Oslo Mekaniske Verksted: Rolig og avslappet bar

Oslo Mekaniske Verksted på Grønland i Oslo, med sine grønne omgivelser.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Er du litt kjent i Oslo, har du nok allerede hørt om Oslo Mekaniske Verksted. Som navnet tilsier kan størrelsen på stedet og konseptet minne litt om et verksted.

Med en lunefull vibe, fine sittegrupper og lov med medbrakt mat, er dette fort et sted man kan trives. Sentralt i byen og like ved Grønland Torg, men likevel litt “gjemt”. Noen ganger er det vanskelig å forestille seg hvor sentralt det er, fordi det er en veldig rolig og avslappet stemning her.



Romslig og grønt 

Man får virkelig en annerledes vibe enn hva man gjør i mange andre barer. Uteserveringen har et sterk grønt preg, med store planter og trær. Når det ikke er like grønt ute er det nok like koselig, for det er henger godt med lykter, samt flere varmelamper som varmer her. Når det blir kaldere i været har de puter og pledd man kan låne.

Innendørs er det et vintage og retro interiør. Det er “mye som skjer”, men de får det likevel til å funke. Og hvis det er en ting det ikke er mangel på, så er det sitteplasser. Vi tør å påstå at selv om man kommer med en relativt stor gruppe, er det gode sjanser til å få plass. Lokalet har tidligere vært et sveiseverksted, så området er utnyttet godt med store sofaer og langbord. 

De arrangerer ikke eventer, men det er likevel mulig å samle gjengen eller familien for en bursdagsfeiring med medbrakt kake. Det er lov med medbrakt mat da det ikke selges her, men ikke hjemmelaget (utenom kake da). Så blir du sulten er det mulig med takeaway fra en av Grønlands mange restauranter.

Godt i glasset og takeaway

Hvis du har lyst på forskjellige typer kaffe, drinker, øl eller vin, er utvalget av drikke ganske bra, og til en grei pris. Husets vin koster 112 kroner glasset og du kan få et glass bobler (cava) til samme prisen.

Ølen de selger på tapp serveres oftest som halvliter. Du kan blant annet få Frydenlund pils (106 kr), 1664 Blanc (129 kr) og Juicy Ipa (124 kr). De har også eget øl, Oslo Mekaniske Verksted Pale Aale (0,4 l) som koster 119 kroner. Utover det har de klassiske drinker, og eksempelvis en GT koster rundt 140 kroner, avhengig av type gin.

De tilbyr ikke internett for sine besøkende dessverre, så dette er nok ikke en ideell plass for å jobbe eller studere. De holder åpent fra kl. 15 til 00.30 på søndag, mandag og tirsdag. Fra onsdag til lørdag er det mulig å kose seg litt lengre, nemlig fra kl. 15 til 02.

📍Tøyenbekken 34