Koie Ramen: Japansk ramen ved Munch

koie kokk.jpeg

Av Marcus Grunwald

Bjørvika har i de siste årene gått fra å være en containerhavn til å bli en bydel med moderne arkitektur, fantastisk utsikt mot Oslofjorden, og ikke minst et flertall av restauranter som er verdt å besøke. Blant disse finner vi populære og japanske, Koie Ramen .

Ramen er en smaksrik og deilig suppe som kommer i ulike varianter. Her finnes det alternativ for alle, uansett om du er veganer, vegetarianer eller spiser kjøtt. Her lages det meste fra bunnen av. De lager til og med egne nudler hver dag.

Ramen og annet spennende

Karaage er en japansk forrett bestående av spicy og friterte kyllingbiter. Sprø og saftige på utsiden og saftige og møre inni, og serveres med en skive sitron og majones ved siden av. Gyoza var også på kveldens meny. En japansk dumpling med svinekjøtt og kledd i et tynt nuddelskall. Denne varianten var pannestekt.

Til hovedretten måtte vi naturlig nok sjekke ut et par av Koies spesialiteter, nemlig ramen. Først ut var retten Tonkotsu. Suppen består av møre skiver av svinekjøtt, nudler og en god mengde kjøttkraft, og toppes med et gårdsegg. Denne var en av de mest smakfulle og fyldige rettene på menyen.

Tantanmen er et godt alternativ for veganeren. Laget på en base av soya og sesam, med en nøtteaktig og spicy smak.

Spør om spesialiteter

De serverer jevnlig ulike retter, som enten er en spesialitet for dagen eller du kan spørre etter. Under vårt besøk var det Hokkaido Miso Ramen som var dagens rett. Med en rik svinekjøttbase, nudler som var litt tykkere, og krydret med umami-rik miso.

Vi likte også veldig godt Spicy Pork Mince, en rett som heller ikke står på menyen.

📍Operagata 39, 0194 Oslo