Grådi digg, og herlig uteservering

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Kjersti Lien

Uteservering midt på et torg, med brostein under føttene og lyden av fontena i bakgrunnen, er grunn nok til å stikke innom. Stedet gir oss nesten litt følelsen av å være i Paris. 

Vi har besøkt den koselige nabolagsrestauranten på Tøyen.



Brønsj og kveldsmønsj

Grådi ønsker å tilby gjestene sine økologisk produsert mat og norske råvarer. Den svenske kjøkkensjefen, Joakim Jönsson, forteller at omlag 90 prosent av menyen består av norske råvarer. Han nevner blant annet grønnsaker dyrket på Jeløya, mozzarella fra sørlandet og juicer fra Ringi gård. I mai kuttet de også avocadoen for godt og erstattet den med rødbet-toast, av hensyn til kloden.

Grådi har fokus på delingsmenyer, et konsept undertegnede elsker. Jönsson sier selv at meningen med mat er å samle folk, og at nettopp det er tanken bak. De legger opp til at de aller fleste rettene på menyen skal kunne deles på flere. Perfekt for deg som ønsker å dele et hyggelig måltid med en venn, søster eller sommerens flørt. Om du ønsker å dele noen av rettene som er beregnet for én, som for eksempel lammeribba, så fikser kjøkkenet det også. Delingsmenyen gjelder både for brunch og middag, eller ‘brønsj’ og ‘kveldsmønsj’ som de kaller det på huset.

Vi testet ut to retter og gikk for Sopp og trøffel quesedilla og Hyggefjøl. Quesedillaen ble anbefalt av kjøkkenet, og servert med vårløksmajones, toppet med parmesan. En spennende kombinasjon vi ikke har smakt tidligere, og en rett vi lett kunne valgt igjen.

Hyggefjøl passer perfekt å dele med vennegjengen, inntil noe godt i glasset. Fjøla bestod av diverse oster og pølser, servert med ristet brød, oliven og en nydelig marmelade. Vi kan bekrefte at rettene kan deles, da begge porsjonene var veldig rause.

Funfact! I 2020 ble restauranten trukket frem som vinner av årets brunch av ‘Digg Mat Oslo’.

Fokus på naturvin

Vinutvalget til Grådi består faktisk bare av naturvin. Vi delte en flaske ‘Patrick Bouju Festejar’ en frisk vin med røde bær. Dette var undertegnedes første møte med naturvin. Den var absolutt god, men jeg spurte etter noe som var mer på “den søte siden”. Personlig synes jeg ikke den var så søt som jeg ønsket.

Vi testet også to av deres cocktails. Humla, en drink med prosecco, gin og rabarbrajuice. Syrlig og god, men litt for bitter for min smak. Den andre drinken var frisk og søt, og ble en favoritt blant disse to. Det var også en gin-holdig drink med jordbær i. Vi bestilte fra servitøren, men dessverre kunne vi ikke finne den igjen på menyen.

I tillegg har de et stort utvalg oransjevin, mocktails med morsomme navn, og selvfølgelig forskjellige øltyper som slukker tørsten på en varm sommerdag. 

📍Sørligata 40B