Vinbaren Brutus: Spennende mat og stort utvalg vin

Brutus-vinbar-sept21-kjerstilien-3.jpg

[Permanent stengt - Nå El Brutus]

Tekst & foto: Kjersti Lien

Er du glad i vinbarer, og gira på å teste nye og spennende matretter med passende vin i glasset? Da kan Brutus være plassen for deg! 

Vi har besøkt den sjarmerende baren på Tøyen og forelsket oss helt i noe av utvalget. 

Unike retter og en jungel av vin

Brutus er en vinbar med kjøkken og har nylig utvidet lokalet med en egen restaurantdel. De tilbyr en jungel av forskjellige typer vin. Hovedfokuset deres ligger på naturvin, men de har generelt alle typer vin du kunne tenke deg. På kjøkkenet er det stort fokus på lokale råvarer, og de samarbeider med bønder og gårder rundt om i landet for de beste råvarene.

Undertegnede bestilte Spekemat og spurte om en hvitvin som passet til. Tallerkenen består av tre typer pølser; En italiens fennikelpølse og to andre typer fra Indre Oslo matforedling, en burkerygg og en type med salt og pepper. Førstnevnte ble en klar favoritt her! Den var rik på smak og god i konsistensen, selv om de to andre var sterke konkurrenter. Inntil maten fikk vi servert den georgiske vinen Tsitska fra Okro’s Wines. En lett, sødmefull og god vin som fungerte godt til maten. Måltidet kan også kombineres med diverse oster og brød, og er perfekt å dele med andre. 

Blant andre spennende retter på menyen har de blant annet Kyllinglever med rips og Nyretapp og svart hvitløk. Flere unike retter som hadde vært gøy å prøve ut!

Etter maten gikk vi for deres eneste dessert på menyen, Melkeis og jordbær. En jordbærkompott med havrecrumble og melkesorbet. Desserten minnet om julebakst og var god på smak, men kanskje litt kjedelig. Det som derimot var alt annet enn kjedelig var drikken vi ble servert. Det var et glass Yoigokochi Yuzu, som er en japans sake, brygget som en øl. En sitruspreget, syrlig, søt og frisk drikke. Alt på en gang! Bare den i seg selv gjør at vi blir å returnere. 

Lunt og stemningsfullt

I tillegg til gode muligheter for å teste noe nytt i matveien, har de et hyggelig lokale som lokker gjestene inn. Spesielt lunt og koselig er det nå utover høsten når mørket faller på. 

Rommene har store vinduer som slipper masse lys inn, samt koselige lamper fra taket. Interiøret er en blanding av rustikt og moderne, med innslag av farger og grønne planter. Midt i rommet har de en åpen kjøkkenløsning, så gjestene kan følge med på maten som blir tilberedt. Lokalet er delt opp i ulike soner, med gode muligheter for å finne en plass som appellerer til nettopp deg. 

Brutus er verken høytidelig eller formelt. Her kan du ta med deg jobben å ta en kaffe, eller møte venner for et glass vin eller en øl. De har selvfølgelig alternativer uten alkohol også. Utenfor har de benker for de som foretrekker å sitte ute. 

Dette kan oppleves som noe nytt og unikt, for de som ikke har så alt for kulinariske opplevelser fra før. Undertegnede fant en ny favoritt blant drikkeutvalget på menyen. Det er alltid gøy! Brutus er absolutt en plass vi vil besøke igjen og introdusere for venner og kjente. 

📍Eiriks gate 2