Tre favorittkaféer i Oslo

Hos pust.

Hos pust.

Av Mia Eline Statle

Som den kaffe og kaféelskeren jeg er, så har jeg gjort det til "mitt mission” å finne gode kaffe i Oslo. De skal tilby god atmosfære, digg mat og ikke minst interessant kaffe! På topplisten akkurat nå har jeg disse tre kaffe og kaféopplevelsene.

Funfact! Hun har tidligere jobbet som kaffesmaker. Du kan lese mer om Mia Eline her.

Pust

Rett ved t-banestasjonen på Majorstuen ligger denne superkoselige, studentvennlige og hyggelige kaféen som har blitt et av mine stamsteder. Om du velger å ta kaffen din her har du mange å velge mellom. Om du vil ha en av dine daglige kopper med svart kaffe har de alltid to sorter å velge mellom, og de som jobber der hjelper deg med å finne din favoritt om du spør!

De har mange sitteplasser, en smilende betjening og et mattilbud som dekker både søtsuget og sulten. I tillegg har Pust nettopp gitt ut en bok om nettopp pusterom, som jeg anbefaler å sjekke ut.

📍Slemdalsveien 1

Liebling

Mellom Birkelunden og Alexander Kiellands plass finner du denne kaféperlen som kan tilby litt av alt. Kaffe, boller, sandwicher eller smoothiebowls… Ja, egentlig noe for alle. Blant mine favorittøyeblikk er lange ettermiddager med noe godt i glasset og en venninne på andre siden av bordet. For ja, de har også alkoholservering.

📍Øvrefoss 4

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Liebling på TikTok?

Fuglen

Jeg tilbringer litt for mange timer hos Fuglen, for det er nettopp her du sannsynligvis finner Oslos beste kaffe. Det er faktisk Fuglen som brenner kaffen du får også hos Liebling, og også her er det variasjoner på hva du får. De er kjent som et av de beste kaffebrenneriene i Norge, og bruker å kjøpe kaffe i mindre kvantum. Så du kan være sikker på at kaffen du får smake på er noe nytt og spennende. Så, er du ute etter skikkelig god kaffe er det i hvert fall disse to jeg ville dratt innom!

Rolig, koselig og hyggelig er ord som kommer opp når jeg tenker på dette stedet, og det skader ikke at de har bakverk fra Bakeriet Kveitemjol. Elsker kanelsnurrene!

📍St. Halvards gate 33

 
AMBASSADØRINNHOLD Mia Eline Statle har vært ambassadør for Mer av Oslo siden desember 2020. Hun deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.«Som den kaffe- og kafeelskeren jeg er, så har jeg gjort det til mitt mission å finne gode kaféer i Oslo som…

AMBASSADØRINNHOLD
Mia Eline Statle har vært ambassadør for Mer av Oslo siden desember 2020. Hun deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.

«Som den kaffe- og kafeelskeren jeg er, så har jeg gjort det til mitt mission å finne gode kaféer i Oslo som tilbyr god atmosfære, digg mat og ikke minst interessant kaffe!»

Les mer om Mia Eline