Trekanten: Ny bar, kafé og kulturscene i Oslo

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

I det store bygget kjent som Trekanten på St. Olavs plass har vi fått et nytt utelivssted, og kafé og scene med samme navn. Det kraftige betongbygget har lenge vært under oppussing, men endelig er dørene åpne og vi kan alle få nyte litt av det ikoniske brutalistiske bygget.

Bli med og utforsk det nyåpnede kunst-, kultur- og spisestedet på Tullinløkka!



Tullinløkkas nye IT-sted?

Trekanten skal visst være Oslos fjerde største bar! Her skal det være rom for at fra vanlige kafebesøk til vinkvelder, konserter, kunst og filmlanseringer. De åpnet dørene for gjester nå 9. september

Når vi kommer inn døra møter vi en lang og kraftig bardisk, ulike designmøbler og en god høyde under taket. Stedet er preget av gjennomført design og mye grå betong. Inne er det delt opp i flere avdelinger. Det første åpne rommet er kafé om dagen og bar på kveldstid. Her er det mange sitteplasser og nok fint å sitte å jobbe med en kaffe om dagen. 

På kveldstid oppleves barområdet litt kjedelig, og med litt høy musikk var ikke dette stedet for å sette seg ned å snakke. I helgene er det dog DJ’s og dansegulv i deler av lokalet, og når det er planen passer tross alt høyttalernivået perfekt.

Klientellet er hipt, og det står i stil med mye annet du finner på Tullinløkka, som det trendy spisestedet Kafeteria August og flotte vinbaren Becco

Hjemmelaget bakst

Kaféen åpner klokken 07, og her får du det du som regel ønsker deg fra en kafé. Deilig bakst som croissants, financiers og brioches, og mat. Prisene er litt stive, da baksten ligger på 44 til 78 kroner. Men det er verdt å nevne at de bakes her på huset, på det de kaller sitt mikrobakeri. Så det blir ikke mer ferskt og kortreist enn dette, og du ser faktisk litt inn til bakeriet fra kaféen.

Sandwichene på menyen kan passe fint for de matintresserte. Du får blant annet Fermenetert brød med brunostkrem og bringebær og Guinnesbrød med sørlandsk Oaxaca og tomat med vinagrette. Alle sandwichene koster 146 kroner. 

I tillegg til dette har de en egen smoothie bowl og hjemmelaget kjøleskapsgrøt til 86 kroner. Det virker som om gode lokale råvarer er viktig, og dette påvirker selvsagt prisene.

Kulturscene og DJ’s

Beveger vi oss lenger inn i lokalet finner vi scenen, med enda en bar og et lite amfi. I denne delen spiller DJ’s i helgene og det er god plass til å danse. Akkurat hvilke DJ’s som spiller når finner du på Trekantens hjemmeside

Dette rommet er også delen som skal gi plass ulike kulturarrangementer. Rommet er enkelt innredet, og det er en stor åpen plass. Den grå betongen gjør området stilrent, men dette føles også litt kaldt da, skal sies. 
Potensialet er veldig bra, men ved våre besøk har det ikke virket som alt er hel på plass enda. Det er tydelig at det er litt arbeid igjen, hvert fall i andre etasjen som ikke var klar for besøkende. Restauranten er ikke åpen, og det er uklart for oss akkurat hvor den skal være, kanskje denne blir nettopp i andre etasje? 

Uansett er vi glade for å ha en ny kulturscene, og for å kunne ta en kaffe på Trekanten. Men vi ønsker oss en enda litt bedre baropplevelse neste gang, og håper vi får oppleve se spennende arrangementer her fremover.

De holder åpent fra kl. 07 til 00 mandag til torsdag, kl. 07 til 03 på fredag og fra kl. 10 til 03 på lørdag. På søndager holder de stengt. Selve inngangen er nede på hjørnet mot Rebel, og ring 1.


📍St. Olavs Plass 5