Oslos hyggeligste uteserveringer

Her for du ti gode tips til uteseveringer i Oslo, Lille Herbern er en av disse!

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen / Redaksjonen

Sol og sommer er synonymt med jakten på de beste uteserveringene. Det er mange uteserveringer å velge mellom i Oslo, men vi har samlet de aller beste som du bør besøke i sommer!

Her er noen av de hyggeligste uteserveringene i Oslo, perfekt for varme sommerdager med noe godt i glasset.



Prindsen Hage

Litt gjemt, men midt i Oslo sentrum finner du Prindsen Hage. Det sesongbaserte stedet byr på sommeridyll i en romslig og hyggelig bakhage. Uteserveringen har over 1400 sitteplasser, ulike soner, bar og food trucks. 

Her kan du nyte sola med hele vennegjengen, men også delta på ulike arrangementer som quiz og standup. Hage-oasen kan minne om et festivalområde, og er en av våre favoritter på deilige sommerdager. 

Hagen har åpent klokken16-00 mandag til fredag og klokken 11-00 på lørdag og søndag. Det er som regel plass her, men om du ønsker å booke bord er det også mulig.

📍Chr. Krohgs gate 15

Park 29

Denne uteserveringen i en hage bak Slottsparken, har blitt beskrevet som en av Oslos fineste uteserveringer. På fine sommerdager kan man sitte under hvite parasoller, omringet av blomster. Menyen hos Park 29 inneholder friske salater, blåskjell, kjøtt og fiskeretter. Det er et godt utvalg viner på menyen, og de skryter selv av en velfylt vinkjeller.  

Halvparten av sitteplassene ute er drop-in. Så selv om du ikke har reservert, er det fremdeles mulighet for å få seg en plass i sola. Åpningstider er mandag til lørdag klokken 11.30-22.

📍Parkveien 29

Pollett Bislett

Er du glad i hybriden av byliv og øl, er dette uteserveringen for deg! Hos Pollett Bislett er det rigget for gode stunder både innendørs og utendørs. På sommerhalvåret liker vi å nyte sola på deres uteservering ved den kjente rundkjøringen på Bislett. 

Dette er et veldig fint sted å sitte om du vil ha et glass vin eller en drink i bynære omgivelser, og ikke er redd for litt støy fra trikken. 

Åpningstidene er tirsdag til torsdag klokken 17-01, fredag 15-03, lørdag 18-03 og søndag 17-01. Her er det mulig å booke bord på uteserveringen.

📍Pilestredet 60

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Polett på TikTok?

Lille Herbern

På uteserveringen til Lille Herbern er du omringet av hav, syriner og deilig grillukt. Restauranten ligger på en liten øy utenfor Bygdøy, så det trengs båt for å komme over til denne idylliske sommerøya. Heldigvis har de en egen taxibåt, så stedet er mulig å besøke for alle. 

På menyen finner du mye forskjellig sjømat. De har blant annet et eget skalldyrfat som er perfekt til deling (995 kr per pers). 

Stedet er naturligvis veldig populært gjennom sommeren, og det kan være lurt å dra litt tidligere ut, i hvert fall på de fineste dagene. For de tar ikke imot bookinger på grupper under 8 personer, så det er for det meste “førstemann til mølla”. 

Åpningstider:
Fra 1. til 16. mai er det åpent mandag til fredag klokken 16-22 og i helg og helligdager klokken 12-22. Etter 17. mai er det åpent
på hverdager fra klokken 14 til 23 og i helg og på helligdager klokken 12-23.

📍Herbernveien v/ brygge

Asylet

Denne landlige bakgården gjemmer seg på Grønland, og får deg til å glemme at du befinner deg i Oslo sentrum. Uteserveringen hos Asylet har røde, trivelige trehus rundt, og midt på uteplassen finner du et stort og flott bjørketre. 

Asylet beskriver seg selv som en uformell kafé, som serverer tradisjonelle norske retter. Den hyggelige bakgårdskafeen ligger ganske sentralt i Oslo, og vi drar gjerne hit for en øl eller en kaffe, eller for litt god gammeldags tradisjonsmat!

