Løkka Deli

Maten ferdig redigert-min.jpg

Av Kristina Brekke

Kan et par deilige sandwicher friste? Vi har tatt turen til nyåpnede Løkka Deli for å smake på denne New York-bodega inspirerte suksessen. 

Tidlig i februar hadde Løkka Deli sin ordinære åpningsdag, i et lite lokale langs Markveien, rett ved Olaf Ryes plass. På denne delien kan man kan få tak i deilige sandwicher som Pastrami Reuben, Cubano og Veggie suprise. 



Inspirert av New York

Det er Nud Dudhia, mannen bak Breddos Tacos i mathallen, som har startet opp nok en suksess. Han er opprinnelig er fra London, og tilbrakte mye tid i New York med moren som barn. Det var der han fikk sine første møter med delier, som også gav ham inspirasjonen til Løkka Deli. 

– Jeg vil skape et sted der folk kan samles og spise god mat, sier Nud Dudhia.

Han forteller at Oslo byr på mange kafeer og bakerier, men manglet en “god gammeldags deli” der man kan få tak i en smakfull lunsj. Med et stort utvalg oster fra rundt om i verden, kjøtt fra Indre Oslo Matforedling og surdeigsbrød fra Ille Brød samlet i en sandwich, skapes en smaksfest uten like. 

Pastrami Reuben

Da vi tok turen hit en lørdags formiddag sto køen allerede utenfor. Med andre ord var vi ikke de eneste som hadde lyst til å unne oss et par smakfulle sandwicher til lunsj. Køen var todelt, hvor man enten kunne vente på et ledig bord eller bestille takeaway. I den nydelige Oslosolen var det ikke problem å stå i kø å vente, og tilslutt var det definitift verdt det. 

Kundenes store favoritt er Pastrami Reuben, som består av en god mengde kjøtt mellom to perfekt toastet skiver. Vi ble anbefalt Patty Melt av servitøren, en sandwich som skulle ha en lignende smak som en cheeseburger. I tillegg til Patty Melt bestilte vi også Fried Chicken og fries. 

Vi kan bekrefte at Patty Melt hadde samme smak som en cheeseburger. Med perfekt toastet brød, godt kjøtt og smeltet ost, var dette en sandwich som passet oss ypperlig. Fried Chicken kan vi anbefale til dem som ønsker en litt sterkere sandwich (hvertfall for våre smaksløker vil vi kategorisere den som litt sterk). Med en utrolig crispy kylling i mykt briochebrød med god salat og dressing, var også dette en sandwich vi lett kan bestille igjen. Porsjonene var akkurat passe til å være en lunsj.

Hipt sted

Det lille lokalet rommet fem bord, med god avstand mellom hvert bord. Interiøret var enkelt, men hadde også mye sjarm. Atmosfæren var rolig med digg musikk, til tross for at betjeningen hadde det travelt. Alt i alt var stedet utrolig fresht og hipt, og passer godt inn på Grünerløkka.  

Delien holder åpent fra tirsdag til lørdag fra kl. 11.00-15.00. Som gjør det til et perfekt sted å droppe innom når du skal ha deg en velfortjent lunsj på hjemmekontoret. Prisene på hver sandwich ligger mellom 140-160 kroner, og ønsker du sideretter som fries eller sauser ligger dette mellom 39-50 kroner.

Etterhvert er planen å utvide menyen til å bestå av mer enn bare lunsj. Frokostservering på morgenen og vinbar på kveldstid, en slags bistro. Slik at det kan bli et lokalt møtepunkt for folket på løkka, og gjestene som går forbi. 

📍Olaf Ryes Plass 3