Skur 33: Italiensk mat ved havgapet

Italiensk mat og vin ved vannkanten, blir det bedre?

Tekst & foto: Karoline Paasche

På utstikkeren mellom Akershus festning og Aker Brygge ligger restauranten Skur 33 blant skip og brakker. Den beskjedne inngangen gjør det lett å gå rett forbi. 

Vet du på forhånd hva som skjuler seg bak de gråmalte treveggene, gjør du lurt i å ta turen innom for et måltid og noe godt i glasset, spesielt nå om sommeren!  



Førsteklasses førsteinntrykk

Førsteinntrykket var godt; vi ble tatt imot av hovmester umiddelbart, til tross for at det så hektisk ut. Vi ble fulgt til et bord i enden av lokalet, rett ved inngangen til uteserveringen. 

Den er forøvrig bare åpen for drop in, og man kan ikke forhåndsbestille bord ute. På varme sommerdager er det helt nydelig å få en svak bris inn døra, og når det blir kaldere utover kveldinga, lukkes den.

Mens vi diskuterte menyen fikk vi servert varm stenovnsbakt focaccia med en deilig olivenolje - en tradisjonell og effektiv appetittvekker. Til forrett falt valget på norske østers med en herlig løkvinaigrette (295 kr for 6 stk) og et glass prosecco til hver av oss (105 kr glasset). Det var akkurat det vi trengte der og da! Østersene var ferske og glassene sjenerøse. 

Lang meny med mange fristelser

Her bys det på mange retter fra det italienske kjøkken, med både fisk, kjøtt og sjømat i tillegg til et par vegetariske alternativer. Alle tilhengere av middelhavsmat vil altså finne noe de kan like her. 

Til hovedrett bestilte vi pasta med hummer og cherrytomater (335 kr), pasta med sjømat (305 kr) og helgrillet fisk med sesongens grønnsaker (375 kr). Til å drikke fikk vi anbefalt en flaske tørr hvitvin, perfekt avkjølt. 

Når man først besøker en sjømatrestaurant ved bredden av Oslofjorden, er det klart at man har forventninger til fersk fangst på menyen. Dessverre ble ikke alle innfridd. Rekene var noe seige og sjømatpastaen var i hardeste laget, selv om vi i utgangspunktet liker den al dente. 

På den annen side var de ikke gjerrige med sjømaten. Retten inneholdt mange skjell og fyldige krabbeklør, noe som veide opp. Men generelt sett føltes det ikke som at hva vi fikk servert sto helt i stil til prisene. 

Skiltet på veggen overfor bordet fastslo at man alltid har plass til dessert. Det måtte vi si oss enige i, og rundet av middagen med et ostefat (195 kr), pistasjis (99 kr) og espresso. 

Dessverre virket det ikke som de hadde for vane å presentere rettene sine. Vi måtte selv spørre hva slags fisk vi spiste (det viste seg å være abbor), og hvilke oster vi fikk servert til dessert (det vet vi fremdeles ikke). Derimot var vi positivt overrasket over den hjemmelagde pistasjisen deres, den var fantastisk god og veldig naturlig på smak.

Fantastisk belligenhet

Det er godt mulig at vi kommer tilbake, men det blir ikke servicens fortjeneste. Servitørene var vennlige, men ikke spesielt oppmerksomme. Vi fikk ingen oppfølging underveis, men det skal være sagt at vi var her en hektisk lørdag kveld også. 

Alt i alt hadde vi en god middag, så med den fantastiske beliggenheten skal vi ikke se bort ifra at vi stikker innom neste gang vi er i nærområdet. Forhåpentligvis får vi plass på uteserveringen og tar oss et glass i sola!

Åpningstidene er tirsdag til torsdag fra klokken 16-21, og fredag til lørdag fra 11.30-21. 

📍Akershusstranda 11