Vin Vin: Norges største vinbar

Rødvin fra “flight of the week” på Vin Vin, i Oslo

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Jessica Rahimi

I en kjeller i Torggata åpnet nylig Norges største vinbar dørene! 

Om du elsker vin, hater vin, eller kanskje vil lære mer om vin, kan dette være plassen for å utforske lysten. Vi tok turen for å smake.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Vin Vin på TikTok?



En VinVin-situasjon?

Vi testet ut Vin Vin på en mandag, for å gjøre starten på uken litt mindre blå. I en stor og luftig kjeller står det oppført flere tusen vinflasker i veggene - en naturlig form for interiør.

Det var både tomt og rolig da vi kom på stedet. I og med at det var en mandag kveld var det ingen stor overraskelse. Vi fant oss likevel raskt til rette, og glemte fort hvilken dag i uken det var. 

Bortsett fra at det i kjelleren, naturligvis, ikke var vindusutsikt, fantes ikke mange andre typiske tegn til at vi befant oss under bakken. Interiøret i form av bord og stoler hadde en moderne vri, med stoler i alle slags farger og fasonger. Runde bord og sofaer skilte sittegruppene. 

Inntrykket av tilbaketrukkethet og lunhet var det som i første øyeblikk passerte tankene - en fin plass å ta med daten med andre ord. 

I tillegg var det en lav jazzmusikk som spilte fra høyttalerne, og med den rolige atmosfæren kan det til og med hende at dette kan bli en ny avslappet (og kanskje litt utradisjonell) studieplass. Å kombinere studiet og noe godt i glasset blir vel fort en VinVin-situasjon?

Stort utvalg i glass og flaske

Deres fyldige vinkart bekrefter at stedet har mange viner å velge mellom, men heldigvis gjorde vår kunnskapsrike servitør det litt enklere å velge. 

Et stort utvalg av vin på flaske er ofte vanlig å ha på en vinbar, det som derimot skilte seg spesielt ut for oss var utvalget av vin i glass, der nærmest alle på vinkartet kan fås i glasset. 

Alt fra rødvin og hvitvin til orangevin, rosévin og musserende er å finne. Det er også to rødviner og to hvitviner som kan fås på tap. 

Italia, Slovenia, Portugal, Frankrike og Sør-Afrika var alle blant landene som sto oppført under rødt og hvitt. Det var totalt 22 typer rød- og hvitvin, fra 110 til 235 kroner per glass, og 650 til 1100 per flaske.

Av oransjevin var det to varianter på 170 og 180 kroner per glass, og én type rosévin til 140 kroner glasset. 

Vinsmaking når som helst 

En interessant vri på drikkemenyen er det de kaller for “flight of the week”. Dette er en form for vinsmaking, der du kan få tre ulike viner å smake på. Enten tre hvitviner, tre rødviner eller tre med bobler. 

Da vi var der var hvitvin-smakingen på 329 kroner, rød var på 299 og musserende på 359. Ett glass er 9cl dersom du benytter deg av “flight of the week”, mens du får 15cl dersom du går for et individuelt glass. Vi synes likevel prisen var raus. 

Rødvin var det som fristet mest, så vi gikk for en “flight of the week”-rødvinpakke. Den inneholdt Filips pasto fra Portugal, Enviante fra Spania og Pasqua fra Italia, hvor sistnevnte ble vår favoritt. Fyldig, med en ettersmak av bær. 

I tillegg til vin var det også ulike cocktails, øl, cider mer de kunne by på. Snacks, småretter og mindre desserter var også noe å velge mellom. 

DJ´s og temadager 

Selv om det var rolig kvelden vi var der, har VinVin ofte arrangementer og ulike DJ´s som spiller utover kvelden. 

Tidligere har de hatt Dj-er som Ivan Ave og DJ Leks som har stått for stemningen. Boblekurs, blindsmaking og temadager er også noe som tidligere har fylt planen. 

Temadager som nasjonaldager, champagnedagen og ostens dag har VinVin sørget for å feire med blant annet nasjonalretter og ostebesøk fra Melun osterestaurant og vinbar, som vi tidligere i år prøvde ut. 

Inntrykket vi satt igjen med etter besøket var først og fremst at det var lav terskel for ny læring, og lett å ta til seg ny informasjon. 

Funfact: Visste du at det er å finne aromaer av kattetiss i flere viner? Hos VinVin har de for eksempel vinen Sauvignon Blanc, med kattetiss! 

Åpningstidene er mandag til onsdag klokken 17 til 01, torsdag og søndag klokken 15 til 01 og fredag og lørdag klokken 15 til 03.

📍Torggata 18