Mac + Cheese Bar: En smakebit av Amerika

Greskinspirerte Malakas hos Mac + Cheese Bar i Oslo.

Tekst & foto: Kjersti Lien

Et nytt sted for den amerikanske tradisjonsretten mac and cheese har inntatt Oslo sentrum. 

Retten bestående av makaroni og ostesaus, er  for mange er den ultimate koseretten. Her kommer den nå i en rekke ulike utgaver.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Mac + Cheese Bar på TikTok?



Gresk vri på mac and cheese 

Med Mac + Cheese Bar har osloborgere endelig muligheten til å teste ordentlig mac and cheese, en rett elsket av mange. Den ultimate kveldsretten, perfekt dagen derpå, eller bare hvilken som helst annen dag man vil unne seg noe ekstra digg. På menyen har de mange fristelser med forskjellige tilnærminger til retten.

Vi tester Malakas, mac and cheese med en gresk vri. Varianten består av fries, gyros-kjøtt, syltet rødløk og fetaost, toppet med tzatziki, i tillegg til makaroni. En deilig forfriskende rett som passer spesielt godt på sommerstid. En god kontrast til den originale mac and cheese-retten, som for mange kan være litt tung. 

De har også en rett med italiensk preg, en BBQ-variant, en med kylling og selvsagt en original. Alle til 149 kroner, med unntak av sistnevnte som bare koster 109.

I tillegg til mac and cheese har de en rekke forskjellige fries, et par friske salater og pølse toppet med diverse tilbehør. Skikkelig american style! 

Amerikansk design og bar 

Det oser også Amerikansk  av lokalet, som på utsiden har utlagt rød løper. På innsiden derimot er det innslag av knæsjgule vegger og detaljer, samt elementer som spillmaskin og tyggegummi-automat. 

Måltidet serveres ‘takeout style’, og selv om du velger å spise der ender du kanskje opp med å ta med restene. Porsjonene ser ikke så store ut, men er mettende! Ved siden av kan du kjøpe vann, cola, cola zero, limonade, iste og iskaffe.  

Innenfor lokalet du først kommer til, ligger et nesten ferdig rom som også skal bli serveringssted, men med bar. Da vil det bli muligheter for å ta seg en kald pils ved siden av måltidet. Det skal også bli mulig å booke private arrangementer etter hvert. 

Ønsker du deg et riktig amerikansk måltid kan du ta turen innom her. Det åpner klokken 15 på ukedager og 11 i helgene, og stenger kl. 22 eller 23. Tips! De ansatte anbefalte Malakas og Franks på varme sommerdager.

📍Møllergata 46