KUMI: En vegetarisk himmel!

Tekst og foto: Taran Hofvind

Er du vegetarianer, veganer eller bare ute etter et sunt og godt måltid i nydelige omgivelser? Da er nyåpnede KUMI i Oslobukta noe for deg! 

Dette er et plantebasert spisested, juicebar og kafé, som serverer frokost, brunsj og lunsj hele dagen. De har også en uteservering rett ved bryggekanten. Her kan du kan nyte sola hele dagen, og blir det for varmt er det bare å hoppe rett i vannet!

Plantebasert og økologisk

KUMI er en japaninspirert kafé som fokuserer på mat som skåner dyrene, naturen, og er sunn og god for kroppen. All maten er vegetarisk eller vegansk, og basert på økologiske lokale råvarer, uten tilsetningsstoffer, kjemikalier og raffinert sukker. 

På menyen har de masse spennende. Vi lar oss friste av både surdeigstoast med kimchi og cheddar, grønn risotto, frisk sommersalat, avokadotoast, veganske amerikanske pannekaker, søtpotetfries og hummus. De lager også sine egne spennende juicer, har et utvalg av økologisk te, og serverer kaffe, øl og vin. 

Denne gangen falt valget på avokadotoasten og de veganske pannekakene.  Avokadotoasten kom med en generøs mengde avokado, perfekt saltet med havsalt, toppet med fersk pepper og en dæsj sitron. Surdeigsbrødet var mykt med sprø skorpe og mye smak. Denne var rett og slett skikkelig god, og perfekt til brunsj! 

Vegansk pannekake og brownie

De veganske pannekakene kom med ferske jordbær, vaniljekrem, macadamianøtter og sirup. Vi fikk en stabel med tre pannekaker i god størrelse. Som en som ikke er veganer hadde jeg ikke klart å gjettet at disse ikke inneholder egg eller melk! 

Kremen, bærene og nøttene var en deilig blanding av søtt, friskt og sprøtt. En deilig avslutning på måltidet for de som er glad i det søte liv. 

På menyen har de også en vegansk brownie som var veldig fristende, men pannekakene holdt som dessert denne gangen, så det må bli neste gang!

Til å drikke ved siden av ble det en kald og frisk roselimonade, for å avkjøle kroppen i sommervarmen. Drikkemenyen er ikke helt ferdig utviklet enda, men de tilbyr også kaffe, spennende hjemmelaget juice, vin og øl. De kunne avsløre at fremover skal de utvide menyen med flere glutenfrie alternativer, flere søte retter og desserter. 

Inspirasjon fra Japan 

Interiøret og estetikken på KUMI er inspirert av Japan. Det er lyst, luftig og minimalistisk med hvite vegger og lyst tre. Dette stedet gir virkelig følelsen av å være på ferie.

Sitteplassene inne er veldig stilige, men kanskje ikke de mest komfortable i lengden da de fleste plassene ikke har mulighet for ryggstøtte. På uteserveringen derimot har de virkelig slått til på komforten, med sakkosekker i solveggen og vanlige bordplasser.  

Beliggenheten og utsikten over vannet, bort på det fullpakkede Sørenga, kan man ikke klage på! Siden kafeen ligger så nærme vannet kan man også kombinere brunsj og bading på en varm sommerdag...

📍Operagata 71B

Psst! KUMI har også en kafé i Schweigaardsgate.