Nye Tullinløkka: Dette må du sjekke ut

Tullin tulllinløkka i oslo sentrum

Lysene på bakken er grunn nok til å sjekke ut “nye” Tullin.

Av Maren Mjelstad

Det kanskje ukjente området kalt Tullin i Oslo sentrum har allerede blitt lagt merke til for sine it-kafeer, barer og arkitektur. Vi har plukket ut våre favoritter!

Visjonen for det nyrenoverte kvartalet er klokkeklar: Strøket skal myldre av liv! Med nye bygg og fascinerende lysshow på bakken, har du kanskje sett noe av det på Instagram. Men området er ganske mye større enn dette, og går opp via Holbergs Plass, til Vår Frelsers gravlund og ned til Tinghuset. St. Olavs plass ligger i sentrum for området.

Både nye og gamle kafeer, restauranter, uteliv og vinbarer skal bidra til å gjøre visjonen til virkelighet. Vi har besøkt mange av de nye plassene, og er allerede blitt en fan av det nye området midt i hovedstaden. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Tullinløkka på TikTok?



Din Deli

Hva er vel ikke et “nytt” osloområde uten en smak av Italia? Den italiensk kafeen, restauranten og delikatessebutikken Din Deli, gir oss nettopp dette. På menyen kan du bli fristet av både pizza, pasta, salater, foccacia, småretter og deilige bakevarer. Alt til en ganske normal pris.

Det lyse treet og utsikten til Universitetsplassen gjennom de store vinduene, skaper et ypperlig «hjemmekontor». Volumet på den behagelige bakgrunnsmusikken stemmer helt i forhold til gjester som enten er innom for en lunsj, eller sitter å jobber litt.

Hver fredag holdes det Afterwork hvor kjøkkensjefen spanderer Aperitivo på gjestene. Så her er det muligheter til å bli sittende etter jobbingen. For oss høres det ganske fristende ut og er noe vi har store planer om å sjekke ut. De har et greit utvalg på vinkartet og fine priser på sitt utvalg av øl (fra 45 til 85 kr).

📍Kristian Augusts gate 15-17

Becco

Fra å være en gammel stall til nå å være en tre etasjers hipp vinbar, fylles stolene fortere enn glassene. Med fokus på god vin og deilig livemusikk, la vi vår elsk på Becco allerede ved første besøk

En flaske av den tsjekkiske hvitvinen Milan Nestarec Bel koster 850 kroner, og et glass ligger på 140 kroner. De har en jungel av vin, så her er det gode muligheter for å finne den varianten som appellerer til deg. De har også Hansa Pils på tapp, men det er det eneste ølet som tilbys. Det til 90 kroner.

Da vi tok turen en hverdag på ettermiddagen, var det ikke mange ledige plasser. Det kan vitne om at Becco er den perfekte afterwork-baren, eller bare din neste go-to. Nå ser vi bare frem til å nyte uteserveringen deres utover våren og sommeren.

📍Kristian Augusts gate 11

Kafeteria August

De aller hippeste osloborgerne har allerede besøkt Kafeteria August, og sikret seg de første bildene av vin, tartar og trendy interiør. Det er ingen ringere enn mannen bak Maaemo og The Vandelay, som står for åpningen av den nye it-restauranten i kvartalet.

I kontrast til sine søskenrestauranter er det litt lavere skuldre og mer uformell stemning her, som også reflekteres i navnevalget. Kafeteria August har satset på et heldagskonsept og tilbyr frokost fra klokken 09, lunsj fra klokken 12 og middag fra klokken 17 til 23, tirsdag til og med lørdag.

Da vi kom i ett-tiden var de dessverre utsolgt for all søtbakst. Vi gikk derfor for sandwich, yoghurt, grapefrukt, og en cappuccino, og i tillegg en potetsalat (165 kr) fra lunsjmenyen vi som fikk anbefalt. Prisnivået er moderat, men her er det høy kvalitet og mange av rettene gir deg absolutt mye, og de ligger helt på nivå med sammenlignbare steder.

📍Universitetsgata 9

byMad

Gjenbruk, design og arkitektur står i fokus hos byMad, en stilren og minimalistisk kafe og bar! De beskriver seg selv som et samlingssted for alle med interesse for og glede av byen. Både det urbane, design, arkitektur, mat og drikke. 

De serverer kaffe fra lokale brennerier, enkel lunsj og deilig bakst. Vi gikk for en lunsj med både sandwich, kaffe og bakst. Til lunsj serverer de sandwicher med ost og skinke (85 kr), ajvar og feta (79 kr) eller serranoskinke og pesto (85 kr). Siden vi kom rett etter lunsjrushet var det litt lite utvalg igjen, men vi fikk oss en deilig surdeigssandwich med ost, skinke, salat og sennep. 

Kaffekoppene er laget av gjenbrukt byggegropsleire fra Bjørvik, som er renset og dreid i Oslo. Med andre ord, veldig lokale kopper! Her er kreativiteten på topp og kan virkelig inspirere andre til å ta mer miljøvennlige valg ved gjenbruk. Kanskje vi sees her på litt jobbing eller et glass vin på kvelden?

📍Pilestredet 27

Mayday bar

Hvis man følger de nærmest hypnotiserende lysene som er blitt et slags kjennemerke til det nye området, kommer man til gastropuben Mayday. De kan by på forfriskninger i glasset, og et lite, men bredt utvalg av fristende matretter. Her kan du for eksempel nyte en biff tartar (115/220 kr), eller en hjertesalat med babaganoush (65 kr).

Noe av maten på menyen fanger virkelig vår oppmerksomhet, slik som fried kylling drumstick (87 kr) og desserten popcorn creme brulée (65 kr). Dette er definitivt noe vi skal teste ved en senere anledning.

Til tross for navnet, må vi satse på at ingen vil trenge hjelp her, men kun ha en fortreffelig kveld. Det ser i hvert fall vi frem til!

📍Universitetsgata 7

Oslo Urban Week i 2022

Selv om flere av de nye stedene ikke ligger ut mot bilveien, er det nok mange som forbinder området med Ring 1. Gleden var derfor stor da vi fikk vite at Ring 1 skal flyttes, noe som gir mer mulighet for uteservering og trygg ferdsel uten støy og forurensing. Dette skulle egentlig skje denne våren, men vi må nok smøre oss mer tålmodighet.

Men noe vi VET kommer til å skje i år, er Oslo Urban Week. Hvert år arrangerer Oslo Urban Arena (OMA) denne uken i et område de mener representerer god byutvikling, og i 2022 er det Tullin som settes på kartet. 13.-15. september er det en rekke arrangement, med alt fra panelsamtaler og omvisning til after work og bakgårdsjazz. Det vil fremover slippes flere arrangementer på nettsiden deres for de aktuelle dagene, så her er det bare å følge med!

Og sist, men ikke minst, kan det bli et real kulturberikelse på dette freshe området. For om politikerne hører på skuespillerne i avisenes debattspalter, blir kanskje Nationaltheatret flyttet til det som kan bli sentrums optimale samlingssted: Tullinløkka.  

Psst! Vil du lese om flere bydeler i Oslo, og hvilke ting de du har besøke? Sjekk ut våre artikler om bydeler og området da vel!