Digge lunsjsteder i Oslo

Her får du våre beste tips til lunsj i Oslo. Lunsjsteder som serverer varme og kalde retter, vegetariske eller med kjøtt.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

Usikker på hvor du finner digg lunsj i Oslo? Fortvil ikke, vi har laget en liste over våre favoritter som er perfekte om du skal ha med hele familien, en venn eller neste date.

Vi har plukket ut lunsjsteder som er perfekte for større grupper med tanke på plass og meny, og noen som er mindre og mer intime for en koselig prat eller hyggelig date!



Lunsj med vennegjengen i Oslo

Skal du ha med en gjeng på lunsj, er det viktig at det er plass til alle og at alle finner noe de liker på menyen. Her er våre beste tips til lunsjsteder med god plass og godt utvalg.

Cultivate Food

Dette er et sted du lett kan ta med hele gjengen. De byr nemlig på mange digge retter som er vegetariske eller veganske. På Cultivate Food finner, med andre ord alle noe de kan spise, og som de liker!

På lunsjmenyen finner du blant annet dagens suppe (79 kr) og avokadotoast (99 kr). Prisene varierer mellom 59 og 159 kroner.

Åpningstider:
mandag - tirsdag: 11-22/ fredag og lørdag: 11-23 / søndag: 11-21

📍Helgesens gate 18a

Generasjonsbaren

For deg som har lyst på en ekstra god lunsj kan vi anbefale Generasjonsbaren. Denne finner du rett ved Youngstorget og menyen byr på gode smaker og mett mage. Lunsjen på Generasjonsbaren koster mellom 210 - 249 kroner.

Vi prøvde The Chicken (225 kr) som er en belgisk vaffel med fritert, marinert kylling og kimchi mayo, og Beef & Onion (249 kr) som er surdeigsbrød servert med okse, syltet løk, parmesan og bearnaise. Smakskombinasjonene var skikkelig digge og vi ble både fornøyde og mette.

Åpningstider:
tirsdag: 11-17 / onsdag og torsdag: 11-23 / fredag og lørdag: 11-03 / søndag: 11-16

📍Torggata 13

Vintage Kitchen

Er du glad i påsmurt og kald lunsj er kanskje disse danske smørrebrødene midt i blinken for deg. Lunsjmenyen varer fra klokken 11 til 16. Lokalet er lite, men de har samtidig en utrolig hyggelig uteservering.

Det er mange varianter av smørrebrød å velge mellom på Vintage Kitchens lunsjmeny. De har for eksempel smørrebrød med roastbeef, remulade, syltet agurk, sprøstekt løk og pepperrot (190 kr) og panert smørflyndre med håndpillede reker og remulader. (198 kr)

Åpningstider:
tirsdag til fredag: 11 - 00 / lørdag: 12 - 00 / søndag: 12 - 18

📍Lakkegata 55

Lunsjdate

På utkikk etter et mindre sted med mer cozy vibes, og som er perfekt til å ta med en venn eller kanskje en date? Da kan disse tre kafeene være gode alternativer.

Arv Kaffe & Retro

Vi var her og koste oss med bakst sist gang, men denne kafeen byr også på toast (73 kr), lasagne (140 kr) og vafler (49 kr). I helgene har de pakkepris til klokken 13 hvor man får toast, kaffe og juice til 110 kroner. Arv kaffe & Retro serverer også alkohol.

Lokalet er skikkelig retro og kult. Det er hyggelige små sitteplasser og flere artige vintagesaker å feste øynene på.

Åpningstider:
mandag - fredag: 15-23 / lørdag: 10-23 / søndag: 10-22

📍Schweigaards gate 57

Farine

Denne koselig lille kafeen på Kampen har en god lunsjmeny som stadig blir byttet ut, avhengig av hvilke grønnsaker som er i sesong hos deres lokale leverandører. Hos Farine kan du for eksempel få grillet brød med pisket kremost med gressløk og tomat, speilegg med romanosalat og parmesan eller varmretter som bønner, mais og palmekål.

Prisene ligger mellom 155 - 195 kroner og de serverer lunsj fra klokken 11 til 15 i hverdager og 11 til 16 i helgene.

Åpningstider:
tirsdag - fredag: 08-16 / lørdag - søndag: 10-17

📍Normannsgata 44

Babbo Collective Frysja

Dette surdeigsbakeriet på Frysja byr på en skikkelig smaksmeny i et trivelig lokale. Lunsjmenyen deres endres i ny og ne, men da vi var der sist spiste vi Creamy mushrooms med posjert egg (165 kr), og en Toastie, som er surdeigsbrød med grønnkålpesto, fennikelsalami, comte og løksyltetøy (150 kr).

Åpningstider:
onsdag - fredag: 0930-17 / lørdag - søndag: 10-1730

📍Frysjaveien 44A

Andre steder med god lunsj

👉 Spor av Nord
👉 Eckers
👉 Pastis