Gjemte vinbarer i Oslo

Avslappende stemning og rikt utvalg av vin hos vinbaren 100 på Skillebekk.

Tekst & foto: Maren Mjelstad / Redaksjonen

Små, koselige og med god vin. Vi har laget en oversikt over gjemte og kanskje litt ukjente vinbarer i Oslo.  

Det er blitt mer og mer populært å nyte et glass vin, enten med en date eller venner i helgen. Vinbarene nedenfor har en intim atmosfære og byr på god stemning, uansett anledning!



Lasarett

Vi starter listen med denne bitte lille perlen på Torshov. Lasarett er en vinbar på knappe 30 kvm, som serverer både naturvin og klassikere. Selv sier de “høl i veggen vinbar”, og det syns vi stemmer godt! 

Vinkartet deres er ikke så stort, men det kan gjøre deg ekstra trygg på at de ansatte har full kontroll over utvalget. Hvis du skal hit en helg kan det være lurt å reservere plass. Selv om halvparten av de 20 sitteplassene er walk-in, blir det fort fullt.

De har ofte pop-ups og arrangementer, og skal ha flere nå før jul. Blant annet hadde de konseptet Kebab & Champagne i starten av november, som er akkurat det det høres ut som. Så følg med på Instagram-profilen deres for hva annet som skjer fremover. 

📍 Torshovgata 15

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Favoritter på Torshov på TikTok?

Bar Amor

Når man snakker om vinbarer som er gjemt, kommer vi ikke unna Bar Amour på Alexander Kiellands plass. Du har kanskje vært og drukket kaffe eller spist digg pizza på Tranen, men visste du at det er et eget konsept i andre etasje?

Hele stedet spiller på å være en gjemt liten hule over den ellers åpne og kjente restauranten. På veggene er det mørkerøde tapetserte vegger, og det mørkebrune interiøret gir en lun stemning. De mange små lampene i taket gir litt lys i det ellers ganske mørke rommet. 

Her finner du et stort utvalg av dyre og deilige viner. De har også øl, selv om det ikke er å finne på menyen. Prisnivået er generelt høyere her sammenlignet med andre steder, men utvalget er også av høy kvalitet.  

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Bar Amour på TikTok?

📍Waldemar Thranes gate 70

Einbar

Midt i Oslo sentrum finner du Einbar, som kan være litt vanskelig å lokalisere da du må igjennom restauranten Einer. Men du blir nok ikke skuffet når du kommer til det spesielle lokalet i underetasjen. 

Vinbarens lokale er faktisk en gammel potetkjeller, som gir følelsen av å være i en slags grotte. Innredningen er inspirert fra Marokko, som vises gjennom de fargerike lyktene hengende fra taket. 

De har ikke noe vinkart, men finner frem vin basert på dine ønsker. Det er mulig å bestille både i glass og hele flasker, samt klassiske drinker med deres egne tvister. De har også en rekke småretter (175 kr per stykk), tenkt til å nyte ved siden av et glass vin. 

Einbar er perfekt dersom du ønsker noe annerledes enn en typisk vinbar, men vær forberedt på at det er litt høyere prisklasse her.

📍Prinsens gate 18

Psst! Er tanken på vin i “grotte” noe du vil ha mer av? Da bør du sjekke ut vår artikkel om vinbaren Grotto, som har åpent på sommerhalvåret.

100

Vi avslutter listen på vestkanten, nærmere bestemt Skillebekk. Her ligger vinbaren 100, en uformell bar som liker vin! Ikke la deg lure av plasseringen, for her er det ingen hvite duker og obligatorisk snurring på vinglassene. 

Over høyttalerne kan det komme alt fra Kendrick Lamar, gamle klassikere fra 80-tallet, til techno. Stemningen er avslappende og kul hver gang vi er på besøk, og i helgene kan det absolutt dra seg til!

Prisen på vin varierer veldig her, med flasker fra 100 til 100.000 kr. Så her er det noe for både studenter og Exit-typen. Noen av vinene får du ikke på Vinmonopolet, da baren har kjøpt opp hele lageret av ulike typer før polet, slik at du må hit for å teste.

Om du ikke er så glad i vin, har de også øl, klassiske og egne cocktails. Her tror vi de fleste vil kose seg!

📍Munkedamsveien 100


Psst! Vil du ta flere tips til vinbarer i byen? Sjekk ut artikkelen med våre favoritter i Oslo.