Lille Betong: Ny kafé og bar i Oslobukta

Kaféen og baren Lille Betong har åpnet i Oslobukta!

Tekst & foto: Taran Hofvind

Frister det med en god kopp kaffe, litt dansk bakst og en sandwich i stilfulle omgivelser? Da bør du sjekke ut denne nyåpningen. Ett år etter at kokk og restauranteier Jonathan Hagen åpnet suksessen Betong, har restauranten i Oslobukta endelig fått en lillesøster! 

Den nye kafeen og baren, med det passende navnet Lille Betong, har nemlig åpnet dørene i Bjørvika i Oslo. Den intime kaféen er et fresht tilskudd til det som begynner å bli mitt favorittområde i byen vår.

Et deilig sted å nyte dagens kaffe

Det nyeste og kanskje mest urbane området i Oslo by, nemlig Bjørvika, er et sted hvor det de siste årene har poppet opp restauranter, kafeer, barer og kule nisjebutikket i et raskt tempo. For en som elsker kaffe og bruker store deler av livet på kafé, er enda en kaffebar hjertelig velkommen i nabolaget, og må selvsagt sjekkes ut! 

Den nye kafeen og vinbaren ligger rolig til midt inne i Oslobukta. Å komme inn her er litt som å gå inn i stormens øye. Her får man en skikkelig pause fra byens larm, og kjas og mas. 

Da vi kommer inn på Lille Betong møter vi et minimalistisk og luftig rom med store vindusflater og  fargerik kunst på veggene, noe som er gjenkjennelig fra “storebror” Betong.  Det er begrenset med sitteplasser, men om du kaprer en, er dette et deilig sted å sitte å nyte dagens kaffekopp, eller en liten lunsj, eller litt god vin.

DAnsk bakst og årets første Islatte

Her får du all slags kaffe (40-55 kr) og et deilig lite utvalg av bakst og småretter. Du kan blant annet få surdeigs rundstykke med ost, Betongens havrecereal med rørosmelk, yoghurt med granola og syltetøy (alle 50 kr). Du kan også få ulike pitavarianter som blant annet stekt blomkål og myntedressing eller surdeigsbrød med spicy tuna, begge til 105 kroner.Dagens bollebakst til 45 kroner. 

Vi kan sterkt anbefale å prøve det danske bakverket brunsvie! Dette ble en ny favoritt! Av kaffe ble det faktisk årets første iskaffe (55 kr)  denne dagen, og en svart filterkaffe (45 kr)

Hos Lille Betong kan du også nyte sterkere saker, som for eksempel et deilig glass vin, og da frister det kanskje med litt fransk compté til? Eller du kan gjøre det enkelt med salte mandler (45 kr). Vi har enda ikke testet vinutvalget, men vi gleder oss! 

Åpningstider: 

Tirs- lør: 10-23

📍Operagata 77E