Babbo: Surdeigsbakeri og restaurant

Hos Babbo kan du bestille en god kardemommesnurre.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Et mini surdeigsbakeri kombinert med restaurant? Ja takk! Hos nabolagskaféen Babbo Collective serverer de unike smaker i et stilig lokale, med bohemske toner. 

Et perfekt sted for kaffekos, frokost eller en helaften!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Babbo på TikTok?



Deilig surdeig!

«Åh så utrolig godt brød! Lurer på om det er mulig å kjøpe med hjem?», er det første vi hører fra nabobordet når vi setter oss til bords. Det hjemmelagede surdeigsbrødet er absolutt mulig å kjøpe med hjem. Brødene er i begrenset antall og noe mindre i størrelse enn de fleste andre steder. Noe de gjør de for å redusere matsvinnet og for å kunne ha en billigere pris.

Vi titter på frokostmenyen som kan friste med seks forskjellige retter til en rimelig penge. Hva med surdeigsbrød med comte og pisket smør, eller stekt egg med tørrsaltet bacon og grønnkål?

Vi faller pladask for surdeigspannekaker med blåbær og pisket smør. Pannekakene er tykke, mettende og toppet med en haug lune blåbær, og en dæsj pisket smør. Det smaker helt himmelsk! Kakaoen som vi bestilte ved siden av er kanskje litt tykk, men har en ordentlig fyldig sjokoladesmak med en tanke salt.

Det blir for fristende med alle søtsakene, så vi prøver ut en av deres kardemommesnurrer også. Denne har fyll med kardemomme og marsipan i deigen. Så utrolig saftig og fyldig smak, og så sinnsykt god. Denne er herved undertegnedes nye favorittbolle!

Bohemsk stil og solfylt uteservering

Det nye lokalet er lite, men hyggelig og intimt. Her sitter du rett ved det åpne kjøkkenet hvor det er høyt tempo da nabolagskafeen allerede har vunnet mange hjerter med deres gjærbakst og frokostmeny. Det kan være lurt å være tidlig ute for å kunne få bord.

Er det fult inne, er det en deilig liten terrasse hvor man kan ta plass på uteserveringen. Er du heldig skinner sola til langt ute på ettermiddagen.

📍Parkveien 80