Brunsjsteder du bør besøke i sommer

Vegansk pannekakebrunsj hos KUMI i Bjørvika.

Tekst: Jessica Rahimi / Foto: Redaksjonen

Hvilket måltid er vel bedre enn brunsjmåltidet? For oss er dette utvilsomt en favoritt. Til brunsj kan man jo nesten spise hva som helst!

Vi har vært innom fem ulike brunjsteder i Oslo, med litt forskjellig å tilby – og med smaker og opplevelser fra verden rundt! Hos tre av disse stedene er ‘brunsj’ på menyen, og hos de to andre kan man velge seg en perfekt brunsj.



Grådi: “Litt Paris”

[Stengt permanent]

Nabolagsrestauranten på Tøyen vet hvordan de gjør brunsj. Med brosteiner og lyden av fontenen i bakgrunnen kan du, som oss, drømme deg bort til paris, dersom du benytter deg av uteserveringen hos Grådi på en solskinnsdag.

Med fokus på økologisk mat og norskproduserte råvarer kan kjøkkensjefen fortelle at omlag 90 prosent av menyen består av nettopp dette.

Delingsmenyer er noe restauranten liker godt, så mange av rettene er lagt opp slik at de kan deles mellom flere, noe som også klinger godt med brunsj. Da vi besøkte stedet i fjor sommer, gikk vi for rettene Sopp og trøffel quesedilla og Hyggefjøl, som vi koste oss med. Ja, du leste rett, her kan du få brunsj på fjøl!

Les mer fra vårt tidligere besøk hos Grådi her.

📍Sørligata 40B

Gressholmen Kro: Brunsj på en øy

Oslofjorden har både stort og smått å by på, og til å ta en sommerlig brunsj er Gressholmen Kro et av de koseligste stedene, synes vi. Er du litt lei av byliv og trafikk kan du finne roen ved den idylliske uteserveringen med sjøutsikt. Kun en 15 minutters fergetur fra Aker Brygge.

Menyen varierer litt fra uke til uke, men sjømat er selvfølgelig på menyen. Med rause porsjoner, gode smaker og rolig beliggenhet, er vi alltid fornøyde med turene ut hit på sommeren. Kanskje vil du gjøre om brunsjen til en dagstur?

De har ikke egne brunsjretter på menyen, men sist vi nøt et formiddagsmåltid her startet vi måltidet med gravert ørrettartar med kamskjell. Tartaren ble servert med tynt og sprøtt surdeigsbrød, med smaker som passet godt sammen med resten. Vi smakte også på husets blåskjell med tomat og harissa.

Les mer fra vårt tidligere besøk hos Gressholmen kro her.

📍Gressholmen

Gartneriet: Mat rett fra gården

Gartneriet på Bygdøy har også fokus på økologiske og kortreiste varer, med en meny som stadig er i endring. Kafeen på Kongsgården utfordrer med både smaker og teksturer med den varierende menyen, og ligger i det store flotte drivhuset.

Her har de heller ikke en egen brunsjmeny, men fordi rettene er ganske små passer dette godt allikevel. Det er og mulig å kjøpe flere ting på menyen og dele, dersom dere er flere. Så blir det en slags tapas. To til tre retter per person er det de anbefaler for et brunsjmåltid.

Ved vårt besøk sist endte vi med alle godsakene; Tartar av ku, potetrett med røkt ferskost, grillet agurk og salat med fetakrem, og hjemmelaget brød med majones med kinesisk gressløk.

Les mer fra vårt tidligere besøk hos Gartneriet her.

📍Museumsveien 15

Kumi: Vår nyeste favoritt

Nyåpnede KUMI i Bjørvika er et plantebasert spisested, juicebar og kafe. Vil du kanskje sove enda litt lenger, eller ta brunsjen til en annen tid enn mellom frokost og lunsj, er det faktisk mulig her! De serverer nemlig brunsj hele dagen.

Rett ved bryggekanten er det en fin uteservering, der du kan nyte sola og sjøutsikten. Den japaninspirerte kafeen er opptatt av mat som skåner dyrene, naturen, og er sunn og god for kroppen.

Vi lot oss friste av både surdeigstoast med kimchi og cheddar, grønn risotto, frisk sommersalat, avokado, veganske pannekaker, søtpotetfries og hummus. Avokadotoasten kom med en generøs mengde avokado, perfekt saltet med havsalt, toppet med fersk pepper og en dæsj sitron. Og hva sier vel brunsj bedre enn avokadotoast?

Les mer fra vårt tidligere besøk hos KUMI her.

📍Operagata 71B

Vespa og humla: Old but gold

Den lokale favoritten, Vespa og Humla på Rodeløkka tilbyr nydelig brunsj i uformelle omgivelser, og med litt italienske vibber.

Sist vi var der besto brunsjmenyen av tre ulike fjøler; Vespa Classic, Vespa Vegetar og Vespa Arcobaleno. Én fjøl er beregnet til én person, men de kom i generøse porsjoner.

I tillegg til fjølene kan de tilby klassiske bakevarer, der croissanten skiller seg spesielt ut og raskt ble vår favoritt. Den var sprø ytterst og skikkelig saftig.
Les mer fra vårt tidligere besøk hos Vespa og Humla her.

📍Københavngata 2