Papirfly bar: Vin og kunstgalleri

Tekst & foto: Kjersti Lien

Vinbaren har oppstått i en gammel hangar fra den tidligere flyplassen på Fornebu, men det er ikke det eneste unike som gjør stedet verdt et besøk!

I tillegg til å være et urørt og rustikt lokale, er stedet kunstgalleri og bar, med fokus på naturvin. Sammen med aktiviteter og arrangementer er dette en plass for enhver smak.  



Kunst, quiz og maling

Papirfly bar ligger ved flytårnet på Fornebu. Det er et kult og unikt lokale, som kombinerer servering og kunst.  At det er et kunstgalleri er vel det mest spesielle ved stedet.

Nylig åpnet utstillingen “Broken heart broken brakes” med kunstneren Brad. Bildene på veggen setter virkelig sitt preg på lokalet og gjør det fra før rustikke lokalet enda kulere.  Mot slutten av mai bytter de utstilling og det er duket for ny åpningsfest. Så for den kunstinteresserte er dette stedet å dra. 

Lokalet ellers er lyst og luftig. På utsiden har de benker som kan benyttes på deilige vår- og sommerdager når været tillater det. Om du skulle være sulten, tillater de at du bestiller mat fra andre steder eller har med egen.

Folka bak er noen ambisiøse mennesker. De ønsker at baren skal være full av arrangementer og til nå har de fastsatt quiz på onsdager klokken 19.30. Hvis du følger med på Facebook røper de på forhånd kveldens kategorier, som kan være for eksempel generell kunnskap, “fleip eller fakta”, “bak baren” eller musikk fra et spesifikt tiår. 

Tidligere har de blant annet arrangert malekvelder med aktmalingskurs. Neste arrangement er “Japansk mat og drikke workshop”, som går av stabelen 29. mai. De hintet også om en mulig jam-session etter hvert.

Orangevin og cocktails i baren 

I baren gikk vi for to oransjevin av typen Biokult Weisse Blumen og Milan Nestarec GinTonic. Begge falt i smak hos oss. Sistnevnte var ulikt noe annet vi har smakt tidligere. Prisen var imidlertid litt høy etter vår mening. Den koster nemlig 212 kroner glasset, men var riktignok den dyreste som selges per glass. Den andre koster derimot 99 kroner, noe som slett ikke er så verst.  Vi prøvde også Crowmoor Cider. Den minner mye om Bulmers og koster 139. 

Stedet har et stort utvalg vin, men flesteparten får man kun kjøpt på flaske. Da er prisen naturligvis deretter. I tillegg til vin har de et lite utvalg øl på tapp, samt flaskeøl, bobler, alkoholfrie drinker og cocktails. Cocktailutvalget er nokså standard, med blant annet Gin Tonic og Aperol Spritz til 135 kroner.

Verdt en busstur

For å sjekke ut Papirfly kan du for eksempel ta 31-bussen fra sentrum til busstoppet Telenor Fornebu, som ligger rundt fire minutter gange fra stedet. Selve bussturen tar litt over 20 minutter. 

Til tross for at det ligger litt utenfor byen, så skiller stedet seg fra det meste annet, og i våre øyne er det derfor verdt turen. Vi var der en helt vanlig ettermiddag, men kunne godt tenke oss å ta turen ved en annen anledning. Som for eksempel quiz-kveld eller andre arrangementer.

Fra onsdag til fredag holder de åpent fra kl. 16, men lørdag og søndag åpner det kl. 13. De stenger alltid ved midnatt.

Mest av alt har vi lyst å oppleve dette hyggelige stedet på sommeren, sittende på benkene utenfor og nyte noe godt i glasset mens sola steiker.  

📍Forneburingen 29