Det er ikke mulig å reservere bord, så her er det førstemann til mølla. De har åpent klokken 11-24 mandag til fredag, 12-24 på lørdag og 12-22 på søndag. 

📍Grønland 28

Psst! Sjekk ut artikkelen vår om billig øl i Oslo.

Nedre Foss gård

Midt i smørøyet mellom Mathallen og livlige Kubaparken, ligger Nedre Foss Gård. Vinbar, restaurant og bryggeri er noe av det du finner i bygget. I bakgården er det en idyllisk uteservering med knall oransje kafébord, tilhørende restauranten. 

Vil du bare nyte et glass med noe godt i, kan du sjekke ut uteserveringene på hver sin side av bygget. Den ene er vinbar og den andre er en ølbar. Nedre Foss Gård har altså noe for enhver anledning. Av disse er nok bakgården vår favoritt, hvor du får servert smakfull mat fra restauranten.

Åpningstidene til restauranten er fra klokken 12-21.30 mandag til lørdag og 12-20 på søndager. Det er mulig å booke bord i bakgården.

📍Nordre gate 2

Skur 33

På utstikkeren mellom Akershus festning og Aker Brygge ligger restauranten Skur 33 blant skip og brakker. På denne uteserveringen får du havbris og sol lenge! Utsikten er heller ikke noe å klage på. 

Her kan du nyte retter fra det italienske kjøkken, med både fisk, kjøtt og sjømat, i tillegg til et par vegetariske alternativer. Alle tilhengere av middelhavsmat vil altså finne noe de kan like her. 

Skur 33 tar ingen reservasjoner på uteserveringen, så der er det lurt å være tidlig ute. Åpningstidene i mai er tirsdag til torsdag fra klokken 15-22, og fredag til lørdag fra 11.30-22. Fra 19. mai har de søndagsåpent fra klokken 13-22.

📍Akershusstranda 11

Gressholmen Kro

Røm fra byen og ut i indre Oslofjord for sjømat med en tvist, til denne idylliske uteserveringen! Den flotte kroa ligger ute på Gressholmen med stor uteservering og utsikt utover fjorden, og er bare en 11 minutters fergetur fra Aker Brygge. 

En liten gåtur fra fergestoppet finner du den hyggelige uteserveringen med over 200 plasser. Her får du sommerfavoritter som reker og blåskjell, men også dagens kjøtt og vegetar.

Gressholmen Kro åpner sesongen 7. mai. I fjor var de åpent mandag til torsdag klokken 12-20.30 og fredag til søndag 12-21.30. Dette kan variere utifra været, men de oppdaterer åpningstidnene på Instagram. De tar ikke reservasjoner for grupper under 13 personer.

📍Gressholmen

På jakt etter mer luftige uteserveringer? Sjekk vår oversikt over takterrasser i Oslo!

Bortenfor og Blå

Selv om disse to strengt talt er forskjellige steder, ligger de på rekke og rad ved Akerselva, og er relativt likeverdige alternativer. Bortenfor er en cocktailbar, mens Blå er en klubb og scene, og begge har fine uteserveringer. Naturlig nok ligger Bortenfor, bitte litt bortenfor Blå. 

Uteområdene deres strekker seg langs elva og har plass til mange gjester. Du får litt skygge fra trærne her, og sitter i fargerike omgivelser med mye kul gatekunst. 

Blå har åpent klokken 12-00 alle dager.

Åpningstidene for Bortenfor
Tirs-Ons: 17-00 / Torsdag: 17-02 / Fredag: 15-03 / Lørdag: 12-03 / Søndag: 12-17.

📍Brenneriveien 7 og Brenneriveien 9C


Cafe Teater

Torshov er absolutt et av våre favorittoråder i byen og her finner du også denne deilige, og kanskje unervurderte, uteserveringen. Rett nedenfor Torshovparken ligger Trikkestallen Kulturhus og der finner du den italiesnke bistroen Cafe Teater & Bistro. Der kan du nyte alt fra burger, pasta og pizza, til blåskjell og entrecote under solen, og selvsagt noe godt i glasset

Åpningstider: man-lør 11-00 / søn: 12-00

📍Torshovgata 33

Hvis du ønsker flere tips om uteserveringer i Oslo, kan du sjekke ut skjulte bakgårder i Oslo!