Andre Til Høyre: Cocktailbar i verdensklasse?

Cocktailene Sneaky tiki og You had me at yellow.

Cocktailene Sneaky tiki og You had me at yellow.

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Med utsikt over Youngstorget kan du fra denne andreetasjen nyte unike drinker og god vin i stilige omgivelser.

Det er ikke så ofte man titter opp på hva som befinner seg over første etasje, og kanskje særlig på Youngstorget. Men over Håndslag og med samme inngang, finner du det vi vil kalle en skjult perle av en bar. 

Andre Til Høyre er både “veibeskrivelsen” og navnet på cocktailbaren. Den er designet til å minne om en retro leilighet, og har drinker du trolig ikke får andre plasser. De har til og med blitt skrevet om i The Worlds 50 best, som sjekker ut verdens beste restauranter og barer! Vi har selvsagt tatt turen og prøvd et utvalg av det de har å tilby.



Best i test og drink med en tvist

Cocktail-menyen er pent innbundet og minner om en gammel bok. De finner du ved barskapet i hovedrommet, hvor de fleste av sitteplassene er. Alle drinkene med alkohol koster 169 kroner, og er av passe størrelse. Vi glemte helt å tenke på morgendagen og prøvde like så godt fire forskjellige varianter.

You had me at yellow er en margarita med en tvist. Med en ganske spesiell smak, vil du trolig enten elske eller hate den. Yuzu, habanerosaus og en god porsjon salt på glasset, gjør dette til en skikkelig smaksopplevelse. 

Sneaky tiki var merket som ‘Best i test’ på menyen, og undertegnede må si seg enig. Drinken inneholder ananas, kokos, aquavit og thai basilikum. Sistnevnte kan minne litt om lakris, men gir også en frisk smak. Denne anbefales!

Girls just wanna have rum gir oss et smil om munnen bare av å lese navnet i menyen. Om du liker cosmopolitan, så vil du nok like denne med en mer konsentrert og fyldig smak. Det er nesten vanskelig å ikke drikke den i en slurk, noe vi tenker er et godt tegn.

Den siste drinken vi prøvde var Donnatella spritz, som er en mindre bitter variant av den populære Aperol Spritz. Den er frisk og toppet med spiselige blomster. Vi vil derfor beskrive denne som en perfekt sommerdrink, men den smaker nok også like godt resten av året.

Psst! Du bør også sjekke ut den nye cocktailbaren Hai Pai, som vi har besøkt.

Passer til date og gode samtaler

Baren er designet som en leilighet med tre rom. Selv om det ikke er så stort, får du alt fra et stort bord med plass til hele vennegjengen, til mørke hjørner perfekt til daten du vil ha for deg selv. 

Det største rommet minner om en lounge, med sofaer trukket i fløyel og flere bord. Her kan du sitte ved vinduet og titte ned på alt og alle som befinner seg på Youngstorget. Musikken er en blanding av jazz, popballader og lounge, som gir en herlig atmosfære.

Her kan det lønne seg å komme tidlig, siden det ikke er mulig å reservere. Vi var der en tirsdag, og da vi kom halv sju så var det nesten helt tomt. Men ett par timer senere var det fullt. I likhet med oss, virket det som om folk likte både stemningen og drinkene såpass godt at de ble sittende i mange timer.

Mocktail og kombucha

Den flotte servicen må vi også nevne. Bartenderen var hyggelig, hjelpsom og ikke minst rask til å lage de flotte drinkene. Da han serverte sine anbefalinger, traff han blink hver gang.  

Selv om dette er en cocktail- og vinbar, har de noen få alkoholfrie alternativer. Deres eneste mocktail heter I’m blue og koster 85 kroner. 

De kan også by på fermentert te og typen kombucha, som begge koster 95 kroner. 

Vi har tidligere skrevet om deilige mocktails i Oslo, om du vil ha flere tips. 


📍Youngs gate 19