Område: Bjørvika/Munch brygge

Akkurat dette området i Bjørvika omtales ofte som Oslos Venezia.

Tekst & bilder: Jessica Rahimi

Når solen titter frem tar vi gjerne en tur innom Bjørvika, Munch Brygge eller Oslobukta - ja “kjært område har mange navn”. I tillegg til noen klassiske godbiter har de fått flere nye og ikke minst kule konsepter.

Mellom den moderne arkitekturen og de høye bygningene skjuler det seg alt fra shoppinggater til badeplasser, spisesteder, lekeplasser, og mye mer. Med sin beliggenhet vil området uten tvil forbli et av Oslos hippeste steder, spesielt om sommeren.



Mat og drikke: Disse må du sjekke ut

Dapper Bistro
Med en kombinasjon av retail og servering, ligger Dapper Bistro perfekt til i rolige omgivelser i Oslobukta. Her kan du nyte et godt måltid i sommersola. Selv beskriver de maten som et møte mellom Midtøsten og Italia. På menyen er det ulike valg til både frokost, brunsj, lunsj og middag. Middagsmenyen serveres kun fra onsdag til lørdag klokken 17-21. Les mer fra vårt tidligere besøk hos Dapper på Grünerløkka her.
📍Operagata 36

Hammerhai
Ikke langt fra Dapper finner du også nye it-kafeen og baren, Hammerhai. Her bommer de i hvert fall ikke på farger, og det er det mye av! Dette er en plass å være både på dagtid og på kveldstid, og det er bare å slippe seg løs på dansegulvet når klokka bikker kveld. Med instavennlige omgivelser og ikke minst en solfylt uteservering, er dette en innertier. Les mer fra vårt tidligere besøk hos Hammerhai her.
📍Operagata 77

Mike’s Corner
Like ved Hammerhai ligger nyåpnede Mike’s Corner. spisestedet har allerede rukket å bli fleres favoritt. Menyen består av fem spennende sandwicher, et par sideretter og et utvalg av dip. Mike, som tidligere har bodd i USA har utvilsomt tatt med seg mye av den amerikanske kulturen som inspirasjon, og skapt en restaurant med et tydelig personlig preg.

Kjøkkenet stenger klokken 21 hver dag, men musikken og den gode stemningen stopper ikke der. I helgene holder de åpent helt til kl 01. Les mer fra vårt tidligere besøk hos Mike’s Corner her.
📍Operagata 77D

KUMI
Kumi er et japanskinspirert og plantebasert spisested. Hvor kult er ikke det? Som hos de fleste steder i området er sjøen kun noen skritt unna. De lager også sine egne spennende juicer, har et utvalg av økologisk te, og serverer kaffe, øl og vin. Les mer fra vårt tidligere besøk hos Kumi her.
📍Schweigaards gate 56A

Koie Ramen
Ramen faller kanskje best i smak om vinteren, men på en litt kjølig sommerdag kan det være akkurat det som trengs for å runde av dagen. I tillegg til et stilrent lokale er det også her benker og bord ute, dersom du foretrekker uteserveringen. Les mer fra vårt tidligere besøk hos Koie Ramen her.
📍Operagata 39

Talormade
Et fargerikt og unikt lokale som roper på deg fra lang avstand. Ikke nok med en innbydende fasade, her serveres noen av Oslos deiligste donuts! Donut-kafeen har et koselig, lite parti på innsiden, hvor du med god samvittighet kan smake deg gjennom de ulike donutene. Les mer fra da vi tok en prat med Talor fra Talormade her.
📍Operagata 69, hus 5

…og det stopper ikke der

Utenom disse er det mange flere spisesteder å velge mellom. The Vandelay, som har høstet lovord hos oss tidligere, serverer både frokost, lunsj, brunsj og middag. Du finner også andre godbiter som Feniqia, Nimbu, Villa Paradiso og Brasserie Rivioli i området.

Finnes det billigere alternativer? Jada, og hvis du har mer lyst på fisk eller asiatisk kan du alltid unne deg en tur innom Sumo eller Pink Fish. Friske wraps og salat-bowls finner du hos Lett. Eller kanskje du vil ha en burger fra Munchies?

Pop-up, kunst, velvære og lek

Det nye konseptet Pop-Up, på Munch Brygge, arrangerer bruktmarked ledet av ulike influensere hver andre helg. Det betyr at det er et nytt utvalg hver gang. Her finner du alt fra hverdagsklær til smykker, bager, turtøy og sko. Prisene varierer, men ofte er det ganske rimelige priser. Det er toalett der, så du kan prøve på klærne før kjøp, og betaling skjer over Vipps.

Kunst er det ikke mangel på i Bjørvika. På vår tidligere gallerisafari i området besøkte vi Kunsthall Oslo, Kösk, QSPA Bisoevika og VI, VII. Kanskje noe for deg?

Eller kanskje du trenger litt egentid? Det populære velværekonseptet Daikai har også inntatt området. Her kan du få en rekke ulike typer massasje som blant annet Kinesisk Tui Na, Japansk Shiatsu og Aromaoljemassasje. Les mer fra vårt tidligere besøk hos Daikai her.

Området i Oslobukta er godt tilpasset å ta med seg barna til også. Det er en veldig fin park for de yngre her, med både klatrevegg, tunneler og sklier. Og selvfølgelig kan alle bade i sjøen! Både voksne og barn.