Einbar: Vinbar i en "grotte"

Dempet belysning hos Einbar

Dempet belysning hos Einbar i Oslo.

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Einbar er en vinbar med et ganske unikt lokale midt i Oslo sentrum, smakfulle småretter, dempet belysning og intime omgivelser.

Det finnes ikke noe vinkart, for dette er en vinbar som fokuserer på å gi deg akkurat det du ønsker deg. Vi måtte innom å prøve oss på noe av utvalget!



Interessant lokasjon og marokkansk vibe

Det kan være vanskelig å lokalisere Einbar, for det første man gjerne ser er restauranten, Einer. Men i underetasjen finner du den litt unike vinbaren. 

Stedet har flere faktorer som skiller dem fra andre vinbarer i Oslo. Først og fremst den unike lokasjonen, nemlig i en gammel potetkjeller! Hvilket gir følelsen av at man nesten befinner seg i en grotte.

Innredningen er inspirert fra Marokko, som vises gjennom de fargerike lyktene hengende fra taket, lange benker langs veggen og store puter i nydelige mønstre. Interiøret består også av store nydelige persiske tepper som dekker lokalet.

Vinbaren gir oss inntrykk av å ha en chill vibe. Det føles ikke stivt og er nok et sted hvor de fleste kan føle seg velkomne. Servitørene går i t-skjorter og de fleste gjestene er kledd i vanlige hverdagsklær.

Vin og flere småretter

Vi ble presentert en matmeny bestående av flere spennende småretter man kan nyte til vinen. De har blant annet Carbonara pizza, Sopp toast, Gnocchi med lammemage, sopp og salvie, Blekksprut med syltet agurk og bønner, og Maishummus med grønnsaker og mykt flatbrød. Alle disse rettene koster 175 kroner. Er man flere enn seks er det mulig å forhåndsbestille en femretters meny til 845 kroner, satt sammen av sesongens råvarer. 

Ettersom dette er en vinbar var vi her først og fremst for å ta et glass denne gangen, og nøyde oss med noen (forøvrig veldig gode) oliven til 45 kroner. De har ikke noe vinkart, men finner frem vin basert på dine ønsker. Det er mulig å bestille både i glass og hele flasker.

Undertegnede ønsket en naturvin eller rødvin og fikk smake på litt forskjellig, før det landet på en oransjevin. Modern Rock Brutal til 160 kroner glasset var en chenin blanc som var litt perlende og utrolig lett på tungen. Dette var en god kombo til olivene og stemningen.

De har også klassiske drinker for de som heller ønsker det, men med sin lille tvist. Som Marka Mule (moscow mule) eller Einer GT, til 175 kroner.

Avslappende stemning og After hours

Det holdes jevnlig arrangementer med DJ på lørdager i vinbaren som de kaller After hours, hvor billettprisen er 555 kroner. Da gjøres stedet om til et utested hvor man kan danse og mingle til hovedsakelig teknomusikk.

Einbar er perfekt dersom du ønsker noe annerledes enn en typisk vinbar. Det er mulig å booke bord om man vil det, men det virker som de fleste bare har tatt turen. 

Du finner “vingrotten” i underetasjen til Einer restaurant i Prinsens gate. De har åpent fra kl. 16 til 01:00 fra onsdag til lørdag, utenom tirsdager hvor de stenger en time før. Søndager og mandager har de stengt.

📍Prinsens gate 18