Brunsj i Oslo

Av Amber Sophia Rupani

Brunsj må nok være vårt favorittmåltid. En blanding av frokostmat og lunsjmat, og et måltid hvor det er sosialt akseptabelt å drikke bobler før kl 14. Brunsjtrenden har kommet for å bli, og fler og fler restauranter i Oslo hiver seg på den populære bølgen. Konseptet dukker stadig opp i flere restauranter og vi har en liste som vil gi deg god oversikt, til når du måtte crave en god brunsj i Oslo.

GRÅDI

[Stengt permanent]

Først ut på listen er Grådi på Tøyen. Brunsjmenyen her består av gjennomtenkte og utsøkte kombinasjoner av mindre tradisjonelle brunsjingredienser. Her finner du retter som inkluderer fritert kylling eller bakt blomkål på vaffel. Dette er brunsjretter med en interresant vri, som vi stadig drar tilbake for. Grådi får også ekstra poeng for sine fantastiske drinker. Les mer om Grådi i vår artikkel om Tøyen her.

📍Sørligata 40B

SKAAL MATBAR

Er det fler som husker 80-tallsserien «Cheers» med introsangen «Where everybody knows your name»? Vi mener at Skaal Matbat tilsvarer en moderne variant av stemningen fremstilt i serien. En hjemmekoselig bar som inkluderer deg som en del i familien deres, så fort du tråkker over dørstokken.

Nabolagsbaren på Grünerløkka som aldri skuffer. Utbudet strekker seg fra småretter til middag og lunsj, til vafler på mandager til utsøkt brunsj i helgene. Her er det ikke mulig å booke bord, så om det skulle være fullt er det bare å slå seg ned og slå av en prat med bartenderen eller sidemann. Dette er selvsagt et tips som er mer relevant etter Covid-19 lar oss være, men vi er optimistiske!

📍Olaf Ryes Plass 12

THE VANDELAY

Søsterrestauranten til Maaemo er vel ingen fremmed til foodies i Oslo ved dette laget. Derfor kan dere sikkert si dere enig i at det er en brunsj som må oppleves. Ikke kun for de delikate brunsjrettene, men også på grunn av atmosfæren. Den hippe restauranter på Bjørvika er alltid fullbooket, hektisk og er det nærmeste du kommer en ordentlig New York-brunsj i Oslo.

📍Operagata 30

Gunnars generasjonsbar

Gunnars Generasjonsbar er en hipp og urban restaurant og ligger et steinkast unna Youngstorget. Her serveres det brunsj kl. 11-17 fra onsdag til søndag. Brunsjmenyen inkluderer sopptoast, grillet squash og ragutoast. Mmmm! Et utmerket sted å unne seg en ekstra lang brunsj midt i uken, med god mat og kaffe eller cocktail.

📍Torggata 13

ATLAS BRASSERIE

Boutique hotellet Amerikalinjen på Jernbanetorget er en sensasjon på mer enn en måte. Dette er hjemmet til den flotte restauranten Atlas Brasserie som serverer frokost, lunsj, middag og ikke minst brunsj i helgene. Menyen består av klassiske brunsjretter som Avokadotoast og Eggs Benedict. Vi kan melde om at disse rettene tillages til perfektsjon og kan nytes enten i deres brasserie eller i den frodige helårshaven.

📍Jernbanetorget 2

BUBBLES AND BRUNCH

Et festlig brunsj konsept som dukker opp på ulike steder i Oslo. Arrangement fylt med musikalske opplevelser, bobler og selvsagt, brunsj! Om du er ute etter et mer livlig måltid, bør du holde utkikk etter disse arrangementene på Facebook.

Dette er noen av våre favoritter for brunsj i Oslo. Har du flere tips? Send oss DM på Instagram da vel! Gjør oss uansett en tjeneste, og unn deg en digg brunsj i helgen!