er mye spennende å titte på. Det er dempet belysning og RnB/hiphop på anlegget. Dette er både et fint sted og det er avslappet stemning.

Med et helt utrolig stort vinkart og veldig flinke servitører fikk vi smakt på både det ene og andre! I tillegg til vin har de litt småmat, og vi gikk for en liten ostefjøl til vinen. Med et deilig ostefat, brød, brunet smør, deilig olivenolje og god vin ble dette virkelig til en opplevelse! Ekstra skryt til de ansatte som tok seg tid til å spørre og forklare både om mat og vin.

På tirsdag 18. januar klokka 17 åpner de dørene igjen til et nytt fantastisk vinår!

📍Nordre gate 2

Victors Vinbar

I hjertet av Frogner finner du familiedrevne Victors Vinbar. Her kan du nyte vinen din med utsikt over den gamle bydelen.

Lokalene er en blanding av moderne og fargerike, og de ønsker å gi oss en slags feriefølelse med bilder fra det store utland. Hit kommer både flotte frognerfruer og vinglade folk fra resten av byen. Ikke minst er servitørene både hjelpsomme og hyggelige.

De har ‘Boble Fredag’ som gir deg en god deal på bobler fredager fra klokken 15-19 og ‘Sunday Funday’, som gir deg en god pris på all vin som har bli åpnet i løpet av uken alle søndager.

Vinbaren har sitteplasser ute og inne, men om sommeren er det mest populært ute på gata. Om du vil ta turen innom er det greit å vite at de ikke tar bordbookinger, her er det “first come first serve”.

Første åpningsdato i 2022 er onsdag 19. januar.

📍Skovveien 15

Nektar Vinbar 

I et lite sjarmerende hus på Fredensborg finner du denne perlen. En vinbar som virkelig er helt unik. Det gamle lokalet føles litt som en skjult skatt midt i Oslo. Stedet er fylt med god mat og drikke, og teamet kommer gjerne med forslag tilpasset dine ønsker. Det er nesten umulig å bli skuffa over det du får servert her. 

Vinmenyen har et godt utvalg, og matmenyen har masse småretter. Det blir litt som en digg norsk tapas. Her finner du masse norske råvarer på menyen, som alltid er et pluss i boka! Naboen, franske Chez Colin har også fått mange gode kritikker. Dette nabolaget er ulikt alt annet og er virkelig verdt et besøk. 

📍Fredensborgveien 42

Territoriet 

I travle Markveien finner du denne intime vinbaren. Baren føles tidløs og har et nøye utvalgt vinkart. På anlegget spilles det vinyl og du kan nyte et glass mens du menger deg med Oslos hippeste kundegruppe. I tillegg til alt for mye god vin har stedet alltids en dagens toast, ostefjøl, serranoskinke, oliven, chips og litt andre snacks. 

Dette er absolutt en yndling nederst på Grünerløkka! Med sitteplasser både ute og inne er dette et fint sted å ta en pitstop på denne sommeren.

📍Markveien 58

Andre vinbarer verdt å merke seg

Esaias Mat & Vin - I sentrum rett ved Oslo Domkirke ligger fine Esaias, som byr på naturvin og kortreiste godsaker. Perfekt for et glass eller tre når du skal ta en afterwork i sentrum. Vi har besøk Esaias tidligere og ble veldig imponert over både kvaliteten og utvalget deres. Vinbaren har åpent alle dager, mens restauranten er åpen tirsdag til lørdag.
📍Dronningens Gate 27

Vinoteket - En favoritt rett ved siden av Slottsparken! Et sted for alle som elsker vin og pizza, med en moderne vri. Stedet vant faktisk ‘Årets pizza’ i 2020 av Digg Mat, som er et kvalitetsstempel. Vil du nyte god vin parallelt med deilig pizza vet du hvor du bør ta turen.
📍Henrik Ibsens gate 60a

100 - På et hjørne på Oslos vestkant finner man den nye baren 100, som vi besøkte på åpningskvelden. Stedet har spesialisert seg på god vin og uformell stemning. Her er det ingen hvite duker på bordene, og ingen forventer slurping og gurkling. Så om du føler du ikke har peiling på vin, men har lyst til å drikke gode viner eller annen drikke, er dette en perfekt plass å dra!
📍Munkedamsveien 100

Lasarett Vinbar - En avslappet og veldig koselig vinbar på Torshov. Her finnes det vin for alle. Selv sier de “høl i veggen vinbar”, og det stemmer godt! Om sommeren har de også en fin uteservering på gata, der du kan nyte et glass vin i sola. Fortell bartenderen hva du liker, så finner de en vin som passer for deg.
📍 Torshovgata 15

[VIN] Bjørvika - En vinbar med kvalitetsvin fra hele verden. Med over 100 typer viner på glass og tusenvis på flaske, er dette stedet for deg som virkelig elsker å teste ut nye typer vin. Her kan du få en god vinopplevelse med utsikt over fjorden og kveldssol, i Oslos nye urbane bydel.

📍 Operagata 11

Det dukker stadig opp nye vinbarer i Oslo og dette er bare noen som er verdt å sjekke ut. Send oss gjerne tips på e-post eller DM på Instagram om du anbefaler en vinbar eller to, som vi burde sjekke ut.