Nyheter du bør besøke i sommer

En av nyhetene du bør besøke i Oslo i sommer er Vannskrekk på Sørenga.

Tekst & foto: Redaksjonen

Den siste tiden har det åpnet en rekke nye restauranter og barer i Oslo. Vi gir deg en liste over de vi syns du bør besøke i sommer!

Om du er ute etter en uteservering på Sørenga, ny takterrasse i sentrum eller mat og cocktails på Grünerløkka, gir vi deg noen forslag i denne listen.



Vannskrekk

Trenger du en pause fra Sørengas fulle badebrygge, bør du ta turen innom Vannskrekk. Her er interiøret ulikt noe annet vi har sett i Oslo! Vi lot oss fascinere spesielt mye av gulvet som er designet for å etterligne et basseng. 

Det er de samme flinke folka bak Angst og Hammerhai som står bak dette nye konseptet. Så hvis du allerede er en fan av disse, så vil du nok like dette nye innslaget. Ikke nok med nydelig interiør og design så har de uteservering med utsikt over vannet.

De har signaturcocktails som Solkrem med smak av mango og Pasjonsskrekk med pasjonsfrukt. De var forfriskende og fruktige så anbefales sterkt! Resten av drink-utvalget er en blanding av klassikere og drinker med en ny vri. 

Deres drinker ligger på 132-152 kroner. Vil du heller ha klassisk øl, ligger den på 99 kroner (0,4) Er dere en gjeng, kan dere teste ut deres hvite sangria til 720 kroner, det blir ikke mer sommerlig enn det! 

📍Sørengkaia 136

Psst! Har du sett videoen vår om Vannskrekk på TikTok?

Bønder i Byen

Den nye restauranten ligger sentralt på Grünerløkka, men er relativt ulik sine naboer. Personalet i Felleskjøpet t-skjorte og denim forkle byr dog på en helt egen sjarm! Alle retter viser til hvor komponentene kommer fra, så de norske produsentene får skinne.

Med Tore Tang og La det svinge på høyttaleren er dette definitivt stedet for de som er glad i det norske, og særlig det bygdenorge har å by på. 

 Vi testet stedet for en lunsj, og valget falt på en klassisk Blomkålsuppe til 150 kroner, med syltet blomkål, sprøstekt bacon og ristede gresskarkjerner. En passende størrelse på en lunsjrett, servert med hjemmelaget brød og mykt smør.

Ved lunsjen i varmen testet vi og en av menyens desserter. Nemlig Friske norske jordbær og bakt rabarbra til 155 kroner. Den søte og syrlige retten var spennende og tydelig frisk.

📍Seilduksgata 15

Torgterrassen Bar & Brasserie

Midt i Oslo sentrum har den nye takterrassen endelig åpnet dørene!

Med både brasseri og vinbar er Torgterrassen Bar & Brasserie et perfekt sted på solfylte dager. Her kan du nyte god mat eller drikke med en nærmest upåklagelig utsikt. 

Vi delte vi blant annet småretten Moules (Frites) som er dampede blåskjell med pommes frites og confidert hvitløksmajones (169/289 kr). Vinbaren er perfekt for deg som kun ønsker noe smått å tygge på med noe godt i glasset. 

Skulle det mot formodning være dårlig vær når du skal på besøk har de en superfin servering inne, med åpent kjøkken og store vindusflater som fortsatt gir den fine utsikten og en følelse av et åpent lokale.

📍Nedre Slottsgate 24

Psst! Har du sett videoen vår om Torgterrassen Bar & Brasserie på TikTok?

Botaniske 

Middelthunet Botaniske er en videreutvikling av den populære og unike baren Torggata Botaniske. Så her hadde vi naturligvis store forventninger i forkant! Er du en planteentusiast, vil du nok ikke bli skuffet når du kommer inn i det jungelaktige lokalet ved Frognerparken. 

Stedet har stor uteservering, samt mange ulike sittegrupper innendørs. Baren har et bredt utvalg av drikke, men spesialiteten er åpenbart cocktails. Her kan du få signaturdrinker til 167 kroner, eller du kan gå for en klassisk drink med en botanisk vri som Artichoke Dry Martini til 174 kroner. 

De har også 4 ulike alkoholfrie drinker på menyen, alle til 98 kroner. En øl får du for 60 til 450 kroner, mens et glass vin ligger på mellom 138-188 kroner.

På dagtid skal de tilby et utvalg av kaffe, te og matretter. Under vårt tidligere besøk fikk vi beskjed om at småretter og snacks skulle komme på menyen nå i begynnelsen av juni.

📍Middelthuns gate 17B

Jimmy’s

Rett ved Markveien på Grünerløkka, kan det nye stedet friste med fransk pizza, østers og uformell stemning. Betonggulvet og sammensetningen av interiøret skaper en hipp atmosfære. 

På menyen møter man på flere retter som kanskje fører til litt dagdrømming om sene italienske kvelder. Vi sperret derfor opp øynene ekstra mye da vi så at det sto fransk pizza.

Med fire ulike varianter gikk vi for den med blomkål og trøffel til 250 kroner, og den angrer vi ikke på at vi fikk smakt på! Pizzaen delte vi på tre, som tilsvarte to passe store biter hver. Vi testet også ut norske østers som sto på snackmenyen (50 kr per stykk), som nærmest smeltet i munnen. 

På vinkartet står alt fra hvitt og rødt til bobler og rosé. Pris per glass ligger på mellom 150-220 kroner. Du kan også velge mellom tre cocktails som, alle, koster 150 kroner. Prisen for øl ligger på mellom 60-150 kroner.

📍Leirfallsgata 6

Andre nyheter i Oslo:

  • Gras

Ny restaurant, kafe og galleri på Tullinløkka. Restauranten har mange unike konsepter ved seg. De har en nordisk-inspirert vegetar- og sjømeny som endres hver 6. uke. 

  • Jungel Pizza

Den populære pizzasjappa har åpnet sin tredje restaurant, og denne gangen er det i de gamle lokalene til Ugress på Torshov i Oslo. Likevel skiller akkurat denne seg litt ut fra de andre, for her kan du nemlig ta deg en kald øl eller en drink til maten!

  • Vibe

I Markveien har en ny cocktailbar og kafé åpnet, nemlig Vibe. Stedet kan friste drinker inspirert av norrøne guder! Gulldetaljer, grønn velur og planter er det som møter oss i den lille baren.