5 ½: Ny cocktailbar i Oslo

Mørke omgivelser, men gode cocktails hos 5 1/2 i Oslo.

Tekst & bilder: Jessica Rahimi

For en drøy måned siden åpnet en ny bar på Alexander Kiellands plass i Oslo.

Cocktail, vin og vinyl er ordene 5 ½ selv uttrykker seg med. Under vårt besøk fikk vi hvert fall testet ut cocktailen.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om 5 ½ på TikTok?



Cocktail, vin og vinyl

Personen bak nyåpnede 5 ½  er også daglig leder for spisestedet og spillbaren Colonel Mustard, som er plassert i etasjen under. Du kommer deg til baren enten ved trappegangen mellom etasjene, eller en egen inngang fra sidegaten.

Cocktailbaren har gått for et design som gir en dus og mørk stemning. De mange lave, runde lampene i taket sammen med friske cocktails, fikk oss til å mimre litt tilbake til sommeren. Eller som bartenderen så fint sa det «Dere kan late som at det er sommer og at dette er sola».

Sitteplassene er ganske mange, men det er likevel god plass dersom gulvet noen gang skulle blitt et dansegulv. Det var ikke mange stoler rundt baren, men det å sitte i baren er nok en opplevelse i seg selv. Med baren som største lyskilde, kommer drikken godt fram og sprer farge til de nærmeste omgivelsene.

Friske smaker

Vi gikk for to cocktails, én med cashew (148 kr) og én med ananas og ingefær (148 kr). Vi prøvde også ut en mocktail med eplemost og ingefærøl (78 kr).

Cocktailen med cashew var søt, med en behagelig nøttesmak, tilsatt mørk rom, sitron og mynte. Den med ananas og ingefær hadde tropiske smaker, med sukker eddik, bourbon og vermont.

Den alkoholfrie cocktailen var en blanding av eplemost fra Askim, sitron, ingefærøl og mynte, noe som gjorde dette til en frisk mocktail.

Fordi det fremdeles ikke fantes en ferdigutviklet meny da vi prøvde ut stedet, var det heller ingen klare navn på drinkene. Vi fikk dog beskjed om at den var rett rundt hjørnet.

Sammen med bestillingen kom det også både nøtter og noe salt snacks til, som passet godt til drinkene.

Snart meny og mer musikk

Selv om menyen enda ikke var klar, fikk vi likevel tatt en sniktitt på den som snart blir tilgjengelig for alle.

Menyen var fylt med ulike typer øl på flaske, med priser fra 92 til 144 kroner, og vin i både glass, fra 120 til 135 kroner, og flaske fra 595 til 1225 kroner.

På veggen hang det en liste over DJ’er og andre musikere som trolig allerede har tatt turen innom.  

Blant disse var Amund Grepperud, Or Burger Beats, DJ c3u og Holmlia Hageby. Flere vil nok også ta turen innom i nærmeste framtid.

Ettersom baren fremdeles er nyåpnet merkes det at det er flere elementer som mangler for å tilfredsstille kunden, men det er ingen tvil om at det finnes et potensiale vi gleder oss til å oppleve. 

📍Darres gate 2