Din Deli: Italiensk kafé, restaurant og delikatessebutikk

Italiensk til hverdags, ja takk! Hos Din Deli får man gode italienske retter å nyte i et behagelig lokale.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

Kanskje du har fått et innsyn hos Din Deli når du har sittet på 17 eller 18 trikken? På stoppet Tullinløkka burde du absolutt hoppe av og gjøre et besøk hos kafeen. Enten du vil bli sittende eller må suse videre, har de mye mer enn kaffe å by på!

Vi hoppet av 18 trikken og smakte på deres kaffe, foccacia, dagens risotto, og såklart en liten søtsak.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Din Deli på TikTok?



Italienske delikatesser og behagelig atmosfære  

“Bare gå foran meg, dere! Det var så mye godt å velge mellom, så jeg bruker litt tid på å bestemme meg”, humrer kvinnen som står foran oss i køen. Vi finner oss fort i samme situasjon. Menyen hos Din Deli kan friste med både pizza, pasta, salater, foccacia, småretter og deilige bakevarer.

De har en delikatessedisk hvor de selger ulike oster og spekemat. Det er også hyller med olivenolje, risotto, pasta, biscotti, og andre produkter til en “hjemmelaget” italiensk aften. 

I første runde bestiller vi oss en dobbel latte til 51 kroner, en iskaffe og en foccacia med mozzarella og kylling (106 kr). Kaffen er helt upåklagelig. Focacciaen føltes noe tørr og ble litt i overkant mye brød, men veldig godt pålegg.

Vi sitter å jobber mens vi drikker opp kaffen vår. Det er veldig behagelig bakgrunnsmusikk. Volumet stemmer helt i forhold til gjester som enten er innom for en lunsj, eller sitter å jobber som oss.

Lokalet føles stort ettersom det er høyt under taket og bordene står med god plass mellom seg. Det er behagelige sofaer å slå seg ned i for en god prat og kaffe, eller for et godt måltid. Det er også svarte stoler og bord som føles noe stive, men ikke ubehagelige. Et tredje valg av sitteplasser er barkrakkene som står i de store vinduene.

Doggybag og afterwork

Etter noen timer med effektiv jobbing, tar vi for oss runde to fra den fristende disken. En gikk for sitronterten, den andre dagens risotto. 

Sitronterten er flott dandert, smaker veldig godt og kan slukes med øynene. Risottoen har perfekt tyggemotstand, men hvitløksbrødet ved siden av skulle gjerne vært større. Smakene er nydelige og porsjonen på tallerkenen er utvilsomt mettende. Såpass godt og mettende at undertegnede måtte spørre om å få med resten i en doggybag. God mat bør ikke kastes!

Vi ser at hver fredag holdes det Afterwork hvor kjøkkensjefen spanderer Aperitivo på gjestene. Dette høres da veldig fristende ut og er noe undertegnede har store planer om å sjekke ut. De har et greit utvalg på vinkartet og fine priser på sitt utvalg av øl (fra 45 til 85 kroner).

📍Kristian Augusts gate 15-17