Tips til første date i Oslo

Gjennomført og nostalgisk innredning hos Bettola nederst på Grünerløkka.

Tekst av Maren Mjelstad / Redaksjonen

Tilbake i dating gamet? Det er ikke alltid like lett, men å velge riktig sted kan derimot bidra til å komme på riktig spor.

Nedenfor finner du en oversikt over barer og aktiviteter vi syns passer godt til første date i Oslo. Tvi tvi!



Barer: Avslappende og gode drinker

Torggata Botaniske ligger i en av Oslos mest pulserende gater. Her finner du en frodig og levende bar full av planter og avslappende stemning, som gjør at du glemmer rushet utenfor. 

Det tropiske stedet tilbyr friske cocktails for enhver smak (ca. 150 kr), noe som gjorde de fortjent til en plass på vår liste over unike cocktailbarer i Oslo. De har også et variert og smakfullt utvalg av mocktail, hvis du eller daten skulle foretrekke det.

Kombinasjonen av deres frodige innemiljø og gode drinker gjør dette til et utmerket valg å ta noen glass sammen. 

📍Torggata 17B

Bettola er en flott italiensk cocktailbar nederst på Grünerløkka. Interiøret gir assosiasjoner tilbake til 60-tallet, som gir en koselig stemning og en rolig atmosfære. 

Her er det flere bord for to, så sammen med den behagelige belysningen kan man ha mange bli kjent-samtaler her, uten å bli lagt merke til. Matmessig tilbyr barens snack-meny velsmakende godbiter som kan deles om dere skulle bli fysne eller småsultne.

Bartenderne er vennlige og de virker å være vant med dater. Tips! De stiller visst gjerne opp for å hjelpe deg om det skulle bli nødvendig med en «escape plan»!

📍Trondheimsveien 2

Bar Amour er intet mindre enn en “hemmelig” vinbar, gjemt over pizzafavoritten Tranen på Alexander Kiellands plass. Okei, det er ikke helt hemmelig at baren finnes, men den er ikke lett å oppdage om man ikke vet om den fra før av. 

På veggene er det mørkerøde tapetserte vegger, og stedet har mørkebrunt interiør. De mange små lampene i taket gir litt lys i det ellers ganske mørke rommet. Det hele spiller på at stedet er en gjemt liten hule over den ellers ganske åpne restauranten.  

Dette er et fint sted for vinglade osloborgere som ikke er redd for å legge igjen litt penger.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Bar Amour på TikTok?

📍Waldemar Thranes gate 70

Albatross, eller Måka som mange lokale sier, er en koselig nabolagsbar på Torshov. Stedet har faktisk blitt stemt frem som Norges syvende beste cocktailbar. Ved vårt besøk var det tydelig at dette er et sted mange kommer tilbake til!

Stedet er nedpå, med musikk fra de ansattes egne varierte platesamling. Det er flere mindre sitteplasser, perfekt for to som har noe godt i glasset.

De klassiske cocktailene får man selvsagt her, men det er verdt å sjekke ut menyen hvor de ofte har et utvalg på fem av husets egne cocktails. Det er tross alt de som gjorde Albatross en av de beste cocktailbarene i landet.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Bar Albatross på TikTok?

📍Torshovgata 5

Aktiviteter ute og inne: Lett og lekent

Tilt ligger rett rundt hjørnet for Oslo Street Food, og er blant mange kjent for latter og god stemning. Barens utvalg av øl er imponerende, og de har en rekke forskjellige alternativer som både er kortreist og importert. 

I tillegg til date-klassikere som shuffleboard og biljard, har de 29 forskjellige arkadespill. Spill er en god måte å bryte isen på og døyve eventuelle første date-nerver. 

Så hvis dere vil drikke og leke i hjertet av Oslo, så er dette et godt utgangspunkt. Det ligger sentralt til, og med kort vei til en rekke andre steder hvor man kan både starte og avslutte daten.

📍Badstugata 6

Spillbaren Pollett Bislett kan by på både flipperspill, bilbane og noe godt i glasset. Vi er neppe de eneste som liker ulike typer arkadespill, fart og moro? 

Flere i redaksjonen har hatt flere gøyale kvelder her, og liker stedet godt på grunn av den avslappede stemningen. De har et lite utvalg av vin og cider, og noe drinker. Bartenderen kommer gjerne med tips, så her er det bare å spørre!

Det er et veldig fint sted å dra på en date, man får både en aktivitet og mulighet til å snakke sammen og hygge seg med litt drikke. Den som taper kjøper neste runde?

Psst! Har du sett videoene vi har delt om Polett på TikTok?

📍Pilestredet 60

Underground Golf Club er et perfekt sted for en bra og morsom date, samtidig som det byr på litt “wow”-faktor. Minigolf er en morsom aktivitet som kombineres med kule beats, god pizza, drinker og morsomme baner. Hvis den du skal på date med har vært med i dating-gamet en stund har vedkommende garantert vært på Oslo Camping før…

Når du går ned trappa til Underground så føles det som du går inn i en helt annen verden med neonlysene og den fargesprakende dekoren. Se for deg en krysning av hage, disco og neon! I tillegg har de noen av de mest kreative golfbanene vi har vært borti. Flere av de forskjellige hindrene er morsomme.

Superkul atmosfære, mat og en fullproppet bar bør hjelpe deg og din date få en svært lite klein opplevelse sammen. Du kan lese mer om stedet og andre mingolf-plasser i Oslo her.

📍 Industrigata 36

Trenger du tips til flere tips til barer med spill og moro? Sjekk ut våre artikler om spillbarer i Oslo.

Tur langs Akerselva

Du har sikkert krysset elva, eller kanskje gått et lite stykke, men har du noen gang gått hele strekningen på nesten en mil? Dette kan kanskje være litt i lengste laget for en første date, men du kan enkelt starte lengre ned ved elva for en kortere tur. 

I løpet av turen er det flere ting du og daten kan gjøre for litt variasjon, eller gi turen det lille ekstra. 

Nydalen Bryggeri - Avslappet gastropub med eget bryggeri, pubmat og et rikelig drikkeutvalg.

Sagene Lunsjbar - Underveis kan vi anbefale en deilig lunsj på Sagene Lunsjbar, eller ta en “lunsj to go”. Langs elva er det flere fine steder å sitte, både på gress, benker og i trapper.

Hønse-Lovisas hus - Det lille sjarmerende røde huset som ligger på Sagene kan by på både vaffel og en kopp med noe varmt i. 

“Kaffe to go” - Det finnes mange steder å kjøpe god kaffe på Grünerløkka, og her er noen vi anbefaler; Liebling, Tim Wendelboe og W.B Samson.

Vi anbefaler å ta tog eller buss til Kjelsås Stasjon og starte ferden derfra. God tur!

Psst! Hvis du er virkelig eventyrlysten og vil ta med daten i skogen, sjekk ut våre artikler om turer i Oslomarka.