Rugantino: Italiensk trattoria på Youngstorget

Rugantinos hjemmelagde spagetti med tomatsaus og italiensk pølse.

Tekst & foto:Taran Hofvind 

Den italienske restauranten og vinbaren byr på hjemmelaget pasta og en ekte hjemme hos-følelse midt i Oslo sentrum!

Rugantino er et møtested hvor alle er invitert inn i den italienske varmen. Hit kan du ta med alle uansett alder, og nyte god mat og drikke i deilige omgivelser. 



Klassikere og nye smaker

Stedets lokale har behagelig dempet belysning, vegger fylt med vin fra gulv til tak, og gjennomført rustikt interiør. De har klart å skape akkurat den stemningen jeg er ute etter hos en italiensk trattoria.

Det er avslappet, hjemmekoselig og estetisk på samme tid. Det er også åpent inn til kjøkkenet, som er med å gjøre den avslappende hjemme hos-følelsen enda sterkere. 

Lokalet er delt i to deler med en restaurantdel og en vinbar. Begge rom brukes til spisende gjester, men vinbaren (som vi kommer tilbake til) er åpen et par timer lenger enn kjøkkenet. 

På menyen hos Rugantino har de den klassiske inndelingen med antipasti, primi piatti, secondi piatti og dolci, altså italienske forretter, pasta, hovedretter og dessert.

De har syv ulike forretter å by på (175 kr - 220 kr) med både klassiske varianter som caprese med mozzarella og cherrytomater eller parma og burrata, men også blant annet scampi med bottarga og stracciatella, som er typisk fra det romerske kjøkkenet. 

Det er ikke en trattoria uten hjemmelaget pasta, så naturlig nok har de flere varianter her. Utvalget er bredt og variert (160 kr - 240 kr). Du kan blant annet få pasta med trøffel, den mer klassiske carbonara eller for eksempel fylt pasta med ricotta og spinat. 

Alle gode ting er tre

Etter et friskt glass prosecco som aperitif, prøvde vi den sistnevnte forretten for å teste noe nytt. Denne retten er annerledes og spennende med frisk smak av muskat, kremet saus og rå scampi toppet med sprø grønnkål. Dette var en smaksopplevelse som vi vil si kanskje ikke er  for alle. 

Deretter gikk vi for en tomatbasert spagettirett med italiensk pølse og parmesan. Spagettien hadde en fin tykkelse og var perfekt al dente, og den hjemmelagde sausen var helt topp! Porsjonen var generøs, og de kunne nesten holdt litt tilbake på mengden kjøtt i retten, men man ble i alle fall god og mett!

Planen var egentlig å fortsette med en hovedrett etter pastaen, men appetitten var allerede godt tilfredsstilt og vel så det, men neste gang er entrecôten øverst på agendaen!

Men som vi alle vet er det alltid rom for dessert. Valget mellom tiramisu, panna cotta, sjokoladekake og italiensk iskrem var ikke lett (116 kr - 120 kr), men denne kvelden kom panna cottaen seirende ut. 

Den hadde perfekt konsistens, søt, men ikke for søt, med en nydelig frisk bærsaus. Denne kombinert med en dobbel espresso var en ypperlig avslutning på måltidet. 

Psst! Glad i italiensk mat? Les om flere av Oslos italienske restauranter som vi har besøkt!

Italiensk hjemmefest og langbord 

Vinmenyen i baren er generøs med et stort utvalg av flasker og noen alternativer på glass. Vi gikk for husets rødvin til maten og var svært fornøyd med den. Det er også absolutt mulig å få seg en øl eller et alkoholfritt alternativ hvis man ønsker det. 

Eller om man ønsker en drink kan man gå for en klassisk Bellini, en mer voksen negroni (sbagliato med prosecco kanskje?) eller nordmenns favoritt; Aperol Spritz (125 kr - 135 kr).

I vinbaren har de også et stort langbord med plass til 12-14 personer. Der kan man sitte en stor gjeng, eller flere ukjente sammen. Dette skaper en helt egen stemning og følelsen av å være på et middagsselskap med masse nye venner! 

Ved å kombinere dette med livlig italiensk musikk fra høyttalerne og god stemning mellom både gjester og ansatte, gir virkelig følelsen av en god hjemmefest. 

Book bord!

Vi besøkte Rugantino en lørdag ettermiddag/kveld hvor det var tydelig at mange valgte å gå hit for å spise middag før det bar videre til Folketeatret i nabobygget. 

Det fylte seg opp ganske raskt etter lunsjskiftet, så det kan være lurt å booke bord på forhånd, spesielt i helgene. Flere gjester uten booking måtte snu i døra denne lørdagskvelden. 

Åpningstider:

*(Vinbaren)

Mandag: Stengt

Tirsdag: 16 - 21 (23)

Onsdag: 16 - 21( 23)

Torsdag:16 - 22 (00)

Fredag: 16 - 22 (02)

Lørdag: 13 - 22 (02)

Søndag: Stengt


📍Youngs gate 9