Tre unike barer i Oslo

Hos Aku Aku i Oslo får du servert forfriskende drinker i unikt miljø.

Tekst & foto: Linda Lourenco

Har du oppdaget barene som virkelig skiller seg ut som temabar? Vi tenkte først det skulle være flere slike, men det er faktisk ikke veldig mange!

Vi har vært på utkikk etter de som har et tydelig tema i Oslo, og har plukket ut tre steder vi mener du bør besøke hvis du ønsker en annerledes baropplevelse!



Aku Aku: Tiki bar fra Hawaii

Inne på Aku Aku er det som om hele verden utenfor forsvinner. Stemningen er mørk og eksotisk, og musikken som spilles er i autentisk tiki bar-stil fra Hawaii, fra 50/60-tallet med glade eksotiske rytmer. Det henger pufferfish og fiskeredskaper omgjort til lamper i taket, som lyser opp i grønne og blå farger.

Med 126 forskjellige typer rom, tradisjonelle tikidrinker, hjemmelagde siruper og utallige tikistatuer, er denne baren den eneste i landet som følger det strenge tiki bar-konseptet til punkt og prikke. Menyen har et solid utvalg av cocktails og rom, i tillegg til at de har noen typer øl, cider, whiskey og vin. 

Vi smakte på Coco Cabana (160 kr) og Mango Mahina (150 kr) som er en av husets signaturdrinker. Coco Cabana, med smak av søt ananas og kokos ble en favoritt. Servert i en kokosnøtt, fint dandert med blomster, appelsin og mynte. Manga Mahina hadde tydelig frisk mangosmak med et hint av ingefær. De serverer også store punsjboller i forskjellig tema til deling!

Aku Aku er absolutt et sted man må innom for å oppleve stemningen og ikke minst drinkene.

Her kan du lese mer om vårt tidligere besøk hos Aku Aku.

📍Thorvald Meyers gate 32

Hai Pai: Shanghai style

[Stengt permanent]

Er du på utkikk etter nye drinker og en litt annerledes baropplevelse? Da bør du ta turen til cocktailbaren på Frogner hvor øst møter vest. Baren er inspirert av Shanghai på 1930-tallet, og du blir tatt med til det fjerne østen uten å fly en eneste mil. 

Inngangen er diskre, bestående av et vindu med mørkerøde velurgardiner. Bak disse kan du såvidt skimte det røde lyset fra de mange kinesiske lanternene. Akkurat nok til å pirre nysgjerrigheten! Baren er ganske mørk, men taket er altså fylt med røde kinesiske lanterner, som gir hele stedet et unikt uttrykk. Det varme lyset skaper en deilig atmosfære. De har lyktes godt med sitt tydelige og gjennomførte tema, synes vi.

Menyen er cocktailfokusert med mye nytt og utenom det vanlige. Det er cocktailer de selv har utviklet, og hvor møtet mellom øst og vest er den røde tråden. Med ulik brennevin fra vesten, kombinert med mer spennende og alternativer smaker fra østen. I tillegg har de mer klassiske drinker, øl og vin. 

Deres signaturcocktail heter Gong Phu Punch, med gin og sort te, og smaker av mango, kokos og sitron. Dette var blant de mest unike drinkopplevelsene undertegnede har hatt. Drinken serveres i en liten tekanne, og du får en tekopp av glass plassert på hodet. Denne koppen er fylt med røyk, som ser ut som dampen fra varm te. Når du snur koppen siver det opp en deilig duft av røkt te. Drikken er kald, og ikke varm, som man kanskje man hadde gjettet basert på assosiasjonene til te. 

Shanghai er representert både i smakene, estetikken og musikken. Tross vi sjelden ser mange mennesker her, er dette drinker man burde oppleve!

Her kan du lese mer om vårt tidligere besøk hos Hai Pai.

📍Frognerveien 5

Torggata Botaniske: Grønne omgivelser

Her får man nesten jungelfølelsen! Cocktailbaren er kjent for sitt frodige innemiljø, hvor grønne planter slynger seg fra det ene hjørnet til det andre, og det i en av Oslos mest pulserende gater. En drøm for de med grønne fingre! I bakgrunnen høres det instrumentale beats, som gir en skikkelig laidback stil i baren. 

Torggata Botaniske kan by på friske botaniske cocktailer for enhver smak. Enten du ønsker å gå for de klassiske med deres botaniske vri, eller deres signatur-cocktails. Det er et utvalg på elleve forskjellige varianter hvor prisen ligger på rundt 150 kroner. I tillegg er de kjent for å ha gode drinker og tilby friske botaniske varianter. Vi kan anbefale deres Miss Basil og Love 2000. I tillegg har de fire forskjellige mocktailer. Pluss i boka! 

Det er en avslappet atmosfære før de sene nattetimer, og passer godt for deg som er på utkikk etter det perfekte stedet å møte en date, eller hvis du bare vil catche opp med ei venninne.

📍Torggata 17B