Oslos beste brunsj

Vi har spist brunsj på blant annet The Vandelay.

Vi har spist brunsj på blant annet The Vandelay.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Vi har tatt turen innom fem forskjellige brunsjsteder med ulike menyer, for å finne noe for enhver smak og stil. 

Vi mener det perfekte stedet for en god brunsj har deilig mat og hyggelige omgivelser. Samt mye sjarm og behagelig stemning, så man kan bli sittende en stund. Her er vår lille guide til noen veldig gode brunsjsteder i byen vår.



Eckers: Anerkjent brunsj

Med et stort utvalg av toast, burritos, sandwicher og salater, er Eckers absolutt å anbefale. Her finner man noe for enhver smak, enten du er vegetarianer eller digger kjøtt. Vi bestilte oss kyllingburritos og kyllingsalat. Her var det mye mat og smak, for en hyggelig penge. I tillegg har de flere forskjellige juice og smoothies. Derimot var det et beskjedent utvalg av rød- og hvitvin, for de som er opptatt av det på formiddagen.

Inne er det stilige mørke jordfarger og noen koselige bord å sitte ved. Ute har de en middels stor uteservering til når været og årstiden tillater det. Her kan man også få 15% studentrabatt, som vi synes er topp!

Eckers på Ullevål ligger bare noen få steg unna trikkestoppet John Colletts plass. De har også en avdeling på Frogner som vi vet mange holder kjært!

📍Vestgrensa 2

Crêperie de Mari: Den søtere varianten

Crepés er franske tynne pannekaker, og hos Crêperie de Mari får du både søte og salte versjoner som passer perfekt til brunsjen. Vi spiste en Skogen, og denne skuffet verken på utseende eller smak! På menyen ser du at den inneholder ganske mye snacks, men de kommer også med anbefalinger til ekstra ingredienser å fylle på med. Vi supplerte med avokado og kylling. 

Lokalet deres er lite og intimt, men føles veldig koselig og avslappende med lyslenker hengende i taket. De har også stor variasjon når det kommer til vegetariske og veganske alternativer. Har du glutenallergi så er det ikke noe å tenke på, røren er nemlig laget med bokhvete mel.

Crêperie de Mari finner du midt i mellom trikkestoppene Olaf Ryes plass og Schous plass

📍Thorvald Meyers gate 63

For ordens skyld! Til å ta bilder fikk vi mat fra Creperie de Mari, Sagene Lunsjbar og The Vandelay.

Sagene Lunsjbar: Gammel sjarm

Dette er et kjært sted for mange, og ikke uten grunn! Sagene Lunsjbar ble etablert i 1855 og er byens nest eldste spisested. Her ble vi anbefalt både karbonadesmørbrødet eller hjortegryten deres. Vi gikk for karbonadesmørbrødet, og denne var prydet med den vakreste eggeplommen vi har sett! Det var en porsjon man blir både glad og mett av. Til maten drakk vi rabarbrasaft fra Søbogaard, som var utrolig frisk og god.

Lokalet er et stort hus og en føler seg veldig hjemme når man stiger inn. Noen sitter med strikketøy, andre fordypet i arbeid eller en trivelig samtale. På veggene er det billedkunst og det henger lamper med et dunkelt gult lys. Det gjør stedet både mer intimt og koselig. Det er mange fine plasser å sitte langs vinduene, men ønsker man å være litt mer skjermet kan en trekke seg lenger inn i lokalet.

Sagene Lunsjbar finner du i kort gangavstand fra busstoppet Arendalsgata.

Psst! Området Sagene har blitt et veldig populært og spennende sted. Vi har selvsagt laget en guide tidligere.

📍Maridalsveien 153B

The Vandelay: Storbyfølelsen

For deg som liker det litt mer eksklusivt! Dette brasseriet lever opp til sitt gode rykte. Til dagens brunsj bestilte vi riscotta med lavendelhonning, på ristet surdeigsbrød. Dette er virkelig noe å anbefale om du har en kjærlighet for riscotta, for det var en helt unik smaksopplevelse. Vi kan også anbefale deres burger, pannekaker og avokadotoast.

Når man trer inn den uunngåelige rosa døren i Bjørvika kjenner en virkelig på storbyfølelsen. Store vinduer, delikate stoler i tre, bord i marmor, grønne planter og stilige portretter, og designplakater omkranser lokalet. Til en brunsj med «det lille ekstra» kan de tilby drinker som Mimosa og Paloma, og har et bredt utvalg av vin, musserende og øl. Dette er et meget populært sted, så reservasjon er ikke så dumt å tenke på i forkant. 

The Vandaley er knapt ett minutt i gåavstand fra trikkestoppet Bjørvika.

📍Operagata 30

Galgen: En klassiker

[Stengt permanent]

Et obligatorisk brunsjsted på en slik liste! Her er det masse spennende mat å bestille, som egg og bacon, pannekaker med lønnesirup og bacon, og avokadotoast. Vi bestilte avokadotoast med bacon og cæsarsalat da vi var innom, og disse smakte veldig godt! Eneste vi savnet var mer av det gode rugbrødet til avokadotoasten. I helgene har de en helt egen brunsjmeny hvor man også kan kose seg med en granola bowl, eller en tradisjonell kostarikansk morgenrett med ris og bønner.

Frokostmenyen serveres helt frem til klokken 16. Noe som kan passe godt for en syvsover eller de som liker en sen frokost. Her er det stor plass både innen- og utendørs, og stemningen er behagelig og avslappet. 

Galgen finner du bare et par meter unna busstoppet Galgeberg.

📍Strømsveien 1

Flere brunsjer i Oslo du bør sjekke ut

I denne artikkelen fra 2020 finner du enda flere alternativer.

Noen glemt? Ikke nøl med å tipse oss på e-post eller en DM på Instagram.

For ordens skyld! Til å ta bilder fikk vi mat fra Creperie de Mari, Sagene Lunsjbar og The Vandelay.