La Mayor: Moderne meksikansk

Restauranten La Mayor, har en stilfull bar med flere ulike flasker fra Mexico og Sør-Amerika.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

I en sidegate rett ved Torggata fikk vi i fjor en ny moderne meksikansk fusion-restaurant. Igjen fra gjengen bak Vaquera Verde, og det er ikke akkurat fredagstacoen man får servert.

Her kombineres kulinarisk inspirasjon fra Mexico City med lokale norske råvarer. Vi måtte ta turen innom og få smakt på noe av det de kan tilby.



Enkelt, stilfullt og åpent kjøkken

Opp en bratt trapp til andre etasje ligger restauranten. Baren midt i lokalet var det som fanget øyet først. En enkel, men stilfull bar med ulike flasker av tequila og annen sprit fra Mexico og Sør-Amerika. Restauranten er enkelt og stilfullt innredet i brune toner og tre.

Det er ikke stort her, men plass til et lite selskap og et perfekt sted til middag for to. Det ble spilt klassisk meksikansk musikk i lokalet som gjorde at stemningen ble mer avslappet til tross for pent dekket bord og penere kledd betjening.

Kjøkkenet er en åpen løsning, så vi kunne følge med på matlagingen fra sitteplassen vår. Kokkene virket å være oppmerksomme på hver rett, som er herlig å se fra “tilskuerplass”. Menyen var ikke stor og bestod av fem forretter og tre hovedretter, i tillegg til to typer dessert.

Mye smak og en fryd for øyet

Vi gikk for tre forskjellige forretter og valgte scampi, kamskjell og quesadilla. For de som er mer sultne er hovedrettene de serverer Mixote de Pescado (kveite), Purpo Con Mole Poblano (blekksprut) og Barbacoa de Pato (and). De har også Chef Montserrat Garza, en femretters tastingmeny hvor man får prøve litt forskjellig.

Aguachile en Salsa Negra (scampi) lå i en smakfull saus og var virkelig en smaksbombe med litt chilli, syrlighet av soyasausen og sødme. Godt gjennomtenkt kombinasjon av smaker, som i hvert fall vi likte veldig godt.

Ceviche de Callos (kamskjell) ble også servert i en passende og god saus, med sitrus og hakkede pistasjnøtter. Det var friskt og ikke syrlig, til tross for sitrusen. Perfekt sommersmak.

Quesadilla con Huitlacoche var smakfull med fyll av sopp og ost. Vi ble noe forvirret av utseendet da den lignet mer på en empanadas enn en klassisk quesadilla. Plusset kom når vi delte den i to og deilig ost rant ut. Dette var en god rett hvor osten var dominerende.

Estetisk sett var maten fint dandert og veldig innbydende, og dermed veldig bildevennlig også. Prisen for alle tre forrettene lå på 140 til 180 kroner, hvor det dyreste var quesadillaen. Det var dessverre ingen vegetarretter til hovedrett, som vi synes var litt dumt. Hovedrettene lå på mellom 210 til 275 kroner, og femretters tastingmenyen kostet 750 kr. Det var forøvrig mulig å velge to forretter til samme størrelse av en hovedrett.

Musserende og cocktails  

Da vi ble vist til bordet fikk vi rask valget mellom vann med eller uten kullsyre. Det ga umiddelbart et pluss i boken for vår del. Til maten gikk vi for en fransk musserende, da vi hadde lyst til å feire litt. Det var en fransk sidre som var god å starte kvelden med. 

De hadde et større utvalg av cocktails. Vi var nære på å bli fristet til å avslutte kvelden med en drink, da vi satt rett overfor baren og kunne se servitøren lage drinker som var en fryd for øyet. Disse hadde en pris på rundt 135 kroner. 

Det var spennende å prøve noe Sør-Amerikansk igjen. Det var en finere restaurant der man kler seg litt pent for å spise, men likevel avslappet stemning og god musikk over høyttalerne. Her er stedet dersom du vil prøve meksikansk mat med et hint av moderne vri. Det er åpent klokka 17-23 fra onsdag til søndag, og de praktiserer både drop-in og booking.

📍Bernt Ankers gate 25