Bar Amour: «Hemmelig» restaurant over Tranen

Stemningsfullt lokale over Tranen.

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Bli med inn i den lille hulen som ligger gjemt på Alexander Kiellands plass.

Bak en dør og lukten av pizza, ligger Bar Amour gjemt i andre etasje på Tranen. Her får du mat og drikke av høy kvalitet, i romantiske omgivelser.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Bar Amour på TikTok?



Fra speakeasy til restaurant 

Tranen er kjent for å være et bra sted å drikke kaffe på dagtid, og for digg pizza på kveldstid. Men ante du at opp trappene i lokalet finner du et helt eget konsept? I andre etasje finner du noen flere sitteplasser for pizzaspisende gjester, men også en dør inn til en egen restaurant.

Det har vært både vinbar og speakeasy her inne tidligere. Nå er det Bar Amour som har lokalene. Vi besøkte stedet mens det fortsatt var en bar, nå har de endret konseptet og det er spiseplikt for besøkende.

Det er ikke helt hemmelig at den lille restauranten er her oppe, men det er ikke lett å oppdage om man ikke vet om den fra før av! I taket henger de store og små lampeskjermer som lyser opp det eller ganske mørke rommet. På veggene er det mørkerøde tapetserte vegger, og stedet har mørkebrunt interiør. Det hele spiller på at stedet er en gjemt liten hule over den ellers ganske åpne restauranten. 

Du kan få vin på både glass og flaske, men utvalget i menyen er klart størst om du går for flaske. Uansett meny vil servitøren vite hva som er åpnet av flasker i baren, og komme med passende anbefalinger til din smak. Vi gikk for hvert vårt glass oransjevin. En spansk vin ved navnet Escoda-Sanahuja Els Bassots (2019), og en italiensk ved navnet Vino di Anna Bianco (2018). Disse lå på 160 kroner og 200 kroner glasset, og begge var anbefalinger vi var veldig fornøyde med. Glassene som er prissatt på menyen ligger på 150 kroner til 220 kroner. 

Klientellet her er litt mer voksent, enn på restauranten nede. Prisnivået er høyere og utvalget av vin er mye større. Dette er et fint sted for vinglade osloborgere som ikke er redd for å legge igjen litt penger.

intim Fine dining

Bar Amour er ingen nabolagspub med ymse utvalg. Her finner du heller et stort utvalg av dyre og deilige viner. De har også øl, selv om det ikke er å finne på menyen.

Menyen varierer fra uke til uke og etter sesong, og den står håndskrevet med kritt på en stor tavle på veggen. Sjømat er i fokus ved vårt besøk. Selve smaksmenyen ligger på 1195 per person. Utvalget er nøye kurert, og noe for de spesielt matinteresserte. Menyen er satt, og på deres nettside står det klart “Hele bordet får det samme, menyen er menyen, ingen variasjoner”.

Selv om vi ikke gikk for mat ved vårt besøk, kan vi melde at maten som ble servert skapte en god lukt i lokalet. Vi skulle dog ønske at det var mulig å bestille noen av smårettene for seg selv, og ikke bare hele menyen. 

Eksperter i sitt felt

Bak konsept finner du vinekspert Jonas Faye-Schjøll Thommessen. Han har ansvaret for vininnkjøp for kjeden Lofthus Samvirkelag, og med fokus på Tranen. På det lille kjøkkenet finner du tidligere Maaemo-kokk Halaigh Whelan-McManus, som sørger for høy kvalitet på hver tallerken.

Det føles ikke stivt, men utvalget av mat og drikke gjør nok at den lille plassen ikke er noe for alle. Er du spesielt interessert i mat og drikke, er åpen for alt i matveien og vil betale litt mer for gode varer, er dette stedet for deg. Husk at lokalet er lite, og du må booke bord på forhånd.

📍Waldemar Thranes gate 70

Psst! Det er ikke første gang vi er ute og tester vinbarer, her kan du lese mer om vinbarer i Oslo.