Mike’s Corner: Unik amerikansk stemning i Oslobukta

Maten og detaljene hos Mike’s Corner er i klassisk amerikansk stil.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Mannen som er mest kjent som Karpes fotograf står bak en ny og unik restaurant i Oslos it-området.

Michael Ray Vera Cruz Angeles, kjent for mange som Mike, har åpnet sin drømmebodega. Her serverer han nøye sammensatte sandwicher, fries og kyllingvinger i ekte amerikansk stil.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Mikes’s Corner på TikTok?



Smakfulle sandwicher i amerikansk stil

Mike’s Corner er den nye naboen til den populære baren Hammerhai i Oslobukta. Stedet  er allerede på manges lepper og dukker stadig opp i sosiale medier.  

Det nye spisestedet bryter med den ellers litt stive stilen i Oslobukta. De har tatt det helt ned på jorda med blant annet bruskasser som møbler på uteserveringen. Maten serveres på brett som minner om de man har sett i amerikanske skolekantiner på film. Dette er unikt og forfriskende, og gjør området  enda mer spennende! 

Menyen består av fem spennende sandwicher, et par sideretter og et utvalg av dip. Vi testet to ulike sandwicher i denne omgang, Chicken Parm (169 kr) og Corner Special (159 kr). Blant de andre variantene finner du både vegetaralternativ og fisk. I tillegg prøvde vi kyllingvingene, fries og to ulike dip.

Mike er en ekte foodie (matentusiast) og har hentet sterke krefter til kjøkkenet for å sikre kvalitet og kreativitet, det kan vi smake. Chicken Parm består av marinara saus, fritert kylling og smeltet mozzarella. Den er basert på retten med samme navn som har opprinnelse blant italienske amerikanere. Denne var absolutt 10/10. Kyllingen var saftig, sausen hadde en frisk smak av tomat og smeltet mozzarella, og det er jo alltid en vinner. Den traff rett i mathjertet! 

Corner Special er som en slags dagens og vil variere. Da vi var på besøk var det en variant med blant annet pulled pork og jalapeños. Denne hadde utrolig mye smak og var passe sterk, selv for en som ikke er så tolerant for sterk mat. Begge to skal absolutt prøves igjen. Det er vanskelig å velge en favoritten av de to, men det blir nok Chicken Parm, men hvis du deler med noen slipper du å velge! Sandwichene koster fra 149 kr til 169 kr.

Lemon pepper wings og Britney Spears cider 

Og når du først er innom MÅ du prøve lemon pepper kyllingvingene! Du får fem stykker for 65 kroner og 10 stykker for 129 kroner. De er crunchy på utsiden og saftig på innsiden, med perfekt balansert smak av sitron og pepper. Nam! Du kan også velge andre smaker, men vi anbefaler at du prøver denne først. Det er mer mat i dem enn man skulle tro, så hvis man deler en fries, fem vinger og hver sin sandwich på to personer blir man absolutt mett.

Prisnivået ligger litt over middels, men til gjengjeld får du generøse porsjoner og ikke minst høy kvalitet på maten. 

Av drikke har de et utvalg brus og både øl og vin på menyen, blant annet en Rapvin og ikke minst en cider som heter intet mindre enn Britney Spears. De nevnte måtte selvfølgelig testes og falt absolutt i smak. De passer for deg som vil prøve noe spennende og litt utenom det vanlige. 

Solfylt, sosialt og personlig 

Mike’s Corner ligger rett ved vannkanten og har en solfylt uteservering med utsikt over Oslofjorden og det nye Munchmuseet. Lokalet er fargerikt og dekket i gult, grønt, rødt og blått. Mike har virkelig skapt et unikt sted med masse personlig preg. På veggene henger basketplakater han hadde på barnerommet, og i taket dingler det sneakers fra den store sneakersamlingen hans. Mike har tidligere bodd i USA og har tatt med seg masse av det beste fra den amerikanske kulturen. 

Rundt disken ser det ut som en klassisk bodega, eller corner store, som Mike også kaller det, som ligner det man finner mange steder i verden. Her er det samlet alt fra tannbørster til engangskameraer og Hubba Bubba om hverandre. Han forteller at han synes det er veldig fint når folk med bakgrunn fra mange forskjellige steder i verden sier at de kjenner det igjen fra hjemlandet. Mike er opptatt av at dette skal være et sted for alle hvor folk bringes sammen, kommer i prat og bli kjent med hverandre. 

Da vi var på besøk var han veldig tilstede og snakker masse med gjestene sine. Han tar også del i hele driften av restauranten, om det er oppvask, matlaging, servering eller å bare lage god stemning. Kjøkkenet stenger klokken 21 hver dag, men musikken og den gode stemningen stopper ikke der. I helgene holder de åpent helt til kl 01.

📍Operagata 77