Vibe: Norrøne drinker på Grünerløkka

Drinkene Thor og Odin.

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

I Markveien har en ny cocktailbar og kafé åpnet, nemlig Vibe. Stedet kan friste drinker inspirert av norrøne guder!

Vi har tatt turen for å sjekke ut vibbene.



Nytt tilskudd i Markveien

Gulldetaljer, grønn velur og planter er det som møter oss i den lille baren. Interiøret deres kan minne litt om en hotell-lobby. Det er gjennomført med fine detaljer, men ikke noe vi ikke har sett før. Stedet ligger dog fint på et gatehjørne, der du ser ut mot løkkas travle gater. 

Når vi ankommer en onsdag ettermiddag er det bare innehavere og ansatte i lokalet. Det er en varm dag i Oslo, og lokalet deres bærer preg av dette. Gamle bygårder holder på varmen, og det merker vi med en gang vi står oss ned.


Psst! Hvis du vil sitte ute i varmen, bør du sjekke ut artikkelen vår om hyggelige uteserveringer i Oslo.

Norrøne guder på menyen

Menyen er i hovedsak delt opp i to deler, en med signatur cocktails og en med klassikere. Vi får vite at Vibe sine signaturdrinker er inspirert av norrøn mytologi, og bestemmer oss for å teste ut noen av disse. 

Vi ønsker oss noe søtt, og får anbefalt Heimdall og Frigg i første omgang. Alle signaturcocktails koster 170 kroner. 

Frigg er en rød akevitt-basert drink, med en søt og litt sur smak. Den er godt balansert, og ble en av våre favoritter denne kvelden. Heimdall lages med gin, men det er nesten umulig å gjette! Drinken er mer nedtonet og har ikke sterk alkoholsmak, den er frisk og veldig god.

Videre prøver vi drinkene Odin og Thor. Odin er en kompleks og nesten gjennomsiktig liten drink, som serveres med rosmarin i. Her er det mye smak, og det ble faktisk litt for mye sødme for vår del. 
Thor er en drink inspirert av smakstonene i mjød, og lages blant annet med rom og honning. Det sies at den skal være litt sterkt krydret, men det merker vi egentlig ingenting til. For oss minner smaken om et slags godteri fra barndommen, noe som vi kan sette pris på!

Cocktailbar og kafé?

Baren er gjennomført og utvalget av drinker er bra. Klassiske cocktails ligger på 165 til 170 kroner, og de har det man kan forvente av en cocktailbar i Oslo. I tillegg til drinker har de også noen typer vin på glass til 129 kroner og flasker mellom 650 og 1600 kroner. Øl på fat og flaske får du fra 99 til 165 kroner.

Det er også alkoholfrie alternativer på menyen. Du får en mocktail for 100 kroner, det er dog ikke spesifisert hva slags smaker og utvalg de har her. Vi skulle ønske de la inn litt mer kjærlighet i mocktailuvalget, her er det potensial! 

På inngangsdøren står det cocktailbar og kafé, men sistnevnte opplevde vi ikke noe av. De har ikke noe mat, og det står ikke noe på menyen om kaffe, så det var litt forvirrende for oss. Mulig dette er noe de skal begynne med etter hvert? Stedet åpner ikke før på ettermiddagen, så det virker ikke som det er noe kafé her helt ennå.

Vibe holder åpent onsdag klokken 16-00, torsdag klokken 16-01, fredag og lørdag klokken 15-01 og søndag klokken 14-22.

📍Markveien 59