Tre høstfavoritter i Oslo

Hos Cocoa kan du nyte en kopp kakao når regnet trommer mot vinduet.

Tekst & foto: Kristine Vetleseter Tønnessen

Høsten sniker seg innpå, og vi kan glede oss enda mer over å komme inn i varmen hos våre favorittkaféer, -restauranter og -barer. Her har vi samlet tre høstfavoritter som kan nytes i tiden fremover.

Hva er vel bedre enn å titte ut av et vindu der regnet siler ned på utsiden, og nyte god mat og vin, eller en varm kakao?



San Francisco Bread Bowl

Hva gir vel mer høstfølelse enn varme supper og gryter servert i boller av brød? Hos San Francisco Bread Bowl på Solli kan du teste smaker fra hele verden i koselige omgivelser.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om San Francisco Bread Bowl på TikTok?

Hos SF Bread Bowl velger du størrelse på deres ferske surdeigsbrød, og deretter fyll, tilbehør, saus og topping. Prisen ligger på mellom 169 - 212 kroner på Normal bread, og 89 - 98 kr på Baby bread. De har også egen lunsj-meny (79 - 149 kr), milkshakes (92 kr) og varianter av is og cookies til dessert (39 - 123 kr).

Poenget er at en kan spise brødet suppen blir servert i, slik at bruken av plast blir mindre. «Fyllet» som er tatt ut av brødet kan toppes med blant annet aioli, hvitløkssmør eller chipotle cream.

På menyen finner du også et stort utvalg av lokal øl, lemonade, vin, cocktails, kombucha og smoothies. Hele menyen finner du her.

I lokalet finnes hemser med sitteplasser, vegger i murstein og mørkt treverk. Det er lett å få følelsen av å være på hytta. Det er også amerikanske elementer og bilder av San Francisco på veggene.

Åpningstider:
Mandag - Fredag: 11-21
Lørdag: 11-22
Søndag: 11-20.30

📍Frognerveien 9

Cocoa: Norges eneste kakaobar

Rett ved Birkelunden på Grünerløkka ligger Norges første, og foreløpig eneste, kakaobar. Med peis midt i lokalet og et bredt utvalg kakaotyper, er dette et must å besøke gjennom høst- og vintersesongen.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Cocoa på TikTok?

Cocoa har, som navnet tilsier, hovedfokus på kakao. På menyen har de ti unike smaker, samt et drøss med toppinger. Blant annet kan du teste kakao med mint- og chilismak, med toppinger som karamell eller smash. Du kan velge mellom mandel, havre og laktosefri melk. Prisen for en kopp ligger på 60 kroner.

Kaféen er opptatt av sunne, økologiske råvarer. På menyen finnes også salater, bowls, kaker og lemonade.

De har også ekspress-bar på utsiden, for de som er på farten og ønsker noe varmt å drikke eller en matbit på veien.

Åpningstider:
Tirsdag til torsdag: 12-19
Fredag og lørdag: 11-20
Søndag: 11-19

📍Toftesgate 48

Merkur bar: Naturvin og sake

Denne sjarmerende vinbaren på St. Hanshaugen er kledd i varme høstfarger, interiør fra 30-tallet og rolig indiepop i bakgrunnen. Her kan du nyte naturvin og et stort utvalg sake i intime og avslappende omgivelser.

Utvalget av vin varierer stadig for å gi nye smaksopplevelser. Av den grunn har de valgt å ikke ha en meny. Spennende, men litt slitsomt når man ikke vet akkurat hva man vil ha. Heldigvis får du smake før bestilling.

Utover naturvin fokuserer de også på naturlig sake. Noe annerledes fra klassisk sake, da den ikke er fragmentert og har en høyere alkoholprosent.

Merkur Bar er en typisk nabolagbar hvor du kan nyte en sen høstkveld med gode venner eller en date.

Åpningstider:
Mandag til torsdag: 17-01
Fredag og lørdag: 17-03
Søndag: 17-01

📍Bjerregaards gate 5A