Vespa og Humla: Brunsj og pizza på Rodeløkka

Tekst & foto: Taran Hofvind

Vi har besøkt den lokale favoritten på Rodeløkka. Her får du nydelig brunsj i uformelle og fine omgivelser, med Italienske vibber.

Blant noen av blokkene på Grünerløkka ligger denne gule perlen, som mange har kjær. På sommeren er en deilig lunsj eller en kaffekopp fint på uteserveringen. På høsten og vinteren kan du trekke inn hos koselige Vespa og Humla. På kveldstid serverer de surdeigspizza og håndbrygget øl fra Grünerløkka Brygghus, som holder til å bakgården. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Vespa og Humla på TikTok?



Brunsj på fjøl

Vespa og Humla server brunsj fra klokken 11 til 15 fra onsdag til søndag. Brunsjmenyen består av tre ulike fjøler, Vespa Classic (155 kr), Vespa Vegetar (150 kr) og Vespa Arcobaleno (165 kr). Disse er beregnet til én person, men kommer i generøse porsjoner. På alle tre fjølene får du to store skiver med deilig grovt brød, smør, frisk salat og en skikkelig god eggerøre. 

Classic-fjøla får du bacon og chorizo som tilbehør. En klassisk helgefrokost med en liten søreuropeisk vri. Vegetar-fjøla kommer med en stor porsjon smaksrik hummus og bakt brie med honning, som var utrolig godt. Denne fjøla burde absolutt prøves selv om man ikke er vegetarianer. Den er også den billigste varianten. 

Arcobaleno-fjøla, som forresten betyr regnbue på italiensk, får du helt fantastisk røkt laks og avokado med chili og sesam. Dette er den dyreste fjøla, men vi synes 165 kroner for dette er en snill pris. Et lite tips om man er flere som spiser sammen er å bestille ulike fjøler og dele de mellom seg. På den måten får man en enda mer variert og deilig brunsj, til samme pris. 

Det er forresten også mulig bestille ekstra bacon, chorizo, Jarlsberg, eggerøre, varmrøkt laks, hummus og varm brie. Så her er det bare å slå seg løs! 

Kvalitetskaffe og aperitiff 

For å toppe det hele måtte vi selvfølgelig også ha litt god bakst, kaffe og ferskpresset appelsinjuice. Kombinasjonen av alt dette gir følelsen av en skikkelig digg hotellfrokost. Av bakst gikk for klassikerne croissant (38 kr) og pain de chocolat (42 kr). Her var det croissanten som skilte seg ut, den var rett og slett perfekt, sprø ytterst og skikkelig saftig. Den blir nok fast inventar på brunsjen fremover. 

Kaffen hos Vespa og Humla er kvalitetskaffe med norske kaffebønner fra Lippe. Du kan også få kjøpt kaffebønner i løsvekt til å ta med hjem, hele eller kvernet. Filterkaffen deres var helt upåklagelig, og cappuccinoen på samme nivå. Selv om sommeren er over, er det også  fint å nevne at de har et godt utvalg av iskaffe. Noen av oss drikker jo iskaffe hele året. De har blant annet den Italienske varianten Shakerato, som er en slags is-espresso, espressos ristet med sukker og isbiter. I tillegg  tilbyr de Iscortado, Islatte og Ismocca. 

Vespa og Humla anbefaler å gjøre som i Roma, Barcelona og Paris, nemlig å unne seg en liten aperitiff før, til eller etter brunsj. De har blant annet Martini Rosso, Mimosa med ferskpresset appelsinjuice, spicy Bloody Mary, både med og uten alkohol. Dagens mocktail var denne dagen en deilig frisk drink med mynte, lime, bringebær, sitron og soda, anbefales!

Surdeigspizza, øl og quiz

På kveldstid bytter de ut brunsjen med surdeigspizza. Denne fikk vi ikke mulighet til å teste denne gangen, så det må bli neste gang! Ifølge menyen har de både hvit og rød pizza toppet med blant annet squash, granateple, sylta rødløk og kantarell. De har også en klassisk margherita på menyen. Pizzaene varierer i pris fra 155 kr til 185 kr. 

På baksiden av kjøkkenet finner du Grünerløkka Brygghus som lager håndbrygget øl. Vespa og Humla matcher ølet deres til alle sine retter. Hit kan du også komme hvis du bare har lyst på et glass rødt, hvitt, sprudlende, eller en drink i godt lag. De har selvfølgelig den italienske klassikeren Aperol Spritz, som de siste årene har blitt en stor favoritt blant nordmenn. For dem som liker andre Italienske drinker har de Bellini, Limoncello Spritz og Prosecco Fruttato. Utover det har de også blant annet Espresso Martini, Mojito og Cuba Libre. 

Annenhver torsdag er det Quizkveld. Denne quizen er for alle som elsker quiz, eller for deg som liker å være med for stemningens del. Du må melde deg på via mail på forhånd og det er maks syv personer per lag. Man får ett minuspoeng per ekstra person over fem personer.  Det må også nevnes at de har en veldig søt uteservering som absolutt kan anbefales når det er litt varmere i været. 

📍Københavnsgata 2