Makulator Oslo: Koselig nabolagsbar og bakgård

Det er koselig og litt annerledes, både inne og ute hos Makulator.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Nabolagsbar midt i Oslo sentrum? Mange hevder det, men det er virkelig den viben vi får når vi kommer hit.

Med en koselig og gjemt bakgård, interiør litt utenom det vanlige og noe godt i glasset til greie priser - har vi latt oss sjarmere!



Intimt, avslappet og nydelig bakgård

Makulator finner du på Tullinløkka, i et området som har fått flere kaféer og restauranter verdt å besøke. Når man går forbi denne baren, hører man raskt at besøkende koser seg. På en torsdag ettermiddag var det allerede en del folk med en øl eller vin i hånden. 

Det er en liten bar med mye personlighet og det første vi la merke til da vi tok turen, var interiøret. Tilfeldig, gammeldags, “gøy” og “rart” er noen ord, men langt ifra nok til å kunne beskrive stedet. Dens personlig preg vises gjennom bokhyller fra besteforeldre, møbler handlet brukt, og en utstoppet ørn som vokter over baren. Inne er det intimt og beveger man seg lengre inn så er det flere plasser om man er en større gjeng. 

Det som overrasker mest er bakgården, som kanskje er en av Oslo sine koseligste. Den er enkelt innredet, med fargelykter hengende over deg og små papegøyefigurer plassert omkring. Det gir en avslappet atmosfære. I likhet med resten av baren er ikke uteområdet veldig stort, men det gjør det koseligere og det er allikevel plass til en del folk.

Bakgården åpner ikke før rundt kl. 17-18, men det er verdt å vente på dersom man skulle komme tidlig en dag.

Øl, vin og cocktails 

Hva er en bar uten noe godt i glasset? De tilbyr flere typer øl på tapp som Ringnes, Schous og Brooklyn Stonewall IPA, og undertegnedes favoritt 1664 Blanc (89 kr for 0,5l). De har også flere øl på flaske å velge mellom til ganske normale priser.

Vil du heller ha vin tilbyr de selvfølgelig også det og har et godt utvalg av rødt, hvitt og prosecco. Pris avhenger selvsagt av hvilken type vin man ønsker, men de billigste kostet 105 kroner og var gode viner også. De er midt i prosessen med en ny cocktailmeny med egne varianter, men også klassikere. Prisen for cocktails er 140 kr.

Er du sulten så har de en avtale med pizzastedet Cin Cin, som ligger like ved. Så man kan bestille pizza fra bardisken, som leveres rett til deg her. Vi så en som bestilte “Botanisk hage” som er en vegetarpizza, som så ekstra digg ut spesielt sammen med en øl i bakgården. 

Vi blir fortalt at på Makulator skal musikken alltid være på et passende lydnivå, slik at det faktisk er mulig å kunne prate sammen. Ofte undervurdert synes vi, så bare dette gjør baren verdt å besøke, om det er hensikten selvsagt. 

Åpningstidene deres er fra 15 til 03.30 mandag til lørdag. Søndager er det stengt. 

📍Kristian Augusts gate 7A