Botaniske: Nyåpnet cocktailbar ved Frognerparken

Vi har besøkt den nye cocktailbaren Botaniske i Oslo.

Tekst & Foto: Louise Sneis Vidhammer og Celia Wenk-Wolff

Gira på uteservering og spennende drinker i grønne omgivelser både ute og inne? 

Et steinkast unna Frognerparken i Oslo ligger den splitter nye baren Botaniske, som vi har sjekket ut! 

Psst! Har du sett videoen vi har lagt ut om Botaniske på TikTok?



Jungelaktig lokale 

Middelthunet Botaniske er en videreutvikling av den populære og unike baren Torggata Botaniske. Så her hadde vi naturligvis store forventninger i forkant! 

For en plantentusiast som undertegnede, var det deilig å komme inn i det jungelaktige lokalet på Middelthunet. Det er grønne planter som slynger seg fra hjørne til hjørne, steingulv og betong på veggene. De oransje sittegruppene er i kontrast til alt det grønne. Det hele skaper en moderne og stilig atmosfære. 

Lokalet har store vindusflater fra gulv til tak som slipper inn masse deilig lys. Det er også mulig å åpne skyvedørene i front, noe som er med på å forene inne og uterom på en god måte. De har nemlig en stor og solrik uteservering på fortauet utenfor med plass til 150 personer! Her nyter vi utsikt til mange frodige trær, mens vi hører jazzmusikk i bakgrunnen. 

Unike cocktaildrinker, snacks og småretter 

Baren har et bredt utvalg av drikke, men spesialiteten er åpenbart cocktails. Her kan du få signaturdrinker til 167 kroner, eller du kan gå for en klassisk drink med en botanisk vri som Artichoke Dry Martini til 174 kroner. De har også 4 ulike alkoholfrie drinker på menyen, alle til 98 kroner. En øl får du for 60 til 450 kroner, mens et glass vin ligger på mellom 138 til 188 kroner.

Vi gikk for signaturdrinkene Miss Masala, Two Peas One Pod og Fenelle. Førstnevnte likte vi særlig godt, som hadde en spennende og forfriskende smak, med noter av chai-te, sitron og ingefær. En herlig kombo, og noe vi ikke har smakt før i en drink! 

Det var litt ulik kvalitet på drinkene. Drinken Two Peas One Pod fikk vi servert uten isbiter og med en litt for sterk smak av brennevin, men det er godt mulig vi bare var litt uheldige! De hadde også bare 3 av 7 drinker når vi var innom denne fredagskvelden. I tillegg måtte vi vente en god stund før vi ble servert, noe som trakk opplevelsen litt ned.   

Stedet har likevel nettopp åpnet, og forhåpentligvis vil disse tingene komme på plass fort. Til tross for ventetid og utvalg, synes vi at baren har et stort potensial, og vi gleder oss til å komme tilbake når de har fått kommet skikkelig i gang! 

Kafé på dagtid  

Botaniske er likevel tiltenkt å være mer enn bare en cocktailbar. På dagtid skal de tilby et utvalg av kaffe, te og matretter. Under vårt besøk fikk vi beskjed om at småretter og snacks skulle komme på menyen nå i begynnelsen av juni.

Dette er stedet både for deg som vil ta en øl etter jobb sammen med kollegaer/kompiser, og for deg som vil nyte sola på uteserveringen med en kopp kaffe eller en deilig cocktail i hånden. 

Åpningstidene er mandag til torsdag klokken 16-01,  fredag til lørdag klokken 12-03, og søndag klokken 12-01. 

📍Middelthuns gate 17B