Kule steder med naturvin

Naturvin fra Papirfly vinbar

Naturvin fra vinbaren, Papirfly.

Tekst: Jacqueline Umutoni

Det er ingen tvil om at naturvin har økt i popularitet og i den forbindelse har flere steder spesialisert seg på denne type vin, eller inkludert det i sitt nåværende sortiment. 

Her har vi samlet flere vinbarer som tilbyr et spennende utvalg av naturviner, hvor en kan prøve seg frem. 



Esaias Mat og Vin

Kort vei fra Jernbanetorget og i ærverdige Kirkeristen, finner man Esaias. Enten du kan mye om vin eller ikke, passer dette stedet for alle. Her er naturlig og kortreist i fokus. Inne er det lite og intim, men det er høyt under taket som gjør at det ikke kjennes trangt om plassen. 

Unikt hos Esaias er at man kan bestille glass med naturvin på tapp (fra 145 kroner). I tillegg har de deilige småretter laget av kortreiste produkter som går godt til vinen. Du angrer heller ikke dersom du skulle ta turen bort en solskinnsdag for uteserveringen er helt gull.

Her kan du lese mer om vårt tidligere besøk på Esaias Mat og Vin. De har åpent fra mandag til lørdag kl. 17.00-00.30, men tirsdag og onsdag åpner de kl. 16 og stenger kl. 23.

📍Dronningens gate 27 

100 Oslo

Vi har tatt turen hit ved flere anledninger og det er ikke tilfeldig. 100 er vinbaren for å ta et glass med venner, og høre bartenderne og spesielt innehaver og sommelier Alex, snakke engasjerende og forståelig om vin. Med musikk i bakgrunnen og grønne planter hengende fra taket, får man en chill vibe. 

De har et stort utvalg vin, og det er ingen tvil om at de har mye naturvin. Prisene varierer og starter fra 100 kroner glasset. Blir du sulten av all vindrikkingen kan man bestille mat som kommer rett fra Babbos hit.

Her kan du lese mer om vårt tidligere besøk på 100 Oslo. De har åpent mandag til torsdag fra kl. 17 til midnatt, og fredag til søndag fra 17 til 23.

📍Munkedamsveien 100

Bar Brutus

Med et konsept basert på naturlige og kortreiste råvarer, hadde det nesten vært rart om vi ikke ble servert naturvin. På Tøyen finner du Brutus med en god blanding av uformell og formell stemning. Lokalet er stilfullt og enkel i stilen, med svære malerier på veggen. Her kan man fint ta et glass naturvin i farten, eller til deres femretters meny og en lengre aften med flere glass innabords. 

De har et stort fokus på naturvin og en kan finne flere spennende typer man ikke finner andre plasser. Her starter glasset fra 130 kroner. Vil man spise litt til et glass eller en karaffel (for det har de også!), har man mye å velge mellom. Som andevinge til 100 kroner, eller blåskjell og tomat til 160 kroner.

Her kan du lese mer om vårt tidligere besøk på Bar Brutus. Onsdag til søndag har de åpent fra 17 til 23, og fredag og lørdag er det åpent helt til kl. 01. 

📍Eiriks gate 2

Kafeteria August

Kafeteria med naturvin? Ja du hørte rett, for dette konseptet er annerledes fra fleste andre vinbarer. På denne kafeen som ligger på Tullinløkka, kan du starte dagen med hjemmekontor, for å så avslutte med et glass av naturvin. 

Utvalget av naturvin er noe mindre her, men stedet i seg selv er verdt å besøke for et glass. Naturvinene de har her finner man ikke nødvendigvis andre steder. Priser for et glass ligger på rundt 100 kroner for det billigste. Tross dette først og fremst fremstår som en kafeteria, føles det likevel som en uformell og trendy restaurant. 

Her kan du lese mer om vårt tidligere besøk på Kafeteria August. De har åpent fra kl. 09 til 23 fra tirsdag til torsdag. Fredager fra 09 til 0, og på lørdager fra 10 til 01. De holder stengt fra søndag og mandag.

📍Universitetsgata 9

Papirfly

Denne vinbaren på Fornebu har et stort sortiment av naturvin og orangevin. Det ligger cirka 20 minutter utenfor Oslo sentrum, men ikke la deg skremme av plasseringen for hit er det verdt å ta en tur. 

De selger først og fremst flasker, og er derfor perfekt om man er en gjeng på to til fire. På glass varierer prisene fra 99 kroner for det billigste og opp til 212 kroner glasset for det dyreste. Lokalet er et kunstgalleri som består av kunst fra ulike kunstnere, så her koser man seg med et glass i kombinasjon med kunst.

Her kan du lese mer om vårt tidligere besøk på Papirfly. Det er åpent fra kl. 16 fra onsdag til fredag. Lørdag og søndag har de åpent tidligere, men stenging er alltid til midnatt. 

📍Forneburingen 29