Grotto: Vin i en garasje

Enkelt, men sjarmerende på sin måte.

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Har du hørt om den unike vinbaren på St. Hanshaugen?

Det blir kanskje ikke mer ‘nedpå’ i Oslo en dette. En garasje fylt med grus, gamle vintønner til bord og bruskasser til å sitte på. Velkommen til Grotto, et hull i veggen fylt med mye godt drikke!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Grotto på TikTok?



Oransjevin takk.

På mange måter føles det ikke som vi er i Oslo når vi sitter på en benk utenfor Grotto. Hele opplegget er enkelt, men samtidig så bra. Den gamle garasjen har blitt gruslagt, de har satt inn en bar, fått inn litt lys, og satt inn tønner og stoler til gjestene. Utenfor - langs gata, har de satt ut noen benker og bruskasser man kan slå seg ned på.

Med én bartender på jobb som snakker til oss som vi allerede er kompiser, oppleves det så langt unna luksus du kan komme, men det er sjarmerende. Bartenderen har mye kompetanse og virker genuint opptatt av å komme med forslag som passer våre ønsker.

Vi gikk for vin, og etter å ha ønsket oss oransjevin, lot bartenderen oss smake på to forskellige varianter. En litt lettere variant og en med mer fyldig smak. Vi gikk for sistnevnte og slo oss ned på en av benkene utenfor. Den sjarmerende uteserveringen har skygge fra trærne i gaten, noe som er veldig deilig en varm sommerdag.

Andre sommer de holder åpent

Stedet har allerede fått en del oppmerksomhet blant Oslos hippeste klientell, og det med god grunn. Det er en av de artigeste vinbarene vi har besøkt i byen.

Stedet er foreløpig en sesongbasert bar. Etter fjorårets suksess åpnet Grotto igjen dørene i midten av mai, og nå holder de åpent torsdag til søndag. Fra klokken 16 til 22 på torsdag, klokken 14 til 22 fredag og lørdag, og klokken 14 til 20 på søndag. Når du slår deg ned her får du en liten smak av hvordan det er å bo i det sentrumsnære nabolaget St. Hanshaugen, med flott arkitektur og hyggelige sidegater.

Den lille garasjen er fylt med mye god vin, litt sprit og øl. Meny driver de ikke med, men du kan regne med at et glass vil koste mellom 129 til 189 kroner. Utvalget er ikke statisk, og prisene kan derfor avvike. De vil først og fremst servere deg en vin de kan anbefale etter din preferanse.

I en sidegate på St. Hanshaugen

Det er de kreative folka bak Merkur Bar på St. Hanshaugen som har startet opp Grotto, i samarbeid de lokaleier Villa Stensberg. Den lille baren ligger i en sidegate like ved Vår Frelsers Gravlund, mens Merkur Bar er bare noen hundre meter unna.

Det er en litt utenlands vibe over hele konseptet, for det er ikke ofte det er så uformelt som dette i Oslo. Men vi kommer stadig tilbake, og nyter et glass eller to i Hallings gate.

Vil du ha Grotto for deg selv er det faktisk mulig å leie stedet alle dager unntatt fredag og lørdag. Ellers er det ingen reservarsjoner, så det er bare å svinge innom og se om det plass.

📍Hallings gate 5

Psst! Glad i vinbarer? Sjekk ut vår oversikt over Vinbarer i Oslo!