Becco vinbar: Tre etasjer med vin

Tekst & foto: Kjersti Lien

Den nye vinbaren på Tullinløkka i Oslo har kjapt vokst i popularitet, og plassene fylles fortere enn glassene. Vi kan skjønne hvorfor. Men stedet har også mye mer å by på!  

Med fokus på god vin og deilig livemusikk, vil Becco kanskje overraske deg. Allerede etter første besøk, la vi vår elsk på stedet. Nå ser vi bare frem til bakgårdsromantikk så fort våren er i anmarsj.



Naturvin og sjelefulle toner

Becco åpnet i desember 2021 og har på kort tid etablert seg som en favoritt for mange. Stedet i det nye Tullinkvartalet har gått fra å være en gammel stall, til nå å være en tre etasjers hipp vinbar.

Baren har likevel bevart litt av den gamle sjarmen og har et rustikt uttrykk. Det er et retro preg over stedet, noe vi digger. De to første etasjene er selve hjertet av Becco, mens tredje etasje er forbeholdt arrangementer og utleie. Selv med flere etasjer og nokså begrenset plass oppleves stedet luftig. Det er takket være “hullet” i taket til andre etasje, samt de mange vinduene som tillater dagslyset å titte inn. Hullet ned til første etasje, riktignok med gelender, gjør at de to etasjene sklir naturlig i hverandre. 

Vin og musikk er tydelig den store lidenskapen på Becco. Med et bredt utvalg drikkevarer og dyktige folk bak disken, tror vi de fleste vil finne noe som faller i smak. Undertegnede smakte på den tsjekkiske Milan Nestarec Bel, en frisk og fruktig hvitvin. En flaske av den koster 850 kroner, mens et glass ligger på 140 kroner. De har en jungel av vin, så her er det gode muligheter for å finne den varianten som appellerer til deg. De har også Hansa Pils på tapp, men det er den eneste ølen som tilbys. Det til 90 kroner.

Bak stedet står Anne Valeur, Arnt Andersen og Runar Eggesvik - alle personer som har markert seg i bransjen tidligere. Førstnevnte er også en del av trioen bak den populære Instagram-brukeren “Fyllechatten” - en gjeng med hjerte for naturvin. 

Psst! Er du på jakt etter flere stedet med litt flytende druer i glasset? Sjekk ut vår artikkel om vinbarer i Oslo.

Klirring i glasset og klang i rommet

God vin og musikk går som hånd i hanske. Becco har fra dag én fokusert på kulturelle innslag og inviterer stadig til live-opptredener, Dj, eller vinyl-avspilling. Her serveres ingen “topp 50”, men et knippe sjelfulle soul-låter som tar seg bra ut i bakgrunnen av dine samtaler. Følg med på deres Instagram for å få med deg hvem deres neste gjest er.  

Det er hele seks veier inn til dette historiske bygget, og det som kanskje skiller seg mest ut, og som gjør Becco så spesielt, er bakgården. En helt egen bakgård med scene, som vi er sikre på at vil bli en hit i sommersola. Vi gleder oss til å sjekke ut stedet når gradestokken stiger og dagene blir lengre. 

Vi vil påstå at Becco skiller seg ut i Oslos vinbar-guide og er et friskt pust i byen vår - rett og slett på grunn av et utrolig kult lokale, inkludert uteplassen. Fra første sipp, ble vi glad i dette stedet. Vi tok turen tidlig en fredag ettermiddag og stedet var rimelig folksomt. Det kan vitne om at Becco er den perfekte afterwork-baren, eller bare din neste go-to. 

📍Kristian Augusts gate 11