Mer av Oslo Food Tour #1

Siste stopp på Mer av Oslo Food Tour er Norda på The HUB, hvor man både får spise fra sesongens meny og nytt belligenheten og utsikt.

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Bli med på en sosial og hyggelig food tour sammen med oss! Vi sender deg rundt i Oslo sentrum for å smake på deilig mat fra tre restauranter på en ettermiddag og kveld.

Her får du teste noen av våre favoritter på både italiensk, spansk og nordiske/sør-amerikanske retter, samtidig som du får oppleve hovedstaden. Totalt er kveldens rute på 1,5 kilometer og runden starter på den moderne sommerfavoritten Sørenga, og restauranten Castello Oslo.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Mer av Oslo Food Tour på TikTok?

Vi har lansert Mer av Opplevelser, og denne opplevelsen kan du finne der. Vi reiser rundt og tester opplevelser vi tror kan passe oss, og hvis vi liker det finner du det her!

1. Castello Oslo

Restaurantens design passer svært godt til lokasjonen. Det er stilfult, lunt og fint innredet rett ved vannkanten på Sørenga. Selvfølgelig med nydelig utsikt mot fjorden. 

De serverer mat med råvarer av høyeste kvalitet, og vi skal få prøve flere varianter fra deres tapas, inspirert av det italienske og spanske kjøkken. Og hvem elsker ikke tapas?

📍Sørengkaia 99

Avstand til neste: 1,3 km, 20 minutters gange
Alternativ til kollektivtransport: Buss/trikk fra stoppet Sørenga eller Bjørvika til Jernbanetorget.

2. Prensa Pintxos

Vi beveger oss forbi operaen, og stopper på et gatehjørne ikke langt fra Jernbanetorget. Her ligger den spanske restauranten Prensa Pintxos, og steder med pintxos har vi ikke vært bortskjemt med i Oslo tidligere. Så dette gledet vi oss til og likte svært godt!

Pintxos kom til Baskerland i Nord-Spania på 1930-tallet og er tradisjonelt en brødbit med topping. Det er et både lyst og stilfullt lokale, så her er det nok nydelig med noe godt i glasset også hvis man skal kose seg.

Vi venter spent på hva slags baskermat vi skal få smake på her. Det blir servert en liten hamburger med pulled pork og asiatisk preg, og denne var veldig god! Og nå skal vi virkelig få prøve noen spennende varianter, blekksprut med aioli, og muslinger med en litt sterk blåmuggost-saus. Dette var gøy, og ikke noe vi vanligvis ville bestilt.

Til vegetar/vegansk er det lignende retter, men de er selvfølgelig tilpasset. Blekksprut er byttet ut med grønnsaker, pulled pork med sopp og muslingene med gresskar.

📍Skippergata 24

Avstand til neste: 2-300 meter, 5 minutters gange
Alternativ til kollektivtransport: Ingen

3. Norda (The Hub)

Bare et steinkast unna og ved Jernbanetorget kommer vi til kveldens tredje og siste destinasjon. Nærmere bestemt 13 etasjer opp i hotellet The Hub. Her ligger restauranten Norda, som serverer mat fra kontinentet over Atlanteren. Plasseringen gir en flott utsikt over bykjernen, samt Oslofjorden i bakgrunnen.

Her har de gått for en koselig og lun stemning i lokalets design. Den mørke belysningen, store tepper på gulvet, og spillet mellom farger og planter, bidrar til dette.

Her starter vi med fiskeretten ceviche, som mange kjenner fra det peruanske kjøkken. Denne er frisk og lett, og passer bra å starte med her etter flere krydrede retter i løpet av kvelden. 

Hvis du er vegetar, får du fritert artisjokk med trøffelkrem. Som rett nummer to får de andre en mindre porsjon av denne. Flere syns denne ble bedre jo mer de spiste, og trakk fram den karamelliserte smaken som en sentral faktor. 

To små taco med kylling kommer som rett nummer tre. Hvis du er vegetar, får du en god mengde avokado i stedet for kjøtt. 

Etterpå får vi bruke deres nydelige chambre séparée spesielt for anledningen, så her kan man nyte kvelden videre! Prisene på drikkemenyen som er hyggeligere og tilrettelagt for oss, fortsetter for de med armbåndet også.

📍Biskop Gunnerus gate 3

Tre starttider

Til tross for at vi var innom tre ulike restauranter gikk tiden fort. På slutten var de fleste av oss ganske mette, og satt igjen med følelsen av en unik helaften. Gåturen mellom de ulike stedene var forfriskende, og bygget opp appetitten.

Overraskende mange av de som har deltatt allerede har satt ekstra pris på det sosiale aspektet også, og det er veldig gøy! Maten og forventningene til neste sted drev samtalene, og vi kan se for oss dette som en fin aktivitet for både par og vennegjenger, jobben eller for å bli kjent med nye.

Det er tre forskjellige starttidspunkter; klokken 16.30, 17.35 og 18.40. Pris per person er 670 kroner og det er begrenset antall plasser, fordi vi skal fortsette å opprettholde det unike og sosiale!

Se mer om opplevelsen og bestill her!